Een pecan pie, ofwel pecantaart, is een heerlijke Amerikaanse taart met pecannoten, een krokante taartbodem en een zachte vulling. Een echte herfst taart omdat deze bomvol warme smaken en noten zit.
Aangezien een pecan pie een Amerikaanse taart is, is deze vrij zoet van smaak. Dit hoort zo, aangezien Amerikaanse bakrecepten doorgaans veel zoeter zijn dan Europese baksels.
Deze pecantaart is makkelijk om te maken met een zelfgemaakte taartbodem, zachte vulling en een volle notensmaak. De volle notensmaak wordt namelijk versterkt door de zachte vulling van ahornsiroop, bruine suiker en boter.
Je kunt een pecan pie een dag vooraf maken, bewaar deze bij voorkeur niet in de koelkast maar juist op kamertemperatuur. Je kunt een pecan ook langer bewaren, vries de gebakken taart dan tot wel 3 maanden in.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-10-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng bloem met zout en voeg geleidelijk de zachte boter in stukjes toe. Kneed tot een kruimelig deeg.
Klop het ei samen met 80 gram suiker en 1 theelepel vanille extract los met een vork en voeg dit mengsel toe aan het deeg.
Kneed tot een deegbal is ontstaan, pak dit in met huishoudfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. Vet de taartvorm in met boter en bekleed de taartvorm met het deeg.
Verwijder het overtollige deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Hak ¾e van de pecannoten grof en verdeel deze over de taartbodem.
Smelt 120 gram boter en meng dit samen met 1 theelepel vanille extract, 100 gram bruine suiker, 150 gram ahornsiroop, snuf zout en 3 eieren.
Schenk het mengsel over de gehakte pecannoten en plaats de hele pecannoten bovenop.
Bak de pecan pie mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven. De pecan pie is het lekkerste als deze nog een beetje warm is, geniet ervan!
Kan ik de maple syrup vervangen?
Soms wordt er gebruik gemaakt van corn syrup i.p.v. maple syrup in Amerikaanse pecan pie recepten. Terwijl maple syrup een natuurlijk product is, is corn syrup een commercieel geproduceerde zoetstof.
Corn syrop = maïssiroop, ofwel glucosestroop.
Maple syrup = ahornsiroop
Je kunt deze siroop eventueel vervangen door (schenk)stroop.
Kan ik een pecan pie invriezen?
Bak de pecan pie tot deze mooi goudbruin in en vries deze vervolgens tot wel 3 maanden in. Laat deze rustig ontdooien en warm de taart eventueel een beetje op in de oven, zo lijkt de pecan pie weer vers gebakken te zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.