Pigs in a blanket zijn een klassieker uit Amerika. Deze knakworstjes in bladerdeeg zijn een heerlijk hapje voor tijdens een feestje. Klaar binnen no time met maar 4 ingrediënten.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pigs-in-a-blanket-knakworstjes-in-bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd het bladerdeeg in rechthoekjes van ongeveer 7 cm x 2,5 cm. Uit een grote rechthoekige plak bladerdeeg kun je 50 rechthoekjes snijden.
Plaats een cocktail worstje in het midden van een stukje bladerdeeg en rol dit om het worstje heen.
Druk het uiteinde goed aan, het is niet nodig om dit dicht te plakken met water of eigeel. Herhaal voor de rest van de cocktail worstjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Klop een eidooier los samen met een halve theelepel mosterd en besmeer hier de bovenkant van de bladerdeeg hapjes mee.
Bak de pigs in a blanket mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Welke soorten pigs in a blanket zijn er?
De pigs in a blanket met bladerdeeg zijn de Amerikaanse variant. Voor de Britse variant zijn de cocktail worstjes omwikkeld met spek i.p.v. bladerdeeg.
Kan ik ook kleine plakjes bladerdeeg gebruiken?
Je kunt i.p.v. een grote rechthoekige plak bladerdeeg ook kleine plakjes bladerdeeg gebruiken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.