Pigs in a blanket zijn een klassieker uit Amerika. Deze knakworstjes in bladerdeeg zijn een heerlijk hapje voor tijdens een feestje. Klaar binnen no time met maar 4 ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd het bladerdeeg in rechthoekjes van ongeveer 7 cm x 2,5 cm. Uit een grote rechthoekige plak bladerdeeg kun je 50 rechthoekjes snijden.
Plaats een cocktail worstje in het midden van een stukje bladerdeeg en rol dit om het worstje heen.
Druk het uiteinde goed aan, het is niet nodig om dit dicht te plakken met water of eigeel. Herhaal voor de rest van de cocktail worstjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Klop een eidooier los samen met een halve theelepel mosterd en besmeer hier de bovenkant van de bladerdeeg hapjes mee.
Bak de pigs in a blanket mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, geniet ervan!
Welke soorten pigs in a blanket zijn er?
De pigs in a blanket met bladerdeeg zijn de Amerikaanse variant. Voor de Britse variant zijn de cocktail worstjes omwikkeld met spek i.p.v. bladerdeeg.
Kan ik ook kleine plakjes bladerdeeg gebruiken?
Je kunt i.p.v. een grote rechthoekige plak bladerdeeg ook kleine plakjes bladerdeeg gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.