Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg

Pigs in a blanket zijn een klassieker uit Amerika. Deze knakworstjes in bladerdeeg zijn een heerlijk hapje voor tijdens een feestje. Klaar binnen no time met maar 4 ingrediënten.

20 minuten
8 personen
Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg ingrediënten

Recept pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
20 minuten

Pigs in a blanket maken – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd het bladerdeeg in rechthoekjes van ongeveer 7 cm x 2,5 cm. Uit een grote rechthoekige plak bladerdeeg kun je 50 rechthoekjes snijden.

Pigs in a blanket - stap 1
Pigs in a blanket - stap 1

Plaats een cocktail worstje in het midden van een stukje bladerdeeg en rol dit om het worstje heen. 

Pigs in a blanket - stap 2
Pigs in a blanket - stap 2

Druk het uiteinde goed aan, het is niet nodig om dit dicht te plakken met water of eigeel. Herhaal voor de rest van de cocktail worstjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg
Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg

Klop een eidooier los samen met een halve theelepel mosterd en besmeer hier de bovenkant van de bladerdeeg hapjes mee.

Bak de pigs in a blanket mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, geniet ervan!

Tips!

Welke soorten pigs in a blanket zijn er?

De pigs in a blanket met bladerdeeg zijn de Amerikaanse variant. Voor de Britse variant zijn de cocktail worstjes omwikkeld met spek i.p.v. bladerdeeg.

Kan ik ook kleine plakjes bladerdeeg gebruiken?

Je kunt i.p.v. een grote rechthoekige plak bladerdeeg ook kleine plakjes bladerdeeg gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
220.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.5 g
1.51 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
17.88 g
6.47 g
Eiwitten
8.27 g
Vezels
0.08 g
Natrium
528.38 mg
Mineralen
Ijzer
1.46 mg
Calcium
16.98 mg
Magnesium
10.23 mg
Kalium
10.23 mg
Fosfor
112.56 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.74 mg
Jodium
3.13 µg
Selenium
7.63 µg
Vitamines
Vitamine C
1.25 mg
Vitamine D
0.78 mg
Vitamine A
31.27 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.27 mg
Vitamine B12
0.68 µg
Foliumzuur
10.56 µg
Vitamine E
0.69 mg
Vitamine K
0.64 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.