Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg

(8)

Pigs in a blanket zijn een klassieker uit Amerika. Deze knakworstjes in bladerdeeg zijn een heerlijk hapje voor tijdens een feestje. Klaar binnen no time met maar 4 ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks
Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg

Ingrediënten


  • 50 cocktail worstjes
  • 1 grote plak bladerdeeg
  • halve theelepel mosterd
  • 1 eidooier
Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • optioneel: liniaal
  • koksmes of pizzasnijder
  • siliconen kwast

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pigs-in-a-blanket-knakworstjes-in-bladerdeeg


Pigs in a blanket maken – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd het bladerdeeg in rechthoekjes van ongeveer 7 cm x 2,5 cm. Uit een grote rechthoekige plak bladerdeeg kun je 50 rechthoekjes snijden.

Pigs in a blanket - stap 1
Pigs in a blanket - stap 1

Plaats een cocktail worstje in het midden van een stukje bladerdeeg en rol dit om het worstje heen. 

Pigs in a blanket - stap 2
Pigs in a blanket - stap 2

Druk het uiteinde goed aan, het is niet nodig om dit dicht te plakken met water of eigeel. Herhaal voor de rest van de cocktail worstjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg
Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg

Klop een eidooier los samen met een halve theelepel mosterd en besmeer hier de bovenkant van de bladerdeeg hapjes mee.

Bak de pigs in a blanket mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg: Veel gestelde vragen

Welke soorten pigs in a blanket zijn er?

De pigs in a blanket met bladerdeeg zijn de Amerikaanse variant. Voor de Britse variant zijn de cocktail worstjes omwikkeld met spek i.p.v. bladerdeeg.

Kan ik ook kleine plakjes bladerdeeg gebruiken?

Je kunt i.p.v. een grote rechthoekige plak bladerdeeg ook kleine plakjes bladerdeeg gebruiken.

0 reacties op Pigs in a blanket - knakworstjes in bladerdeeg

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.