De bekende New England style clam chowder soep, maar dan met champignons voor deze vegetarische clam chowder. Een romige en goed vullende soep met aardappel, kaas en croutons.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-04-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Schil de wortel en pel de ui. Snijd 2 selderijstengels, 2 middelgrote wortelen en 1 kleine ui zo fijn mogelijk.
Schil en snijd 4 middelgrote aardappelen in zo klein mogelijke blokjes.
Verhit een klont boter in de grote braadpan met dikke bodem op hoog vuur en bak de champignons mooi bruin in ongeveer 5 minuten.
Voeg nu de fijngesneden bleekselderij, wortel en ui toe aan de pan. Bak ongeveer een minuut of 5 - 7 lang mee, roer af en toe door met de houten pollepel.
Voeg 4 eetlepels bloem toe aan de pan en roer alles goed door met de pollepel om de bloem te garen.
Voeg geleidelijk 500 ml groentebouillon toe en zet het vuur hoger.
Voeg 1 laurierblad, anderhalve theelepel vegetarische Worcestershiresaus, halve theelepel Tabasco, halve theelepel gedroogde tijm, anderhalve theelepel zout en een halve theelepel (zwarte) peper toe. Meng alles goed door.
Schenk 475 ml volle melk en 250 ml room erbij en voeg ook de in kleine blokjes gesneden aardappel toe.
Verhit de soep totdat deze zachtjes begint te koken. Plaats de deksel op de pan en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken, roer zo nu en dan even door.
Roer 75 gram geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met eventueel meer peper en zout.
Serveer de vegetatische clam chowder met vers brood en een klein handje croutons. Eet smakelijk!
Wat is clam chowder?
Een clam chowder is soep met zeevruchten. Het is een dikke en vullende soep dat vooral in de Verenigde Staten en Canada gegeten wordt. Er zijn veel verschillende soorten van clam chowder te maken, met elk hun eigen heerlijke variatie. Deze versie met champignons i.p.v. zeevruchten en Parmezaanse kaas i.p.v. bacon is een heerlijke vegetarische versie.
Waar kan ik vegetarische worcestershiresaus kopen?
De beste vegetarische vervanging voor worcestershiresaus is Henderson's relish, deze smaakmaker uit Sheffield (UK) en is online te koop. Je kunt worcestershiresaus ook vervangen door 1 theelepel suiker, 1 eetlepels zoute sojasaus en een halve theelepel citroensap te mengen.
Hoe lang is clam chowder houdbaar?
De soep kun je direct opdienen, echter is deze een dag na het bereiden veel lekkerder. De smaken zijn dan goed ingetrokken en geven een intensere beleving. De soep kun je tot maximaal 2 dagen na bereiding in de koelkast bewaren.
Kan ik de clam chowder invriezen?
Dit is mogelijk, warm de soep dan wel in een pannetje op en niet in de magnetron. Bewaar de soep in de vriezer tot 3 maanden na bereiding.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.