De bekende New England style clam chowder soep, maar dan met champignons voor deze vegetarische clam chowder. Een romige en goed vullende soep met aardappel, kaas en croutons. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-clam-chowder
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Schil de wortel en pel de ui. Snijd 2 selderijstengels, 2 middelgrote wortelen en 1 kleine ui zo fijn mogelijk.
Schil en snijd 4 middelgrote aardappelen in zo klein mogelijke blokjes.
Verhit een klont boter in de grote braadpan met dikke bodem op hoog vuur en bak de champignons mooi bruin in ongeveer 5 minuten.
Voeg nu de fijngesneden bleekselderij, wortel en ui toe aan de pan. Bak ongeveer een minuut of 5 - 7 lang mee, roer af en toe door met de houten pollepel.
Voeg 4 eetlepels bloem toe aan de pan en roer alles goed door met de pollepel om de bloem te garen.
Voeg geleidelijk 500 ml groentebouillon toe en zet het vuur hoger.
Voeg 1 laurierblad, anderhalve theelepel vegetarische Worcestershiresaus, halve theelepel Tabasco, halve theelepel gedroogde tijm, anderhalve theelepel zout en een halve theelepel (zwarte) peper toe. Meng alles goed door.
Schenk 475 ml volle melk en 250 ml room erbij en voeg ook de in kleine blokjes gesneden aardappel toe.
Verhit de soep totdat deze zachtjes begint te koken. Plaats de deksel op de pan en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken, roer zo nu en dan even door.
Roer 75 gram geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met eventueel meer peper en zout.
Serveer de vegetatische clam chowder met vers brood en een klein handje croutons. Eet smakelijk!
Wat is clam chowder?
Een clam chowder is soep met zeevruchten. Het is een dikke en vullende soep dat vooral in de Verenigde Staten en Canada gegeten wordt. Er zijn veel verschillende soorten van clam chowder te maken, met elk hun eigen heerlijke variatie. Deze versie met champignons i.p.v. zeevruchten en Parmezaanse kaas i.p.v. bacon is een heerlijke vegetarische versie.
Waar kan ik vegetarische worcestershiresaus kopen?
De beste vegetarische vervanging voor worcestershiresaus is Henderson's relish, deze smaakmaker uit Sheffield (UK) en is online te koop. Je kunt worcestershiresaus ook vervangen door 1 theelepel suiker, 1 eetlepels zoute sojasaus en een halve theelepel citroensap te mengen.
Hoe lang is clam chowder houdbaar?
De soep kun je direct opdienen, echter is deze een dag na het bereiden veel lekkerder. De smaken zijn dan goed ingetrokken en geven een intensere beleving. De soep kun je tot maximaal 2 dagen na bereiding in de koelkast bewaren.
Kan ik de clam chowder invriezen?
Dit is mogelijk, warm de soep dan wel in een pannetje op en niet in de magnetron. Bewaar de soep in de vriezer tot 3 maanden na bereiding.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.