De KFC Zinger burger is een extra krokante kipburger met een lichtpittige saus. Gemarineerde kip in een kruidige paneerlaag die tot perfectie wordt gefrituurd.
Deze zelfgemaakte zinger burger zoals deze bekend is van de KFC (Kentucky Fried Chicken), een licht pittige kipburger met een extra dikke krokante laag bomvol kruiden.
De kip wordt extra mals door de marinade van karnemelk, vervolgens krijgt deze een heerlijke dikke paneerlaag die tijdens het frituren ultra krokant zal worden. Lekker met een burgersaus, kaas, sla, tomaten en augurken. Uiteraard lekker met friet, of serveer de kipburger bijvoorbeeld met gefrituurde uienringen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-01-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-02-2025
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets, leg ze tussen 2 stukken huishoudfolie en gebruik een vleeshamer of iets zwaars om ze plat te slaan. Zorg ervoor dat ze overal even dun zijn, zodat ze gelijkmatig zullen garen.
Snijd de platte kipfilets vervolgens door de helft.
Meng karnemelk samen met 1 theelepel sriracha, 1/4e theelepel zwarte peper en een halve theelepel knoflookpoeder, paprikapoeder en zout.
Meng goed en leg de kipfilets in de kruidige karnemelk. Laat de kipfilets ongeveer 4 uur marineren.
Haal 8 blaadjes ijsbergsla van de krop af en leg opzij. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in plakken. Snijd de augurken ook in plakken.
Maak de burgersaus door mayonaise, ketchup, paprikapoeder, knoflookpoeder en zwarte peper te mengen.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.
Meng alle ingrediënten voor de paneerlaag (bloem, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, zwarte peper en cayennepeper).
Haal de kipfilets uit de karnemelk, schud de meeste karnemelk van de kip af terug in de kom.
Meng 60 gram bloem door de karnemelk marinade, meng tot het mengsel glad is.
Paneer de kipfilets door deze eerst door het bloemmengsel te halen, zorg ervoor dat ze volledig zijn bedekt.
Haal ze dan door het beslag (karnemelk marinade) en nogmaals door de bloem en als laatste nog een keer door het beslag. Zo zal er een dikke paneerlaag ontstaan die zal zorgen voor extra krokante kip.
Frituur de stukken paneerde kip ongeveer 8 tot 10 minuten lang, zorg ervoor dat de kip volledig gaar is en de buitenkant mooi goudbruin is.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Leg direct een plak kaas op de kip zodat deze kan smelten.
Serveer de gefrituurde kip met kaas op een hamburgerbroodje en beleg deze met ijsbergsla, tomaat, augurk en maak af met burgersaus. Serveer bijvoorbeeld met friet, eet smakelijk!
Kan ik de kipburger vooraf maken?
Het is lekkerder om de kipburger direct na het frituren te serveren, maar je kunt de gefrituurde kip eventueel opnieuw opwarmen in de oven of airfryer.
Is een Zinger burger pittig?
Een Zinger burger is mildpittig, je kunt deze gemakkelijk pittiger maken door meer sriracha en/of cayennepeper toe te voegen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.