Maak simpel en snel je eigen burgers voor een waanzinnige huisgemaakte hamburger. Makkelijk te volgen recept om burgers te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: mocht je gebruik maken van bevroren gehakt, laat deze dan eerst ontdooien.
Voeg 600 gram half-om-half gehakt toe aan een grote kom. Voeg een flinke snuf zout, 1 theelepel zwarte peper, een ½ theelepel knoflookpoeder en 2 theelepels mosterd toe.
Meng het gehakt met je handen tot een glad geheel. Je kunt eventueel gebruik maken van keukenhandschoenen.
Het simpelste is om gebruik te maken van een hamburgerpers. Vorm de burgers in je handen mocht je geen hamburgerpers hebben.
Weeg 150 gram vlees af en vorm deze in de hamburgerpers tot een mooie burger. Je kunt de huisgemaakte burgers direct grillen, maar je kunt ze ook tot 1 dag in de koelkast bewaren.
Vries eventueel de burgers in door deze in aluminiumfolie te wikkelen. De volgende stap is optioneel.
Mak de ijsbergsla en tomaat schoon onder koud stromend water. Snijd de tomaat in dikke plakken en dep de ijsbergsla droog.
Snijd een ½ rode ui in dunne ringen.
Voeg wat olijfolie toe aan de burgers en niet in de pan. Mocht je olijfolie in de grillpan verhitten dan zal er veel rook ontstaan! Door olijfolie op de burgers toe te voegen voorkom je veel rookontwikkeling.
Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de burgers aan beide kanten. Leg in de laatste minuut een plakje cheddar kaas op de burger in de pan.
Voeg wat tomatenketchup toe aan de onderkant van een hamburgerbroodje, voeg dan sla, de gegrillde burger, tomatenplakjes en rode uiringen toe.
Bedek de hamburger met de bovenkant van het hamburgerbroodje en serveer direct, eet smakelijk!
Tip: voor meer inspiratie kun je al onze hamburger recepten bekijken.
Wat is het verschil tussen burgers en hamburgers?
De burgers zijn het vlees zelf, hamburgers is een benaming voor een broodje met een burger ertussenin. Hoe je de hamburger belegd is helemaal aan jou!
Ik heb geen hamburgerpers, wat nu?
Geen probleem, maak je handen wat vochtig met water en druk het vlees samen in je handpalmen. Probeer de burger zo rond mogelijk te vormen.
Wat is het beste vlees voor burgers?
Dit is vooral een persoonlijke keuze, je hebt burgers die gemaakt zijn van 100% rundvlees. Voor meer smaak maak je gebruik van half-om-half gehakt. In half-om-half gehakt zit namelijk ook vetter varkensvlees, iets wat de smaak ten goede komt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.