Zelf burgers maken
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf burgers maken

Maak simpel en snel je eigen burgers voor een waanzinnige huisgemaakte hamburger. Makkelijk te volgen recept om burgers te maken.

10 minuten
4 personen
Zelf burgers maken ingrediënten
Recept zelf burgers maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Tip: mocht je gebruik maken van bevroren gehakt, laat deze dan eerst ontdooien.

Voeg 600 gram half-om-half gehakt toe aan een grote kom. Voeg een flinke snuf zout, 1 theelepel zwarte peper, een ½ theelepel knoflookpoeder en 2 theelepels mosterd toe.

Meng het gehakt met je handen tot een glad geheel. Je kunt eventueel gebruik maken van keukenhandschoenen.

Zelf burgers maken
Zelf burgers maken

Zelf burgers maken – 5 minuten

Het simpelste is om gebruik te maken van een hamburgerpers. Vorm de burgers in je handen mocht je geen hamburgerpers hebben.

Weeg 150 gram vlees af en vorm deze in de hamburgerpers tot een mooie burger. Je kunt de huisgemaakte burgers direct grillen, maar je kunt ze ook tot 1 dag in de koelkast bewaren.

Vries eventueel de burgers in door deze in aluminiumfolie te wikkelen. De volgende stap is optioneel.

Huisgemaakte hamburger maken – 10 minuten

Mak de ijsbergsla en tomaat schoon onder koud stromend water. Snijd de tomaat in dikke plakken en dep de ijsbergsla droog.

Snijd een ½ rode ui in dunne ringen.

Voeg wat olijfolie toe aan de burgers en niet in de pan. Mocht je olijfolie in de grillpan verhitten dan zal er veel rook ontstaan! Door olijfolie op de burgers toe te voegen voorkom je veel rookontwikkeling.

Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de burgers aan beide kanten. Leg in de laatste minuut een plakje cheddar kaas op de burger in de pan.

Voeg wat tomatenketchup toe aan de onderkant van een hamburgerbroodje, voeg dan sla, de gegrillde burger, tomatenplakjes en rode uiringen toe.

Bedek de hamburger met de bovenkant van het hamburgerbroodje en serveer direct, eet smakelijk!

Tip: voor meer inspiratie kun je al onze hamburger recepten bekijken.

Tips!

Wat is het verschil tussen burgers en hamburgers?

De burgers zijn het vlees zelf, hamburgers is een benaming voor een broodje met een burger ertussenin. Hoe je de hamburger belegd is helemaal aan jou!

Ik heb geen hamburgerpers, wat nu?

Geen probleem, maak je handen wat vochtig met water en druk het vlees samen in je handpalmen. Probeer de burger zo rond mogelijk te vormen.

Wat is het beste vlees voor burgers?

Dit is vooral een persoonlijke keuze, je hebt burgers die gemaakt zijn van 100% rundvlees. Voor meer smaak maak je gebruik van half-om-half gehakt. In half-om-half gehakt zit namelijk ook vetter varkensvlees, iets wat de smaak ten goede komt.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
632.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.57 g
5.52 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
42.19 g
18.11 g
Eiwitten
38.67 g
Vezels
1.98 g
Natrium
667.85 mg
Mineralen
Ijzer
4.3 mg
Calcium
264.19 mg
Magnesium
63.43 mg
Kalium
63.43 mg
Fosfor
476.65 mg
Koper
0.28 mg
Zink
5.6 mg
Jodium
6.25 µg
Selenium
15.18 µg
Vitamines
Vitamine C
43.2 mg
Vitamine D
0.68 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.44 mg
Vitamine B2
0.51 mg
Vitamine B6
0.33 mg
Vitamine B12
2.56 µg
Foliumzuur
44.75 µg
Vitamine E
0.95 mg
Vitamine K
3.25 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf burgers maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.