Cobb salad

(15)

Een klassieke Cobb salad is te maken in veel variaties en verschillende soorten dressings. De cobb salad is o.a. bekend van Jennifer Aniston (Friends) en dat snappen we: hij is héérlijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Een cobb salad is een Amerikaanse salade die in rijtjes wordt geserveerd waardoor deze maaltijdsalade niet alleen overheerlijk is maar er ook prachtig uitziet.

In Amerika worden er meerdere soorten dressings geserveerd bij een cobb salad, hier zijn enkele voorbeelden:

Bij het kiezen van de juiste dressing is het belangrijk om te bedenken welke ingrediënten je gebruikt in jouw cobb salad. Bij volle en hartige smaken zoals kip, spek, eieren en blauwe kaas is een zurige dressing bijvoorbeeld lekkerder dan een zoete dressing. Terwijl een zoete dressing lekker is bij bittere groentesoorten zoals radijs, rucola of witlof.

Naast de smaak kun je ook kiezen of je liever een romige zwaardere dressing of een lichte vinaigrette wilt. Ik heb gekozen voor een balsamico vinaigrette bij mijn cobb salad met klassieke ingrediënten.

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Cobb salad

Ingrediënten


  • 1 Romaine sla
  • 8 spekplakken
  • 2 kipfilets
  • handvol cherry tomaten
  • 1 avocado
  • 4 eieren
  • 150 gram Roquefort of andere blauwschimmelkaas
  • 2 bosuien
  • 1 knoflookteen
  • 5 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels mosterd
  • 10 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • kleine blender
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • keukentang

Cobb salad Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cobb-salad


De Cobb Salad voorbereiden – 30 minuten

Plaats de eieren in koud water en houd een kooktijd aan van 7 minuten zodra het water gaat koken. Laat de eieren vervolgens schrikken door ze onder stromend koud water te houden. Laat de eieren goed koud worden om ze makkelijk te kunnen pellen.

Was de Romaine sla indien nodig, verwijder overtollig water en snijd de sla in stukken. Snijd de komkommer door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve plakjes.

Snijd de cherry tomaatjes door de helft en de bosuien in dunne ringetjes.

Maak een balsamico vinaigrette door 1 teen knoflook samen met 5 eetlepels balsamico azijn, 2 theelepels mosterd en 1 eetlepel honing te pureren in een kleine blender. Voeg langzaam 10 eetlepels olijfolie toe en pureer tot een dikke dressing. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

Cobb salad maken
Cobb salad maken

De Cobb salad maken – 20 minuten

Snijd de plakken spek in stukjes van ongeveer 2 cm. Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak het spek krokant. Haal het spek uit de pan en verhit de pan opnieuw.

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak de kipfilets dan mooi bruin in de bakpan. Zet het vuur lager en zorg ervoor dat de kipfilets volledig gaar worden. Snijd de kip vervolgens in stukjes.

Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakjes. 

Verdeel de sla over een groot bord of schaal en maak rijtjes van partjes ei, komkommer, kip, bosui, stukjes blauwe kaas, krokant spek, tomaatjes en avocado. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Cobb salad: Veel gestelde vragen

Wat is een cobb salad?

Cobb salad is een Amerikaanse maaltijdsalade en staat voor Chicken Onion Bacon Blue cheese. In een traditionele cobb salad horen dus minimaal de hoofdingrediënten: Kip, (bos)ui, spek en blauwe kaas. Soms wordt er ook nog EAT COBB van gemaakt, met de betekenis Egg Avocado Tomato. Dit om aan te geven dat er ook ei, avocado en tomaat in een echte cobb salad hoort.

Maar je kunt naar hartelust variëren met een cobb salad en er bijvoorbeeld ingrediënten uit weglaten of aan toevoegen.

Waar komt de cobb salad vandaan?

De cobb salad is een salade uit Amerika, deze werd door restaurant eigenaar Bob Cobb in 1937 voor het eerst gemaakt.

0 reacties op Cobb salad

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.