Mini carrot cakejes

(4)

De worteltjestaart is een klassieke Amerikaanse taart, extra lekker met een vleugje kaneel en een roomkaas frosting. Deze mini carrot cakejes zijn een leuke individuele variant.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Mini carrot cakejes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 eieren
  • 3 wortelen
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • halve theelepel bak soda
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • snuf zout
  • 12 wortel suikerdecoraties

Ingrediënten frosting

  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram naturel roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
Mini carrot cakejes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • muffinvorm
  • optioneel: papieren muffinvormpjes
  • middelgrote kom
  • garde
  • siliconen spatel
  • oven
  • elektrische mixer

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-carrot-cakejes


Voorbereiding – 20 minuten

Je kunt de mini carrot cakejes in papieren muffinvormpjes maken of vet een muffinvorm in met een laagje boter. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Schil de wortelen en rasp deze fijn. 

Meng 2 eieren samen met de geraspte wortel, 200 gram suiker, 1 theelepel vanille extract en 150 ml zonnebloem en roer glad met een garde. Het mengsel hoeft enkel goed gemengd te worden zonder luchtig te worden.

Zeef eventueel de bloem en bakpoeder. Voeg 120 gram bloem samen met 1 theelepel bakpoeder, halve theelepel bak soda, 1 theelepel kaneel en een snuf zout toe en meng tot een glad beslag.

Mini carrot cakejes
Mini carrot cakejes

Mini carrot cakejes afmaken – 40 minuten

Verdeel het beslag over ongeveer 12 muffinvormpjes. Vul de vormpjes tot ¾e, want ze zullen iets gaan rijzen. 

Bak de mini carrot cakejes ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cakejes gaar zijn, als de prikker er schoon uitkomt zijn ze gaar.

Laat de cakejes volledig afkoelen en maak ondertussen de frosting. Meng hiervoor 75 gram zachte boter samen met 150 gram roomkaas, 100 gram poedersuiker en een theelepel vanille extract. Klop dit romig en glad met een elektrische mixer.

Plaats de frosting in een spuitzak en verdeel over de afgekoelde cakejes. Maak eventueel af met suikerdecoratie in de vorm van worteltjes. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

4 stemmen

Mini carrot cakejes: Veel gestelde vragen

Waarom zit er zonnebloemolie i.p.v. boter in een carrot cake?

De olie in een carrot cake zorgt ervoor dat deze extra smeuïg en zacht is. Daarnaast zorgt de olie ervoor dat de cake langer smeuïg zal blijven en langer houdbaar is.

Welke roomkaas voor de frosting van carrot cake?

Gebruik een naturel roomkaas, het merk maakt niet zoveel uit. Je kunt MonChou, Philadelphia of een goedkoop alternatief van bijvoorbeeld Lidl of Aldi gebruiken.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.