De worteltjestaart is een klassieke Amerikaanse taart, extra lekker met een vleugje kaneel en een roomkaas frosting. Deze mini carrot cakejes zijn een leuke individuele variant.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-02-2023, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt de mini carrot cakejes in papieren muffinvormpjes maken of vet een muffinvorm in met een laagje boter. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Schil de wortelen en rasp deze fijn.
Meng 2 eieren samen met de geraspte wortel, 200 gram suiker, 1 theelepel vanille extract en 150 ml zonnebloem en roer glad met een garde. Het mengsel hoeft enkel goed gemengd te worden zonder luchtig te worden.
Zeef eventueel de bloem en bakpoeder. Voeg 120 gram bloem samen met 1 theelepel bakpoeder, halve theelepel bak soda, 1 theelepel kaneel en een snuf zout toe en meng tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over ongeveer 12 muffinvormpjes. Vul de vormpjes tot ¾e, want ze zullen iets gaan rijzen.
Bak de mini carrot cakejes ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cakejes gaar zijn, als de prikker er schoon uitkomt zijn ze gaar.
Laat de cakejes volledig afkoelen en maak ondertussen de frosting. Meng hiervoor 75 gram zachte boter samen met 150 gram roomkaas, 100 gram poedersuiker en een theelepel vanille extract. Klop dit romig en glad met een elektrische mixer.
Plaats de frosting in een spuitzak en verdeel over de afgekoelde cakejes. Maak eventueel af met suikerdecoratie in de vorm van worteltjes. Geniet ervan!
Waarom zit er zonnebloemolie i.p.v. boter in een carrot cake?
De olie in een carrot cake zorgt ervoor dat deze extra smeuïg en zacht is. Daarnaast zorgt de olie ervoor dat de cake langer smeuïg zal blijven en langer houdbaar is.
Welke roomkaas voor de frosting van carrot cake?
Gebruik een naturel roomkaas, het merk maakt niet zoveel uit. Je kunt MonChou, Philadelphia of een goedkoop alternatief van bijvoorbeeld Lidl of Aldi gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.