Hotdogs
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hotdogs

Een goed broodje hotdog op z'n tijd is wat mij betreft de beste lunch, een echte 'guilty pleasure'! Deze hotdogs zijn extra lekker met krokant spek, de lekkerste knakworsten en rode ui.

30 minuten
6 personen
Hotdogs ingrediënten
Recept hotdogs

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Plaats de plakken spek op een ovenplaat en plaats deze in de oven. Verwarm dan de oven tot 200 graden Celsius.

Doordat het spek al in de koude oven ligt zullen ze krokanter worden tijdens het opwarmen van de oven. Bak het spek tot deze bijna helemaal krokant is, dat zal ongeveer 10 minuten duren. 

Haal het spek uit de oven en besmeer deze met ahornsiroop. Bak het spek nog ongeveer 5 minuten langer zodat de ahornsiroop is gaan karameliseren.

Pel de rode ui en snijd deze fijn.

Zelf hotdogs maken
Zelf hotdogs maken

De hotdogs afmaken – 10 minuten

Verwarm de Frankfurters in een pan met het vocht uit de pot of blik. Verdeel de krokante spekplakken in stukjes.

Plaats een Frankfurter in elk broodje, verdeel hier plakken augurken over en dan ketchup en mosterd.

Maak af met stukjes krokant spek en rauwe rode ui. Eet smakelijk!

Tips!

Welke worstjes voor de lekkerste hotdogs?

De lekkerste worsten voor hotdogs zijn Frankfurters, dit zijn gerookte knakworsten gemaakt van varkensvlees.

Wat knakt er in worst?

Een echte knakworst wordt gemaakt van een darm die gevuld wordt met gemalen vlees en kruiden. Deze wordt vervolgens gerookt. Het gebruik van een schapendarm geeft de extra ‘knak’ omdat de darm extra compact is.

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
342.9 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.64 g
9.8 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.22 g
6.7 g
Eiwitten
11.88 g
Vezels
1.58 g
Natrium
788.46 mg
Mineralen
Ijzer
2.34 mg
Calcium
69.72 mg
Magnesium
26.05 mg
Kalium
26.05 mg
Fosfor
180.97 mg
Koper
0.2 mg
Zink
1.91 mg
Jodium
1 µg
Selenium
17 µg
Vitamines
Vitamine C
1.39 mg
Vitamine D
0.4 mg
Vitamine A
24 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.24 mg
Vitamine B12
0.36 µg
Foliumzuur
35.23 µg
Vitamine E
1.21 mg
Vitamine K
0.25 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Hotdogs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.