Hotdogs

(14)

Een goed broodje hotdog op z'n tijd is wat mij betreft de beste lunch, een echte 'guilty pleasure'! Deze hotdogs zijn extra lekker met krokant spek, de lekkerste knakworsten en rode ui.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-06-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Hotdogs

Ingrediënten


  • 6 hotdog broodjes
  • 6 Frankfurter worsten
  • 6 plakken spek
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 rode ui
  • plakken zoetzure augurk
  • ketchup
  • mosterd
Hotdogs Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenplaat
  • siliconen kwast
  • snijplank & koksmes
  • brede pan
  • vleestang

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hotdogs


Voorbereiding – 20 minuten

Plaats de plakken spek op een ovenplaat en plaats deze in de oven. Verwarm dan de oven tot 200 graden Celsius.

Doordat het spek al in de koude oven ligt zullen ze krokanter worden tijdens het opwarmen van de oven. Bak het spek tot deze bijna helemaal krokant is, dat zal ongeveer 10 minuten duren. 

Haal het spek uit de oven en besmeer deze met ahornsiroop. Bak het spek nog ongeveer 5 minuten langer zodat de ahornsiroop is gaan karameliseren.

Pel de rode ui en snijd deze fijn.

Zelf hotdogs maken
Zelf hotdogs maken

De hotdogs afmaken – 10 minuten

Verwarm de Frankfurters in een pan met het vocht uit de pot of blik. Verdeel de krokante spekplakken in stukjes.

Plaats een Frankfurter in elk broodje, verdeel hier plakken augurken over en dan ketchup en mosterd.

Maak af met stukjes krokant spek en rauwe rode ui. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-06-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Hotdogs: Veel gestelde vragen

Welke worstjes voor de lekkerste hotdogs?

De lekkerste worsten voor hotdogs zijn Frankfurters, dit zijn gerookte knakworsten gemaakt van varkensvlees.

Wat knakt er in worst?

Een echte knakworst wordt gemaakt van een darm die gevuld wordt met gemalen vlees en kruiden. Deze wordt vervolgens gerookt. Het gebruik van een schapendarm geeft de extra ‘knak’ omdat de darm extra compact is.

0 reacties op Hotdogs

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.