Hotdogs

(11)

Een goed broodje hotdog op z'n tijd is wat mij betreft de beste lunch, een echte 'guilty pleasure'! Deze hotdogs zijn extra lekker met krokant spek, de lekkerste knakworsten en rode ui.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Hotdogs

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 hotdog broodjes
  • 6 Frankfurter worsten
  • 6 plakken spek
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 rode ui
  • plakken zoetzure augurk
  • ketchup
  • mosterd
Hotdogs Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat
  • siliconen kwast
  • snijplank & koksmes
  • brede pan
  • vleestang

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hotdogs


Voorbereiding – 20 minuten

Plaats de plakken spek op een ovenplaat en plaats deze in de oven. Verwarm dan de oven tot 200 graden Celsius.

Doordat het spek al in de koude oven ligt zullen ze krokanter worden tijdens het opwarmen van de oven. Bak het spek tot deze bijna helemaal krokant is, dat zal ongeveer 10 minuten duren. 

Haal het spek uit de oven en besmeer deze met ahornsiroop. Bak het spek nog ongeveer 5 minuten langer zodat de ahornsiroop is gaan karameliseren.

Pel de rode ui en snijd deze fijn.

Zelf hotdogs maken
Zelf hotdogs maken

De hotdogs afmaken – 10 minuten

Verwarm de Frankfurters in een pan met het vocht uit de pot of blik. Verdeel de krokante spekplakken in stukjes.

Plaats een Frankfurter in elk broodje, verdeel hier plakken augurken over en dan ketchup en mosterd.

Maak af met stukjes krokant spek en rauwe rode ui. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

11 stemmen

Hotdogs: Veel gestelde vragen

Welke worstjes voor de lekkerste hotdogs?

De lekkerste worsten voor hotdogs zijn Frankfurters, dit zijn gerookte knakworsten gemaakt van varkensvlees.

Wat knakt er in worst?

Een echte knakworst wordt gemaakt van een darm die gevuld wordt met gemalen vlees en kruiden. Deze wordt vervolgens gerookt. Het gebruik van een schapendarm geeft de extra ‘knak’ omdat de darm extra compact is.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.