Op elk moment van het jaar kun je alvast beginnen met voorbereiden voor de kerstdagen. Dat klinkt misschien gek, maar zo kun je nieuwe gerechten en kooktechnieken alvast eens uitproberen. Zo sta je tijdens kerst extra zelfverzekerd in de keuken, waardoor je kerst helemaal stressvrij en ontspannen zal verlopen.
Kom vanaf nu al een beetje in de feestelijke stemming door alvast de kerstpakketten voor aankomende kerst uit te zoeken. De luxe kerstpakketten zijn namelijk vanaf nu te bestellen, dus de voorpret kan beginnen!
Hou jij ook zo van het openen van een kerstpakket? Een leuk extra cadeau, vaak boordevol met allerlei lekkers. Een pakket om mee te koken, borrelen, een wijn- of bierpakket, voor ieder wat wils. Als je nu kiest, kun je nog uit alle soorten prachtige pakketten kiezen!
Voorgerechten
Begin het kerstdiner goed met een voorgerecht. Hou je van vis? Ga dan voor een salade met vis, zoals rode poon in combinatie met frisse sinaasappel, venkel en een beetje pit van rode peper. Toch liever iets anders, dan is een kreeftensoep een aanrader.
Een klassiek voorgerecht dat vlees en vis perfect combineert is de vitello tonato. Dungesneden kalfsvlees met tonijnmayonaise, waarbij alles zelf wordt gemaakt om je gasten extra te verrassen. Wil je enkel vlees in je voorgerecht, ga dan voor een kleurrijke salade met eendenborst of een klassieke carpaccio.
Ga je liever helemaal zonder vlees of vis, dan is een vegetarisch voorgerecht ideaal. Een heerlijke paddenstoel-truffelsoep met een vleugje balsamico azijn is een verrassende en fantastische soep. Geen zin in soep? Dan is dit leuke gerecht met knolselderij en kaas het perfecte begin van het diner.
Hoofdgerechten
Kies je tijdens het hoofdgerecht voor vis, dan is deze roodbaars of dorade misschien wel iets voor je. Ga je liever voor een bekendere soort vis, maak dan zalm of kabeljauw net even op een andere manier.
Een hele kalkoen bereiden is makkelijker dan je denkt met onze uitgebreide uitleg. Wil je kalkoen zonder lange bereidingstijd ga dan voor deze feestelijke kalkoen. Als je liever voor heel iets anders gaat is klassieke saltimbocca een goed idee, heerlijk mals kalfsvlees met salie. Of denk eens aan een rollade met stroopsaus.
Voor de vegetariërs kan het tijdens het hoofdgerecht wel eens lastig zijn. Maar dat is niet nodig met deze super lekkere champignon bourguignon. Of wat dacht je van een risotto met pompoen, extra feestelijk en lekker met gefrituurde salie.
Desserts
Het afsluiten van een diner kan niet zonder een dessert. Hou jij meer van witte chocolade of pure chocolade? Van beide soorten kun je een heerlijk luchtige chocolademousse maken. Of wat dacht je van crème brûlée of een glutenvrije chocoladecake?
Met eiwit kun je deze prachtige Mont blanc toetjes, pavlova of een ijstaart maken.
Hou je liever van ijs als afsluiter? Maak dan eens heerlijk roomijs met lavendel of sorbet met chocolade.