Verfrissende combinatie van venkel, radijsjes, sinaasappel en rode peper in deze gebakken rode poon salade. Klaar in 15 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: je kunt ook rode mul, rode snapper of roodbaars gebruiken. Als je hele vis hebt gekocht kun je het beste beginnen om deze te fileren. Je kunt ook de visboer vragen dit voor je te doen.
Begin bij de kop en breng je mes richting de staart. Verwijder de graten met behulp van een vispincet. Als je het eenmaal een keer gedaan hebt, zul je zien hoe makkelijk het eigenlijk is.
Dan de salade zelf, snijd de venkel zo dun mogelijk zodat deze heerlijk krokant is. Je kunt hiervoor een mandoline gebruiken, of een dunschiller.
Wist je dat als je dungesneden venkel in water met ijsblokjes legt, deze extra vers en krokant blijft? Snijd de rode peper, met of zonder zaadlijsten, zo fijn als je kunt.
Pers het sap uit de limoen en maak een simpele dressing door er de gesneden rode peper, zout, peper en een beetje olijfolie aan toe te voegen.
Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen. Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk van de sinaasappel schil en het witte deel af te snijden.
Snijd dan de partjes eruit, zo dicht mogelijk bij het vlies om zo groot mogelijke partjes te creëren. Was de radijsjes en snijd beide uiteinden eraf, snijd dan de radijsjes in dunne plakjes.
Breng de rode poon filets op smaak met peper en zout. Voeg olijfolie toe aan de middelgrote bakpan en voeg de filets toe terwijl de pan nog koud is.
Verwarm nu de pan tot middelmatige hitte. Bak de filets aan beide kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. Bak de vis niet te lang, anders zal deze te gaar worden.
Verdeel de dungesneden venkel, rode ui, sinaasappelpartjes en dressing over 2 borden.
Plaats de rode poon filets bovenop en garneer eventueel met het groen van de venkel. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.