Ohmydish.nl


Gebakken rode poon salade

Verfrissende combinatie van venkel, radijsjes, sinaasappel en rode peper in deze gebakken rode poon salade. Klaar in 15 minuten.

Gebakken rode poon salade
15 minuten 2 personen Lunch
Gebakken rode poon salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 hele rode ponen of 4 kleine rode poon filets. Fileer ze zelf of vraag de visboer dit te doen.
  • 1/2 venkelknol
  • 1/2 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel
  • klein handjevol radijsjes
  • 1 kleine rode peper (soort naar keuze)
  • olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
Gebakken rode poon salade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • kleine kom
  • optioneel: mandoline of dunschiller
  • fileermes en vispincet als je zelf gaat fileren

Bereiden

15 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-rode-poon-salade


Voorbereiding -- 10 minuten

Tip: je kunt ook rode mul, rode snapper of roodbaars gebruiken Als je hele vis hebt gekocht kun je het beste beginnen om deze te fileren.

Begin bij de kop en breng je mes richting de staart. Verwijder de graten met behulp van een vispincet. Als je het eenmaal een keer gedaan hebt, zul je zien hoe makkelijk het eigenlijk is.

Dan de salade zelf, snijd de venkel zo dun mogelijk zodat deze heerlijk krokant is. Je kunt hiervoor een mandoline gebruiken, of een dunschiller.

Wist je dat als je dungesneden venkel bewaart in water met ijsblokjes, deze extra vers en krokant blijft? Snijd de rode peper, met of zonder zaadlijsten zo fijn als je kunt.

Pers het sap uit de limoen en maak een simpele dressing door er de gesneden rode peper, zout, peper en een beetje olijfolie aan toe te voegen.

Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen. Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk van de sinaasappel schil en het witte deel af te snijden.

Snijd dan de partjes eruit, zo dicht mogelijk bij het vlies om zo groot mogelijke partjes te creëren. Was de radijsjes en snijd beide uiteinden eraf, snijd dan de radijsjes in dunne plakjes. 

Gebakken rode poon salade
Gebakken rode poon salade

Gebakken rode poon salade  afmaken -- 5 minuten

Breng de rode poon filets op smaak met peper en zout. Voeg olijfolie toe aan de middelgrote bakpan en voeg de filets toe terwijl de pan nog koud is.

Verwarm nu de pan tot middelmatige hitte. Bak de filets aan beide kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. Bak de vis niet te lang, anders zal deze te gaar worden.

Verdeel de dungesneden venkel, rode ui, sinaasappelpartjes en dressing over 2 borden.

Plaats de rode poon filets bovenop en garneer eventueel met het groen van de venkel. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
Volgend recept →
Maak je eigen kerstman brood

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.