Gebakken rode poon salade
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gebakken rode poon salade

Verfrissende combinatie van venkel, radijsjes, sinaasappel en rode peper in deze gebakken rode poon salade. Klaar in 15 minuten.

15 minuten
2 personen
Gebakken rode poon salade ingrediënten

Recept gebakken rode poon salade

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Tip: je kunt ook rode mul, rode snapper of roodbaars gebruiken. Als je hele vis hebt gekocht kun je het beste beginnen om deze te fileren. Je kunt ook de visboer vragen dit voor je te doen.

Begin bij de kop en breng je mes richting de staart. Verwijder de graten met behulp van een vispincet. Als je het eenmaal een keer gedaan hebt, zul je zien hoe makkelijk het eigenlijk is.

Dan de salade zelf, snijd de venkel zo dun mogelijk zodat deze heerlijk krokant is. Je kunt hiervoor een mandoline gebruiken, of een dunschiller.

Wist je dat als je dungesneden venkel in water met ijsblokjes legt, deze extra vers en krokant blijft? Snijd de rode peper, met of zonder zaadlijsten, zo fijn als je kunt.

Pers het sap uit de limoen en maak een simpele dressing door er de gesneden rode peper, zout, peper en een beetje olijfolie aan toe te voegen.

Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen. Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk van de sinaasappel schil en het witte deel af te snijden.

Snijd dan de partjes eruit, zo dicht mogelijk bij het vlies om zo groot mogelijke partjes te creëren. Was de radijsjes en snijd beide uiteinden eraf, snijd dan de radijsjes in dunne plakjes. 

Gebakken rode poon salade
Gebakken rode poon salade

Gebakken rode poon salade  afmaken – 5 minuten

Breng de rode poon filets op smaak met peper en zout. Voeg olijfolie toe aan de middelgrote bakpan en voeg de filets toe terwijl de pan nog koud is.

Verwarm nu de pan tot middelmatige hitte. Bak de filets aan beide kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. Bak de vis niet te lang, anders zal deze te gaar worden.

Verdeel de dungesneden venkel, rode ui, sinaasappelpartjes en dressing over 2 borden.

Plaats de rode poon filets bovenop en garneer eventueel met het groen van de venkel. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
92.02 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.86 g
11.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.54 g
0.15 g
Eiwitten
2.63 g
Vezels
4.63 g
Natrium
704.08 mg
Mineralen
Ijzer
1.41 mg
Calcium
83.9 mg
Magnesium
20.29 mg
Kalium
20.29 mg
Fosfor
62.65 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.48 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
79.36 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
36.98 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gebakken rode poon salade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.