Smakelijk recept voor roodbaars met spinazie en champignons. Met heerlijk ovengeroosterde tomaatjes en een rode portsaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de prei en snijd deze in ringen, zet een klein handje vol prei ringen aan de kant ter garnering. Pel de sjalotjes en snijd deze zo fijn mogelijk.
Verhit boter in een kleine sauspan en fruit hierin de prei en de helft van de gesneden sjalot. Voeg er dan de rode port aan toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat alles 15 minuten pruttelen. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Schil de Roseval aardappelen en snijd deze in blokjes.
Kook de aardappelen 5 minuten lang, afhankelijk van de grootte van de aardappelblokjes. De aardappelblokjes mogen niet té gaar zijn, aangezien deze nogmaals gebakken gaan worden.
Haal de aardappels uit de pan met behulp van een schuimspaan en leg deze op een schone keukendoek om af te koelen. Was de spinazie onder koud stromend water, je kunt ervoor kiezen om de spinaziesteeltjes er af te halen.
Maak de spinazie droog met behulp van een sla centrifuge of simpelweg met een schone keukendoek. Pel en snijd de knoflookteentjes zo fijn mogelijk.
Snijd de kastanjechampignons in partjes en scheur de grotere oesterzwammen in kleinere stukken. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 140 graden Celsius.
Plaats de cherry tomaatjes in de kleine ovenschaal en druip er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de rode port (maar gooi deze niet weg!) af om de sjalot en prei er uit te halen. Verhit de rode port opnieuw. Snijd ongeveer 100 gram koude boter in blokjes.
Voeg een blokje boter tegelijkertijd toe aan de pan, meng met een garde totdat de saus dikker wordt. Dep de roodbaars droog en breng op smaak met peper en zout.
Verhit olijfolie en een beetje boter in de middelgrote bakpan en plaats de roodbaarsfilets in de pan. Bak de roodbaarsfilets 3 minuten lang aan beide kanten.
Plaats in de tussentijd de cherry tomaatjes in de oven voor ongeveer 5 minuten. Verhit olijfolie in de grote bakpan en voeg knoflook en sjalot toe en fruit dit kort aan.
Voeg na een minuut de kastanjechampignons toe. Voeg dan de oesterzwammen, spinazie en aardappelblokjes toe. Bak dit 3 tot 4 minuten lang mee.
Verdeel het aardappel en spinaziemengsel over 2 borden, plaats de roodbaarsfilet bovenop.
Verdeel over de rest over de borden en garneer met de ovengebakken cherry tomaatjes en prei ringen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.