Ohmydish.nl


Roodbaars met spinazie en champignons

Dit recept lijkt veel werk, maar valt best mee! Een roodbaars met spinazie en champignons is klaar in 35 minuten, recept voor 2 personen.

35 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Roodbaars met spinazie en champignons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 roodbaarsfilets
  • 6 middelgrote roseval aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • Halve prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml rode port
  • 100 gram boter
  • 150 gram spinazieblaadjes
  • 50 gram oesterzwammen
  • 8 kastanjechampignons
  • 8 cherry tomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
Roodbaars met spinazie en champignons ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Middelgrote pan
  • Aardappelschilmesje
  • Snijplank en koksmes
  • Schone keukendoek
  • Garde
  • Schuimspaan
  • Sladroger
  • Grote bakpan
  • Kleine bakpan
  • Kleine ovenschaal

Bereiden


35 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roodbaars-met-spinazie-en-champignons


Voorbereiding -- 20 minuten

Was de prei en snijd deze in ringen, zet een klein handje vol prei ringen aan de kant ter garnering. Pel de sjalotjes en snijd deze zo fijn mogelijk.

Verhit wat boter in een kleine sauspan en fruit hierin de prei en de helft van de gesneden sjalot. Voeg er dan de rode port aan toe en breng aan de kook.

Zet het vuur lager en laat alles 15 minuten pruttelen. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Schil de roseval aardappelen en snijd deze in blokjes.

Kook de aardappelen 5 minuten lang, afhankelijk van de grootte van de aardappelstukjes. De aardappelstukjes mogen niet té gaar zijn, aangezien deze nogmaals gebakken gaan worden.

Haal de aardappels uit de pan met behulp van een schuimspaan en leg deze op een schone keukendoek om af te koelen. Was de spinazie onder koud stromend water, je kunt ervoor kiezen om de spinaziestokjes er af te halen.

Maak de spinazie droog met behulp van een sladroger of simpelweg met een schone keukendoek. Pel en snijd de knoflookteentjes zo fijn mogelijk.

Snijd de kastanjechampignons in partjes en scheur de grotere oesterzwammen in kleinere stukken. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 140 graden Celsius.

Plaats de cherry tomaatjes in de kleine ovenschaal en druip er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout. 

Roodbaars met spinazie en champignons
Roodbaars met spinazie en champignons

De roodbaars met spinazie en champignons bakken -- 15 minuten

Giet de rode port (maar gooi deze niet weg!) af om de sjalot en prei er uit te halen. Verhit de rode port opnieuw. Snijd ongeveer 100 gram koude boter in blokjes.

Voeg een blokje boter tegelijkertijd toe aan de pan, meng met een garde totdat de saus dikker wordt. Dep de roodbaars droog en breng op smaak met peper en zout.

Verhit olijfolie en een beetje boter in de middelgrote bakpan en plaats de roodbaarsfilets in de pan. Bak de roodbaarsfilets 3 minuten lang aan beide kanten.

Plaats in de tussentijd de cherry tomaatjes in de oven voor ongeveer 5 minuten. Verhit olijfolie in de grote bakpan en voeg knoflook en sjalot toe en fruit dit kort aan.

Voeg na een minuut de kastanjechampignons toe. Voeg dan de oesterzwammen, spinazieblaadjes en aardappelblokjes toe. Bak dit 3 tot 4 minuten lang mee.

Verdeel het aardappel en spinaziemengsel over 2 borden, plaats de roodbaarsfilet bovenop.

Verdeel over de rest over de borden en garneer met de ovengebakken cherry tomaatjes en prei ringen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kip-perziksalade

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.