Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree

Een klassieke saltimbocca is gemaakt van kalfsvlees, maar je kunt ook kip of rund gebruiken. Serveer met een hele zachte knolselderijpuree.

40 minuten
2 personen
Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree ingrediënten
Recept klassieke saltimbocca met knolselderijpuree

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 25 minuten

Controleer of het vlees dun genoeg is om op te kunnen rollen. Gebruik een vleeshamer of een dikke, stevige pan om het vlees platter te maken. Breng het kalfsvlees op smaak met peper en zout, voeg niet té veel zout toe aangezien de ham al zout genoeg is. 

Verdeel 2 plakken ham per stuk kalfsvlees en voeg 3 salieblaadjes per stuk toe. Rol het vlees op (niet te strak) en prik er een houten spiesje doorheen om te voorkomen dat het rolletje weer uit elkaar valt. 

Schil en was de knolselderij. Schil de aardappelen en snijd deze samen met de knolselderij in evenredige stukken. Vul een middelgrote pan met water, en voeg de aardappelen en knolselderij toe samen met een snuf zout. 

Kook dit 15 minuten lang, prik er met een vork in om te zien of de aardappelen en knolselderij gaar zijn. Vul in de tussentijd een andere pan met water en een snufje zout, en breng aan de kook.

Snijd de champignons in partjes. Schil dan de wortelen en snijd deze in elke gewenste vorm. Maak de spruitjes schoon, en voeg deze toe aan de pan zodra het water kookt. 

Kook de spruitjes 5 minuten lang. Haal deze dan uit het water, en voeg de gesneden wortelen toe. Kook de wortelen ongeveer 3 minuten, of totdat deze beetgaar zijn. 

Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree
Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree

De saltimbocca afmaken – 15 minuten

Verhit boter in een middelgrote pan en bak hierin de saltimbocca goudbruin aan beide kanten. Zet dan het vuur lager, en doe de deksel op de pan. Bak dit op laag vuur 5 minuten lang. 

Het kalfsvlees moet rosé zijn, en niet doorbakken. De exacte kerntemperatuur van het vlees moet 53 graden Celsius zijn. 

Giet in de tussentijd de aardappelen af, en gebruik een grote (soep) lepel om de aardappelen door een fijne zeef te halen. Hierdoor krijg je een hele zachte aardappelpuree. 

Breng op smaak met peper en zout, voeg dan room, boter en melk toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Meng goed door elkaar met behulp van een siliconen spatel. Plaats de deksel op de pan, en zet de puree opzij. 

Verhit olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de champignons goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal dan de saltimbocca uit de pan, en pak deze in met aluminiumfolie om warm te houden. 

Voeg dan de witte wijn toe aan de pan, en gebruik een garde om een saus te maken. Voeg 100 gram boter tegelijkertijd toe, totdat de saus dik genoeg is. Breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel een flinke lepel knolselderijpuree, spruitjes, wortelen en saltimbocca over de borden. Voeg dan de champignons toe samen met een flinke lepel saus. Garneer met een salieblaadje. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.