Een klassieke saltimbocca is gemaakt van kalfsvlees, maar je kunt ook kip of rund gebruiken. Serveer met een hele zachte knolselderijpuree.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-saltimbocca-met-knolselderijpuree
Haal het vuil van de knolselderij af en gebruik een mes om de schil er vanaf te halen. Was de knolselderij. Schil de aardappelen en snijd deze samen met de knolselderij in evenredige stukken. Vul een middelgrote pan met water, en voeg de aardappelen en knolselderij toe samen met een snuf zout. Kook dit 15 minuten lang, prik er met een vork in om te zien of de aardappelen en knolselderij gaar zijn.
Vul in de tussentijd een andere pan met water en een snufje zout, en breng aan de kook. Snijd de champignons in partjes. Schil dan de wortelen en snijd deze in elke gewenste vorm. Maak de spruitjes schoon, en voeg deze toe aan de pan zodra het water kookt. Kook de spruitjes 5 minuten lang. Haal deze dan uit het water, en voeg de gesneden wortelen toe. Kook de wortelen ongeveer 3 minuten, of totdat deze beetgaar zijn.
Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree
Giet in de tussentijd de aardappelen af, en gebruik een grote (soep) lepel om de aardappelen door een fijne zeef te halen. Hierdoor krijg je een hele zachte aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout, voeg dan room, boter en melk toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Meng goed door elkaar met behulp van een siliconen spatel. Plaats de deksel op de pan, en zet deze aan de kant.
Verhit olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de champignon stukken goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal dan de saltimbocca uit de pan, en pak deze in om warm te houden. Voeg dan de witte wijn toe, en gebruik een garde om een lekkere saus te maken. Voeg 100 gram boter tegelijkertijd toe, totdat de saus dik genoeg is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel een flinke lepel selderij-aardappel puree, spruitjes, wortelen en saltimbocca over de borden. Voeg dan de champignons toe samen met een flinke lepel saus. Garneer met een salieblaadje. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.