Varkensrollade met stroopsaus
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Varkensrollade met stroopsaus

Deze varkensrollade met stroopsaus is super mals en heerlijk zacht, kruidig en licht zoet. Een makkelijk pronkstuk tijdens de feestdagen.

3 uur 20 minuten
6 personen
Varkensrollade met stroopsaus ingrediënten

Recept varkensrollade met stroopsaus

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 3 uur 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
3 uur
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
3 uur 20 minuten

Voorbereiding – 3 uur

Meng de appelstroop en rum samen met de steranijs, kaneelstok, kruidnagels en peperkorrels in een kleine sauspan. Verwarm tot het een glad mengsel is. Bestrooi de varkensrollade met peper, zout en gemalen mosterdzaad.

Je kunt de rollade op meerdere manieren langzaam garen. Dit kun je sous vide doen, maar de meeste mensen hebben hier niet de juiste materialen voor. Plaats de rollade dan simpelweg in een kleine ovenschaal en giet hier de kruidige stroop overheen.

Pak het goed in met aluminiumfolie en plaats deze in een oven met een temperatuur van ongeveer 70 graden Celsius. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de rollade, ongeveer 2,5 tot 3 uur.

De kerntemperatuur behoort minimaal 53 graden Celsius te zijn. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de ovenschaal zit en voeg indien nodig een scheutje water toe. 

Varkensrollade met stroopsaus
Varkensrollade met stroopsaus

Varkensrollade met stroopsaus afmaken – 20 minuten

Haal de rollade uit het vocht en schenk het stroopmengsel door een zeef in een kleine sauspan. Houd de rollade een beetje warm door deze in te pakken met aluminiumfolie.

De kruiden kun je weggooien en laat het stroopmengsel inkoken tot de gewenste dikte. Verhit een scheut olie in een bakpan en bak de rollade rondom mooi bruin.

Serveer met de stroopsaus en bijvoorbeeld warme groenten en pommes duchesse. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang moet een rollade braden?

De exacte braadtijd is afhankelijk van de dikte van de rollade. Voor een mooie rosé rollade bak je deze het beste 2,5 tot 3 uur in een oven op 70 graden Celsius.

De rollade is het lekkerste als deze een kerntemperatuur heeft van minimaal 53 graden Celsius en maximaal 63 graden Celsius. Als de kerntemperatuur hoger is, zal de rollade te droog worden.

Wat eet je bij rollade?

Bij een rollade passen de meeste warme groenten, zoals wortels, broccoli, pastinaak en nog veel meer. Wat betreft koolhydraten zijn verschillende aardappelsoorten hier het lekkerste bij. Zoals aardappelpuree, pommes duchesse, pommes noisette of geroosterde aardappels.

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
478.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.68 g
26.14 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22.21 g
8.08 g
Eiwitten
28.97 g
Vezels
2.26 g
Natrium
348.4 mg
Mineralen
Ijzer
8.68 mg
Calcium
40.57 mg
Magnesium
66.59 mg
Kalium
66.59 mg
Fosfor
312.36 mg
Koper
0.16 mg
Zink
2.74 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
20.57 µg
Vitamines
Vitamine C
1.58 mg
Vitamine D
0.67 mg
Vitamine A
3.87 mg
Vitamine B1
0.97 mg
Vitamine B2
0.46 mg
Vitamine B6
0.78 mg
Vitamine B12
1.2 µg
Foliumzuur
8.69 µg
Vitamine E
0.98 mg
Vitamine K
2.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Varkensrollade met stroopsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.