Deze varkensrollade met stroopsaus is super mals en heerlijk zacht, kruidig en licht zoet. Een makkelijk pronkstuk tijdens de feestdagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 3 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng de appelstroop en rum samen met de steranijs, kaneelstok, kruidnagels en peperkorrels in een kleine sauspan. Verwarm tot het een glad mengsel is. Bestrooi de varkensrollade met peper, zout en gemalen mosterdzaad.
Je kunt de rollade op meerdere manieren langzaam garen. Dit kun je sous vide doen, maar de meeste mensen hebben hier niet de juiste materialen voor. Plaats de rollade dan simpelweg in een kleine ovenschaal en giet hier de kruidige stroop overheen.
Pak het goed in met aluminiumfolie en plaats deze in een oven met een temperatuur van ongeveer 70 graden Celsius. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de rollade, ongeveer 2,5 tot 3 uur.
De kerntemperatuur behoort minimaal 53 graden Celsius te zijn. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de ovenschaal zit en voeg indien nodig een scheutje water toe.
Haal de rollade uit het vocht en schenk het stroopmengsel door een zeef in een kleine sauspan. Houd de rollade een beetje warm door deze in te pakken met aluminiumfolie.
De kruiden kun je weggooien en laat het stroopmengsel inkoken tot de gewenste dikte. Verhit een scheut olie in een bakpan en bak de rollade rondom mooi bruin.
Serveer met de stroopsaus en bijvoorbeeld warme groenten en pommes duchesse. Eet smakelijk!
Hoe lang moet een rollade braden?
De exacte braadtijd is afhankelijk van de dikte van de rollade. Voor een mooie rosé rollade bak je deze het beste 2,5 tot 3 uur in een oven op 70 graden Celsius.
De rollade is het lekkerste als deze een kerntemperatuur heeft van minimaal 53 graden Celsius en maximaal 63 graden Celsius. Als de kerntemperatuur hoger is, zal de rollade te droog worden.
Wat eet je bij rollade?
Bij een rollade passen de meeste warme groenten, zoals wortels, broccoli, pastinaak en nog veel meer. Wat betreft koolhydraten zijn verschillende aardappelsoorten hier het lekkerste bij. Zoals aardappelpuree, pommes duchesse, pommes noisette of geroosterde aardappels.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.