Deze pompoenrisotto met champignons is extra lekker met herfstige kruiden en gefrituurde salie. Dit geeft de risotto een een krokante en hartige toevoeging.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenrisotto-met-champignons
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in plakjes. Plet de kardemom peulen en haal de zaadjes eruit.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoen blokjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pompoenrisotto met champignons
Schenk een klein beetje groentebouillon bij de risotto en voeg pas een beetje nieuwe toe zodra de vorige volledig is opgenomen door de risotto. Voeg dan ook de kardemom en kaneelstok toe.
Rooster ondertussen de pompoen blokjes ongeveer 15 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de blokjes. Blijf groentebouillon toevoegen tot de risotto bijna helemaal gaar is, het kan zijn dat je minder of meer dan 750 ml nodig hebt. Roer de geraspte kaas samen met gembersiroop door de risotto.
Zodra de pompoenblokjes en de risotto gaar zijn roer je de pompoen door de risotto en breng op smaak met peper, zout en eventueel meer gembersiroop. Verwijder de kaneelstok en serveer met gefrituurde salie blaadjes, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.