Deze pompoenrisotto met champignons is extra lekker met herfstige kruiden en gefrituurde salie. Dit geeft de risotto een een krokante en hartige toevoeging.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm olie om te frituren. Was de salie blaadjes en verwijder de takken. Frituur de salie blaadjes kort, verplaats ze naar keukenpapier om overtollige olie te verwijderen en bestrooi deze direct met fijn zout.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in plakjes.
Plet de kardemom peulen en haal de zaadjes eruit. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoen blokjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit olijfolie in een bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten. Voeg dan ook de ui en knoflooktenen toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Bak de risotto rijst nog even mee tot deze glazig begint te worden. Schenk een klein beetje groentebouillon bij de risotto en voeg pas een beetje nieuwe toe zodra de vorige volledig is opgenomen door de risotto.
Voeg de kardemom en kaneelstok toe. Rooster ondertussen de pompoen blokjes ongeveer 15 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de blokjes.
Blijf groentebouillon toevoegen tot de risotto bijna helemaal gaar is, het kan zijn dat je minder of meer dan 750 ml nodig hebt. Roer de geraspte kaas samen met gembersiroop door de risotto. Zodra de pompoenblokjes en de risotto gaar zijn roer je de pompoen door de risotto en breng op smaak met peper, zout en eventueel meer gembersiroop.
Verwijder de kaneelstok en serveer met gefrituurde salie blaadjes, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.