Deze pompoenrisotto met champignons is extra lekker met herfstige kruiden en gefrituurde salie. Dit geeft de risotto een een krokante en hartige toevoeging.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenrisotto-met-champignons
Verwarm olie om te frituren. Was de salie blaadjes en verwijder de takken. Frituur de salie blaadjes kort, verplaats ze naar keukenpapier om overtollig olie te verwijder en bestrooi deze dan meteen met fijn zout.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in plakjes.
Plet de kardemom peulen en haal de zaadjes eruit. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoen blokjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit olijfolie in een bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten. Voeg dan ook de ui en knoflooktenen toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Bak dan ook de risotto rijst nog even mee tot deze glazig begint te worden. Schenk een klein beetje groentebouillon bij de risotto en voeg pas een beetje nieuwe toe zodra de vorige volledig is opgenomen door de risotto.
Voeg dan ook de kardemom en kaneelstok toe. Rooster ondertussen de pompoen blokjes ongeveer 15 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de blokjes.
Blijf groentebouillon toevoegen tot de risotto bijna helemaal gaar is, het kan zijn dat je minder of meer dan 750 ml nodig hebt. Roer de geraspte kaas samen met gembersiroop door de risotto. Zodra de pompoenblokjes en de risotto gaar zijn roer je de pompoen door de risotto en breng op smaak met peper, zout en eventueel meer gembersiroop.
Verwijder de kaneelstok en serveer met gefrituurde salie blaadjes, eet smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!