Ohmydish.nl


Pompoenrisotto met champignons

Deze pompoenrisotto met champignons is extra lekker met herfstige kruiden en gefrituurde salie. Dit geeft de risotto een een krokante en hartige toevoeging.

Pompoenrisotto met champignons
50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pompoenrisotto met champignons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram risotto rijst
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 200 gram champignons
  • olijfolie
  • ongeveer 750 ml groentebouillon
  • ongeveer 600 gram pompoen
  • 6 kardemom peulen
  • 1 kaneelstok
  • scheutje gembersiroop
  • klein bosje verse salie
  • ongeveer 50 gram fijn geraspte grana padano
  • peper en zout naar smaak
Pompoenrisotto met champignons ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • pan om te frituren
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • snijplank & koksmes
  • champignon borstel of keukenpapier
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • grote bakpan
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenrisotto-met-champignons


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwarm olie om te frituren. Was de salie blaadjes en verwijder de takken. Frituur de salie blaadjes kort, verplaats ze naar keukenpapier om overtollig olie te verwijder en bestrooi deze dan meteen met fijn zout.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in plakjes. Plet de kardemom peulen en haal de zaadjes eruit.

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoen blokjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Pompoenrisotto met champignons Pompoenrisotto met champignons

Pompoenrisotto met champignons afmaken -- 30 minuten

Verhit olijfolie in een bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten. Voeg dan ook de ui en knoflooktenen toe en bak dit nog enkele minuten langer. Bak dan ook de risotto rijst nog even mee tot deze glazig begint te worden.

Schenk een klein beetje groentebouillon bij de risotto en voeg pas een beetje nieuwe toe zodra de vorige volledig is opgenomen door de risotto. Voeg dan ook de kardemom en kaneelstok toe.

Rooster ondertussen de pompoen blokjes ongeveer 15 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de blokjes. Blijf groentebouillon toevoegen tot de risotto bijna helemaal gaar is, het kan zijn dat je minder of meer dan 750 ml nodig hebt. Roer de geraspte kaas samen met gembersiroop door de risotto.

Zodra de pompoenblokjes en de risotto gaar zijn roer je de pompoen door de risotto en breng op smaak met peper, zout en eventueel meer gembersiroop. Verwijder de kaneelstok en serveer met gefrituurde salie blaadjes, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Tosti Hawaï
Volgend recept →
Vijgen en appel crumble

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.