Ohmydish.nl


Kabeljauw met geroosterde paprikasaus

Serveer deze kabeljauw met geroosterde paprikasaus met een pasta naar keuze en een simpele spinaziesalade. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.

Kabeljauw met geroosterde paprikasaus
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kabeljauw met geroosterde paprikasaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kabeljauwfilets (vers of diepvries)
  • Boter om mee te bakken
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 rode paprika's
  • Olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 200 ml groentebouillon
  • 50 ml slagroom
  • Optioneel: Gekookte pasta en een simpele spinazie salade om erbij te serveren

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Kleine sauspan
  • Fijne zeef
  • Staafmixer
  • Grote bakpan
  • Oven

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-geroosterde-paprikasaus


Voorbereiding -- 40 minuten

Tip: Je kunt de paprikasaus sneller maken door geroosterde paprika's uit blik te kopen. Paprika's die je zelf roostert hebben echter wel meer smaak! Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.

Snijd de rode paprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Plaats de rode paprika's met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop. Bedruip met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de rode paprika's 30 minuten lang in de oven, of totdat de paprika's een zwarte kleur krijgen. Haal de rode paprika's uit de oven en laat deze genoeg afkoelen totdat je er met je handen aan kunt zitten. Haal dan het velletje van de paprika's af.

Snijd de sjalotjes en teentjes knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een kleine sauspan en fruit in ongeveer 2 minuten de sjalotjes en knoflook. Snijd de gebakken en gepelde rode paprika's in stukjes en voeg toe aan de sauspan.

Voeg na 3 minuten de groentebouillon toe en laat 5 minuten lang op laag vuur pruttelen. Gebruik een staafmixer om de inhoud van het pannetje tot een gladde saus te pureren. Haal de rode paprikasaus door een fijne zeef. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw met geroosterde paprikasaus Kabeljauw met geroosterde paprikasaus

De kabeljauw met geroosterde paprikasaus afmaken -- 5 minuten

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit boter in een grote bakpan en bak de kabeljauw 2 tot 3 minuten aan beide kanten gaar.

Serveer de kabeljauw met geroosterde paprikasaus met een pasta naar keuze en een (simpele) spinazie salade. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.