Serveer deze kabeljauw met geroosterde paprikasaus met een pasta naar keuze en een simpele spinaziesalade. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.
Tip: Je kunt de paprikasaus sneller maken door geroosterde paprika's uit blik te kopen.
Paprika's die je zelf roostert hebben echter wel meer smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius
Snijd de rode paprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Plaats de rode paprika's met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Bak de rode paprika's 30 minuten lang in de oven, of totdat de paprika's een zwarte kleur krijgen. Haal de rode paprika's uit de oven en laat deze genoeg afkoelen totdat je er met je handen aan kunt zitten.
Haal dan het velletje van de paprika's af. Snijd de sjalotjes en teentjes knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een kleine sauspan en fruit in ongeveer 2 minuten de sjalotjes en knoflook.
Snijd de gebakken en gepelde rode paprika's in stukjes en voeg toe aan de sauspan. Voeg na 3 minuten de groentebouillon toe en laat 5 minuten lang op laag vuur pruttelen.
Gebruik een staafmixer om de inhoud van het pannetje tot een gladde saus te pureren. Haal de rode paprikasaus door een fijne zeef. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit boter in een grote bakpan en bak de kabeljauw 2 tot 3 minuten aan beide kanten gaar.
Serveer de kabeljauw met geroosterde paprikasaus met een pasta naar keuze en een (simpele) spinazie salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.