Kabeljauw met geroosterde paprikasaus
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kabeljauw met geroosterde paprikasaus

Serveer deze kabeljauw met geroosterde paprikasaus met een pasta naar keuze en een simpele spinaziesalade. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.

45 minuten
4 personen

Tip: Je kunt de paprikasaus sneller maken door geroosterde paprika's uit blik te kopen.

Paprika's die je zelf roostert hebben echter wel meer smaak.

Recept kabeljauw met geroosterde paprikasaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius

Snijd de rode paprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Plaats de rode paprika's met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Bak de rode paprika's 30 minuten lang in de oven, of totdat de paprika's een zwarte kleur krijgen. Haal de rode paprika's uit de oven en laat deze genoeg afkoelen totdat je er met je handen aan kunt zitten.

Haal dan het velletje van de paprika's af. Snijd de sjalotjes en teentjes knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een kleine sauspan en fruit in ongeveer 2 minuten de sjalotjes en knoflook.

Snijd de gebakken en gepelde rode paprika's in stukjes en voeg toe aan de sauspan. Voeg na 3 minuten de groentebouillon toe en laat 5 minuten lang op laag vuur pruttelen.

Gebruik een staafmixer om de inhoud van het pannetje tot een gladde saus te pureren. Haal de rode paprikasaus door een fijne zeef. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. 

Kabeljauw met geroosterde paprikasaus
Kabeljauw met geroosterde paprikasaus

De kabeljauw met geroosterde paprikasaus afmaken – 5 minuten

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit boter in een grote bakpan en bak de kabeljauw 2 tot 3 minuten aan beide kanten gaar.

Serveer de kabeljauw met geroosterde paprikasaus met een pasta naar keuze en een (simpele) spinazie salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
270.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.45 g
5.41 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.76 g
3.01 g
Eiwitten
26.97 g
Vezels
4.11 g
Natrium
633.73 mg
Mineralen
Ijzer
1.95 mg
Calcium
82.67 mg
Magnesium
63.46 mg
Kalium
63.46 mg
Fosfor
416.83 mg
Koper
0.09 mg
Zink
1.41 mg
Jodium
247.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
175.37 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
0.33 mg
Vitamine B1
0.25 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.4 mg
Vitamine B12
2.63 µg
Foliumzuur
76.7 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Kabeljauw met geroosterde paprikasaus"
Rita zegt op 31-03-2022
Ziet er verrukkelijk uit, wil dit ook graag gaan maken maar ik weet niet wat je bedoeld met spinazie salade. Is dat gewoon wat blaadjes erbij of maak je de spinazie aan met olie en kruiden ? Zo ja, heb je een voorbeeld?
Ohmydish zegt op 31-03-2022
Hoi Rita, dankjewel! De jonge spinazieblaadjes zijn het allerlekkerste om rauw te eten als een salade, de grotere spinazieblaadjes zijn namelijk iets taaier en daardoor lekkerder om eerst te koken of bakken ipv rauw te eten. Je kunt de spinazie inderdaad aanmaken met een beetje olie en kruiden. Ik vind het zelf het lekkerste om een ui of sjalot fijn te snijden en dit te mengen met een simpele vinaigrette/dressing: https://ohmydish.nl/blog/basis-vinaigrette-recept Smakelijk alvast, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.