Ohmydish.nl


Witte chocolademousse met rood fruit

Deze witte chocolademousse is ontzettend luchtig en een tikje zoet. Door de combinatie met het frisse en zurige van het rood fruit de perfecte combinatie.

40 minuten 6 personen Toetjes
Witte chocolademousse met rood fruit

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram witte chocolade + extra
  • 200 ml slagroom
  • 120 ml water
  • 120 gram suiker
  • 80 gram eiwit (ongeveer 3 eieren)
  • ongeveer 400 gram rood fruit, dit kunnen bijvoorbeeld diepvries aardbeien zijn
  • optioneel: handvol verse cranberries
  • optioneel: suiker sterren
Witte chocolademousse met rood fruit ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • garde
  • grote kom
  • elektrische mixer
  • optioneel: keukenpapier met een paar druppels citroensap
  • siliconen spatel
  • 6 glaasjes

Bereiden


40 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolademousse-met-rood-fruit


Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm 120 ml water met de helft van de suiker in een klein pannetje. Hak ondertussen de chocolade fijner, of gebruik chocolade druppels, en voeg dit toe aan een grote kom. 

Giet het hete suikerwater op de chocolade en roer glad met een garde. Zet opzij om af te laten koelen tot kamertemperatuur. Klop ondertussen de slagroom tot deze lobbig is, ofwel yoghurt dikte. 

Maak de kom en garde van een elektrische mixer vetvrij, dit kun je het makkelijkste doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. 

Klop dan de eiwitten tot deze stijven pieken vormen. Voeg dan geleidelijk de andere helft van de suiker toe aan de eiwitten. 

Witte chocolademousse met rood fruit
Witte chocolademousse met rood fruit

Witte chocolademousse met rood fruit afmaken – 10 minuten + wachttijd

Roer de lobbige slagroom door de afgekoelde witte chocolade. Vouw dan geleidelijk de eiwitten erdoor, zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft dus roer niet teveel. 

Dek de kom af en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Maak ondertussen een puree van het rood fruit. Verwarm hiervoor bijvoorbeeld diepvries aardbeien, frambozen of een combinatie hiervan in een kleine sauspan. Voeg naar smaak suiker toe, ongeveer 2 eetlepels. 

Pureer het rode fruit met een staafmixer of gebruik een vork voor een minder glad resultaat. Breng eventueel op smaak met meer suiker.

Maak laagjes van witte chocolademousse en rood fruit puree. Het makkelijkste kun je hier een spuitzak voor gebruiken, maar dat is niet noodzakelijk. 

Maak af met een paar verse cranberries en eventueel suiker sterretjes. Geniet ervan!

Aangeraden producten (5)


Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Vissoufflé
Volgend recept →
Pommes noisette

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.