Deze witte chocolademousse is ontzettend luchtig en een tikje zoet. Door de combinatie met het frisse en zurige van het rood fruit de perfecte combinatie.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolademousse-met-rood-fruit
Verwarm 120 ml water met de helft van de suiker in een klein pannetje. Hak ondertussen de chocolade fijner, of gebruik chocolade druppels, en voeg dit toe aan een grote kom.
Giet het hete suikerwater op de chocolade en roer glad met een garde. Zet opzij om af te laten koelen tot kamertemperatuur. Klop ondertussen de slagroom tot deze lobbig is, ofwel yoghurt dikte.
Maak de kom en garde van een elektrische mixer vetvrij, dit kun je het makkelijkste doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop dan de eiwitten tot deze stijven pieken vormen. Voeg dan geleidelijk de andere helft van de suiker toe aan de eiwitten.
Roer de lobbige slagroom door de afgekoelde witte chocolade. Vouw dan geleidelijk de eiwitten erdoor, zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft dus roer niet teveel.
Dek de kom af en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Maak ondertussen een puree van het rood fruit. Verwarm hiervoor bijvoorbeeld diepvries aardbeien, frambozen of een combinatie hiervan in een kleine sauspan. Voeg naar smaak suiker toe, ongeveer 2 eetlepels.
Pureer het rode fruit met een staafmixer of gebruik een vork voor een minder glad resultaat. Breng eventueel op smaak met meer suiker.
Maak laagjes van witte chocolademousse en rood fruit puree. Het makkelijkste kun je hier een spuitzak voor gebruiken, maar dat is niet noodzakelijk. Maak af met een paar verse cranberries en eventueel suiker sterretjes.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.