Witte chocolademousse met rood fruit
😍 40Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witte chocolademousse met rood fruit

Deze witte chocolademousse is ontzettend luchtig en een tikje zoet. Door de combinatie met het frisse en zurige van het rood fruit de perfecte combinatie.

40 minuten
6 personen
Recept witte chocolademousse met rood fruit
Witte chocolademousse met rood fruit ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm 120 ml water met de helft van de suiker in een klein pannetje. Hak ondertussen de chocolade fijner, of gebruik chocolade druppels, en voeg dit toe aan een grote kom. 

Giet het hete suikerwater op de chocolade en roer glad met een garde. Zet opzij om af te laten koelen tot kamertemperatuur. Klop ondertussen de slagroom tot deze lobbig is, ofwel yoghurt dikte. 

Maak de kom en garde van een elektrische mixer vetvrij, dit kun je het makkelijkste doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. 

Klop dan de eiwitten tot deze stijven pieken vormen. Voeg dan geleidelijk de andere helft van de suiker toe aan de eiwitten. 

Witte chocolademousse met rood fruit
Witte chocolademousse met rood fruit

Witte chocolademousse met rood fruit afmaken – 10 minuten + wachttijd

Roer de lobbige slagroom door de afgekoelde witte chocolade. Vouw dan geleidelijk de eiwitten erdoor, zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft dus roer niet teveel. 

Dek de kom af en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Maak ondertussen een puree van het rood fruit. Verwarm hiervoor bijvoorbeeld diepvries aardbeien, frambozen of een combinatie hiervan in een kleine sauspan. Voeg naar smaak suiker toe, ongeveer 2 eetlepels. 

Pureer het rode fruit met een staafmixer of gebruik een vork voor een minder glad resultaat. Breng eventueel op smaak met meer suiker.

Maak laagjes van witte chocolademousse en rood fruit puree. Het makkelijkste kun je hier een spuitzak voor gebruiken, maar dat is niet noodzakelijk. 

Maak af met een paar verse cranberries en eventueel suiker sterretjes. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

40 waarderingen
😍
40
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Witte chocolademousse met rood fruit"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.