Op zoek naar een vrij makkelijk en feestelijk hoofdgerecht? Deze kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel staan binnen een half uur op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-11-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-11-2024
Begin met het maken van de wortelpuree voor de vulling. Was en schil de wortels, snijd deze in kleine stukjes en kook deze gaar in water met zout. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de wortel stukjes.
Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel, dit kun je heel gemakkelijk doen door deze door midden te snijden en er op te slaan met een houten lepel. De pitjes zullen er dan vanzelf uitvallen, zet ze dan opzij.
Giet de wortels af zodra ze zacht zijn en maak er dan een puree van, dit kun je doen met een passe-vite, een staafmixer of een zeef en houten lepel. Zorg ervoor dat de puree zo droog mogelijk is. Breng de puree op smaak met een halve theelepel gemalen gember, peper en zout.
Zorg ervoor de kalkoenfilet dunne plakjes zijn, dit kun je doen door deze eventueel zelf plat te slaan met iets zwaars.
Verdeel de blaadjes van de tijm samen met peper en zout over de platte kalkoen. Verdeel dan over 3/4e van de kalkoen een dunne laag van de wortelpuree. Rol de kalkoen op en maak deze op een paar plekken dicht met behulp van houten prikkers.
Verwarm boter met een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de kalkoenrolletjes enkele minuten aan alle kanten. Haal deze dan uit de pan en voeg de honing toe aan de pan samen met de granaatappelpitjes. Laat de saus enkele minuten indikken en breng op smaak met peper en zout.
Leg de rolletjes dan nog even terug in de pan en serveer direct met de honingsaus, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.