Ohmydish.nl


Kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel

Op zoek naar een vrij makkelijk en feestelijk hoofdgerecht? Deze kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel staan binnen een half uur op tafel.

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kalkoenfilets (plat of maak ze zelf platter met iets zwaars)
  • 4 wortels
  • 1/2e theelepel gemalen gember
  • paar takjes tijm
  • roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels honing
  • 1 granaatappel (wij gebruikten de zure variant, maar zoet kan ook)
Kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • middelgrote kom
  • houten lepel
  • passe-vite, staafmixer of fijne zeef
  • houten prikkers
  • grote bakpan
  • vleestang

Bereiden


30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kalkoenrolletjes-met-granaatappel-en-wortel


Voorbereiding -- 20 minuten

Begin met het maken van de wortelpuree voor de vulling. Was en schil de wortels, snijd deze in kleine stukjes en kook deze gaar in water met zout. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de wortel stukjes. Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel, dit kun je heel gemakkelijk doen door deze door midden te snijden en er op te slaan met een houten lepel. De pitjes zullen er dan vanzelf uitvallen, zet ze dan opzij.

Giet de wortels af zodra ze zacht zijn en maak er dan een puree van, dit kun je doen met een passe-vite, een staafmixer of een zeef en houten lepel. Zorg ervoor dat de puree zo droog mogelijk is. Breng de puree op smaak met een halve theelepel gemalen gember, peper en zout.

Zorg ervoor de kalkoenfilet dunne plakjes zijn, dit kun je doen door deze eventueel zelf plat te slaan met iets zwaars.

Kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel

Kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel afmaken -- 10 minuten

Verdeel de blaadjes van de tijm samen met peper en zout over de platte kalkoen. Verdeel dan over 3/4e van de kalkoen een dunne laag van de wortelpuree. Rol de kalkoen op en maak deze op een paar plekken dicht met behulp van houten prikkers.

Verwarm boter met een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de kalkoenrolletjes enkele minuten aan alle kanten. Haal deze dan uit de pan en voeg de honing toe aan de pan samen met de granaatappelpitjes. Laat de saus enkele minuten indikken en breng op smaak met peper en zout. Leg de rolletjes dan nog even terug in de pan en serveer direct met de honingsaus, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!