Ohmydish.nl


Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen

Krokant op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen is zalm op zijn lekkerst! Klaar in 20 minuten, recept voor 2 personen.

Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen
20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 zalmfilets met huid
  • 1/2 courgette
  • 2 lenteuitjes
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Handje verse dille
  • Zout en peper naar smaak
Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Keukenpapier
  • 2 middelgrote bakpannen

Bereiden

20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/op-de-huid-gebakken-zalm-met-lente-ui-en-limoen


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de halve courgette in kleine blokjes, probeer deze niet te groot te snijden. Snijd de helft van de limoen in plakken. 

Verwijder de buitenste bladeren van de lenteuitjes en snijd de wortel eraf. Was de lenteui en zorg ervoor dat er geen zand meer tussen de bladeren zit. Snijd de lenteuitjes in grove stukken. 

Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen
Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen

Afmaken van de op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen -- 10 minuten

Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en dep de zalmfilets op de huid droog met wat keukenpapier. 

Bak de zalmfilets 3 tot 4 minuten lang op de huid, of totdat de huid goudbruin en krokant geworden is. Laat de zalmfilets in de pan liggen, zonder deze te bewegen; anders is er een grote kans aanwezig dat de gehele zalmfilet stuk bakt. 

Verhit tijdens het bakken van de zalm wat olijfolie in de tweede middelgrote bakpan en bak hierin de courgette blokjes een aantal minuten lang op hoog vuur. De courgette blokjes moeten nog wel een "bite" hebben. Breng op smaak met peper en zout. 

Draai de zalmfilets een keer om en bak de andere kant 2 minuten lang. De zalmfilets zijn het lekkerste als deze niet volledig gaar zijn. Pers wat limoensap over de zalmfilet en breng deze op smaak met peper en zout. 

Haal de courgette blokjes uit de pan en voeg in dezelfde pan de lenteui toe. Bak de lenteui 1 tot 2 minuten op. Plaats een zalmfilet op een bord, verdeel wat courgette blokjes en gebakken lenteui. Garneer met de plakjes limoen en verse takjes dille. 

Deze op de huid gebakken zalm met kortgebakken lente ui en limoen is heerlijk met gebakken aardappeltjes of een fris-zure salade. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.