Krokant op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen is zalm op zijn lekkerst! Klaar in 20 minuten, recept voor 2 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-11-2024
Snijd de halve courgette in kleine blokjes, probeer deze niet te groot te snijden. Snijd de helft van de limoen in plakken.
Verwijder de buitenste bladeren van de lenteuitjes en snijd de wortel eraf. Was de lenteui en zorg ervoor dat er geen zand meer tussen de bladeren zit. Snijd de lenteuitjes in grove stukken.
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en dep de zalmfilets op de huid droog met wat keukenpapier.
Bak de zalmfilets 3 tot 4 minuten lang op de huid, of totdat de huid goudbruin en krokant geworden is. Laat de zalmfilets in de pan liggen, zonder deze te bewegen; anders is er een grote kans aanwezig dat de gehele zalmfilet stuk bakt.
Verhit tijdens het bakken van de zalm wat olijfolie in de tweede middelgrote bakpan en bak hierin de courgette blokjes een aantal minuten lang op hoog vuur. De courgette blokjes moeten nog wel een "bite" hebben. Breng op smaak met peper en zout.
Draai de zalmfilets een keer om en bak de andere kant 2 minuten lang. De zalmfilets zijn het lekkerste als deze niet volledig gaar zijn. Pers wat limoensap over de zalmfilet en breng deze op smaak met peper en zout.
Haal de courgette blokjes uit de pan en voeg in dezelfde pan de lenteui toe. Bak de lenteui 1 tot 2 minuten op. Plaats een zalmfilet op een bord, verdeel wat courgette blokjes en gebakken lenteui. Garneer met de plakjes limoen en verse takjes dille.
Deze op de huid gebakken zalm met kortgebakken lente ui en limoen is heerlijk met gebakken aardappeltjes of een fris-zure salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.