Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen

Krokant op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen is zalm op zijn lekkerst! Klaar in 20 minuten, recept voor 2 personen.

20 minuten
2 personen
Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen ingrediënten
Recept op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de halve courgette in kleine blokjes, probeer deze niet te groot te snijden. Snijd de helft van de limoen in plakken. 

Verwijder de buitenste bladeren van de lenteuitjes en snijd de wortel eraf. Was de lenteui en zorg ervoor dat er geen zand meer tussen de bladeren zit. Snijd de lenteuitjes in grove stukken. 

Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen
Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen

Afmaken van de op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen – 10 minuten

Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en dep de zalmfilets op de huid droog met wat keukenpapier. 

Bak de zalmfilets 3 tot 4 minuten lang op de huid, of totdat de huid goudbruin en krokant geworden is. Laat de zalmfilets in de pan liggen, zonder deze te bewegen; anders is er een grote kans aanwezig dat de gehele zalmfilet stuk bakt. 

Verhit tijdens het bakken van de zalm wat olijfolie in de tweede middelgrote bakpan en bak hierin de courgette blokjes een aantal minuten lang op hoog vuur. De courgette blokjes moeten nog wel een "bite" hebben. Breng op smaak met peper en zout. 

Draai de zalmfilets een keer om en bak de andere kant 2 minuten lang. De zalmfilets zijn het lekkerste als deze niet volledig gaar zijn. Pers wat limoensap over de zalmfilet en breng deze op smaak met peper en zout. 

Haal de courgette blokjes uit de pan en voeg in dezelfde pan de lenteui toe. Bak de lenteui 1 tot 2 minuten op. Plaats een zalmfilet op een bord, verdeel wat courgette blokjes en gebakken lenteui. Garneer met de plakjes limoen en verse takjes dille. 

Deze op de huid gebakken zalm met kortgebakken lente ui en limoen is heerlijk met gebakken aardappeltjes of een fris-zure salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
328.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.58 g
4.59 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.94 g
4.25 g
Eiwitten
27.83 g
Vezels
2.7 g
Natrium
876.39 mg
Mineralen
Ijzer
4.27 mg
Calcium
96.45 mg
Magnesium
54.04 mg
Kalium
54.04 mg
Fosfor
284.43 mg
Koper
0.31 mg
Zink
1.41 mg
Jodium
32.28 µg
Selenium
0.32 µg
Vitamines
Vitamine C
36.95 mg
Vitamine D
11.25 mg
Vitamine A
754.45 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.48 mg
Vitamine B6
0.62 mg
Vitamine B12
3.75 µg
Foliumzuur
75.8 µg
Vitamine E
0.53 mg
Vitamine K
99.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.