Heerlijk zelfgemaakt chocolade sorbetijs waar de donkere chocoladesmaken écht naar voren komen. Klaar in 50 minuten, recept voor 1 liter sorbetijs.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-sorbetijs
Verhit water en suiker in een middelgrote sauspan totdat de suiker geheel opgelost is. Snijd de donkere chocolade grof met behulp van een koksmes en snijplank.
Roer dit door het water met een garde. Zeef het cacaopoeder en voeg deze toe aan de middelgrote sauspan zodra het mengel glad geworden is. Laat alles helemaal afkoelen.
Giet het chocolade sorbetijs mengsel in de ijsmachine en laat deze 40 minuten lang draaien, afhankelijk van de machine.
Haal het sorbetijs uit de machine zodra deze klaar is, voeg toe aan het luchtdichte bakje en bewaar deze in de vriezer. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!