Heerlijk zelfgemaakt chocolade sorbetijs waar de pure chocoladesmaken écht naar voren komen. Dit heerlijke chocolade ijs wordt gemaakt met maar 4 ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-08-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-09-2024
Verhit water en suiker in een middelgrote sauspan totdat de suiker geheel opgelost is. Snijd de pure chocolade grof met behulp van een koksmes en snijplank.
Roer dit door het water met een garde. Zeef het cacaopoeder en voeg deze toe aan de middelgrote sauspan zodra het mengel glad geworden is. Laat alles helemaal afkoelen.
Giet het chocolade sorbetijs mengsel in de ijsmachine en laat deze 40 minuten lang draaien, afhankelijk van de machine.
Haal het sorbetijs uit de machine zodra deze klaar is, voeg toe aan het luchtdichte bakje en bewaar deze in de vriezer. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.