Torentje van knolselderij en geitenkaas

(35)

Een feestelijk en vegetarisch voorgerecht voor de feestdagen. Dit torentje van knolselderij en geitenkaas is verrassend makkelijk te maken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten
Torentje van knolselderij en geitenkaas

Ingrediënten


  • 1/2e knolselderij
  • 2 appels
  • 1 rol geitenkaas (niet te sterk van smaak)
  • olijfolie
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak
  • handvol walnoten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • ronde uitsteker
  • grillpan
  • vleestang
  • oven
  • bakplaat
  • appelboor
  • spatel

Torentje van knolselderij en geitenkaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/torentje-van-knolselderij-en-geitenkaas


Voor een niet-vegetarische versie passen hier gebakken spekjes ook erg goed bij, strooi ze dan samen met de walnoten rondom.

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de knolselderij en snijd deze in niet al te dikke plakken. Gebruik een ronde uitsteker om rondjes uit de rauwe knolselderij te steken, zorg dat deze ongeveer even groot als de appel zijn. 

Hak de walnoten grof en snijd de rol geitenkaas in niet al te dikke plakken en zet opzij. 

Torentje van knolselderij en geitenkaas
Torentje van knolselderij en geitenkaas

Torentje van knolselderij en geitenkaas afmaken – 30 minuten

Verhit een grill pan op hoog vuur en besprenkel de knolselderij plakken ruim met olijfolie. Grill enkele minuten aan beide kanten, ze zijn goed als ze al bijna helemaal gaar zijn en bestrooi deze dan met peper en zout. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het klokhuis uit de appels met een appelboor en snijd de appels in even dikke plakken als de knolselderij. 

Plaats 4 plakken gegrilde knolselderij op een bakplaat. Plaats hier een plak appel op gevolgd door een beetje tijmblaadjes. Leg hier dan een plak geitenkaas op, dan weer knolselderij, appel, tijm, geitenkaas en sluit af met knolselderij en geitenkaas. Leg her en der nog een takje tijm. 

Torentje van knolselderij en geitenkaas maken
Torentje van knolselderij en geitenkaas maken

Bak de torentjes ongeveer 15 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de knolselderij en appelplakken. Verplaats de torentjes naar borden en bestrooi met meer tijm en de gehakte walnoten, serveer direct. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2023


Waardeer dit recept!
35 stemmen

0 reacties op Torentje van knolselderij en geitenkaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.