Een heerlijke smeuïge chocoladetaart die ook wel bekend is onder de naam "Donkere godin". Deze glutenvrije chocoladecake wordt volledig zonder bloem gemaakt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-09-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Gebruik een siliconen kwast om de springvorm in te vetten.
Maak nu een bain-marie. Vul een middelgrote pan met een laagje water en plaats er een kom op. De stoom aan de onderkant van de kom zal de inhoud van de kom langzaam opwarmen.
Voeg 340 gram pure chocolade in stukken toe aan de kom samen met de boter. Smelt de chocolade tot een glad mengsel. Laat de gesmolten chocolade daarna iets afkoelen.
Giet het chocolademengsel in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker toe. Meng op lage stand totdat de suiker opgelost is. Voeg er licor 43 en vanille extract aan toe.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf mengen op laag tempo. Zeef het cacaopoeder en gebruik een spatel om deze voorzichtig door het chocolademengsel te mengen.
Giet het cakebeslag in de ingevette springvorm. Bak de glutenvrije chocoladecake 30 minuten lang in de oven. De cake moet iets wat zacht, maar stevig zijn. Haal de cake uit de oven en laat deze 30 minuten lang afkoelen, haal er dan pas de springvorm vanaf.
Maak een ganache als topping voor de glutenvrije chocoladecake terwijl deze staat af te koelen. Verwarm hiervoor slagroom op laag vuur, breng dit niet aan de kook!
Snijd de rest van de (200 gram) chocolade zo fijn mogelijk. Giet de warme slagroom over de pure chocolade en wacht een aantal minuten. Meng alles goed door elkaar met behulp van een garde tot een glad mengsel.
Laat de ganache een beetje afkoelen, giet het dan over de bovenkant van de glutenvrije chocoladecake heen. Bewaar de cake in de koelkast. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.