Glutenvrije chocoladecake

(9)

Ook wel de "Donkere godin", deze glutenvrije chocoladecake is zelfs zonder bloem heerlijk! Recept voor 12 personen, klaar in een uur.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Glutenvrije chocoladecake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 540 gram pure chocolade
  • 225 gram roomboter + extra om mee in te vetten
  • 1 eetlepel licor 43
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram suiker
  • 6 eieren
  • 120 gram cacaopoeder
  • 200 ml slagroom
Glutenvrije chocoladecake Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote pan + kom die daar op past (om een bain-marie te maken)
  • Oven
  • Spatel
  • Keukenmachine of handmixer
  • Springvorm
  • Siliconen kwast
  • Zeef

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/glutenvrije-chocoladecake


Voorbereiding – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Gebruik een siliconen kwast om de springvorm in te vetten. 

Maak nu een bain-marie. Vul een middelgrote pan met een laagje water en plaats er een kom op. De stoom aan de onderkant van de kom zal de inhoud van de kom langzaam opwarmen. Voeg 340 gram donkere chocolade in stukken toe samen met de boter. Smelt de chocolade tot een glad mengsel. Laat de gesmolten chocolade daarna iets afkoelen. 

Giet het chocolademengsel in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker toe. Meng op lage stand totdat de suiker opgelost is. Voeg er licor 43 en vanille extract aan toe. 

Voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf mengen op laag tempo. Zeef de cacaopoeder en gebruik een spatel om de cacoapoeder in het chocolademengsel te vouwen.

De glutenvrije chocoladecake bakken – 45 minuten

Giet het cakebeslag in de ingevette springvorm. Bak de glutenvrije chocoladecake 30 minuten lang in de oven. De cake moet iets wat zacht, maar stevig zijn. Haal de cake uit de oven en laat deze 30 minuten lang afkoelen, haal er dan pas de springvorm af. 

Maak een ganache als topping voor de glutenvrije chocoladecake terwijl deze staat af te koelen. Verwarm hiervoor slagroom op laag vuur, breng dit niet aan de kook! 

Snijd de rest van de (200 gram) chocolade zo fijn mogelijk. Giet de warme slagroom over de pure chocolade en wacht een aantal minuten. Meng alles goed door elkaar met behulp van een garde tot een glad mengsel. 

Laat dit een beetje afkoelen, giet het dan over de bovenkant van de glutenvrije chocoladecake heen. Bewaar de cake in de koelkast. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

9 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.