Deze heerlijke Zweedse kaneelbroodjes zijn makkelijk om te maken. Heerlijk met een grote kop thee. Recept voor 30 kaneelbroodjes.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-03-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-12-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zweedse-kaneelbroodjes
Verkruimel de verse gist in een kleine kom. Verwarm 50 gram boter samen met de melk in een kleine sauspan tot een temperatuur van ongeveer 40 graden.
Los de gist op in de warme melk en boter en meng dit tot een glad mengsel. Voeg 600 gram bloem, zout en 50 gram suiker toe en meng het deeg goed.
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen. Meng 100 gram boter met kaneel en 100 gram suiker tot een gladde vulling. Dit kun je het beste met je handen mengen.
Kneed het deeg nog even kort tot het deeg elastisch is, voeg eventueel als het deeg te plakkerig is nog een beetje extra bloem toe. Rol het deeg uit tot het ongeveer 30 cm bij 40 cm is.
Verdeel het suiker en kaneel mengsel gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg op in de lengte. Snijd stukjes van ongeveer 2 cm af van de deegrol.
Plaats de deegrolletjes op de bakplaat en dek af met een vochtige theedoek om nog eens 20 minuten te laten rijzen.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius. Klop een eitje los en besmeer de kaneelbroodjes met een dun laagje ei. Bak de Zweedse kaneelbroodjes in ongeveer 8 minuten mooi goudbruin.
Zodra de broodjes klaar zijn, laat je ze afkoelen op een rek en bestrooi ze met extra suiker als je wilt. Je kunt de broodjes tot wel 2 dagen bewaren in een afgesloten bak.
Je kunt de Zweedse kaneelbroodjes ook invriezen. Zodra ze ontdooid zijn besmeren met een beetje water en opnieuw opwarmen in de oven. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-03-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-12-2023
Hoeveel bloem moet er in ,staat niet bij de ingrediënten !!
Groetjes Carla
Fijn dat jullie het hebben aangepast, ik zie het echter nog steeds niet? Misschien damt jullie het in de neantwoording kunnen zetten, dan kan iedereen het meteen zien. Broodjes zien er nl heerlijk uit, wil ze graag maken, schat het in op zo' n 750gr bloem?
Dat ziet er lekker uit. Hoeveel bloem zal ik gebruiken als ik dit recept ga maken?
Beste, Ik heb vandaag de kaneelbroodjes gemaakt, maar het deeg was veel te lopend. Ik kreeg het niet uitgerold, laat staan terug opgerold met de vulling ertussen. Ik heb wat extra bloem toegevoegd, maar dat hielp ook niet. Ik heb toen maar hoopjes van het deeg gebakken. De smaak was wel ok, maar het uitzicht stelde niet veel voor. Enig idee wat er verkeerd gelopen kan zijn? Alvast bedankt voor uw reactie. Groetjes, Vera
Hoi, ik heb ze hier ook gemaakt en hier met 300gr bloem geen beginnen aan, veel te lopend en nat. Dan maar bloem blijven toevoegen tot het kneedbaar en rolbaar was. In de oven liep alles goed Ze ogen prima maar de smaak van het deeg valt tegen
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.