Thema: zomer recepten

266 Recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!


Bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Haal de zon in huis met deze simpele bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit. Je kunt ook ander soort fruit gebruiken, zoals aardbeien of blauwe bessen.


Amarena kersen en mascarpone taart

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een amarena kersen en mascarpone taart met een prachtige roze kleur. Leuk voor Valentijnsdag, Moederdag of bijvoorbeeld tijdens een babyshower.


Italiaanse groenten uit de oven

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Heerlijke en simpele Italiaanse groenten uit de oven, het perfecte bijgerecht met zoete tomaatjes en kruidige groenten.


Hartige taartjes met cherry tomaatjes

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze hartige taartjes met cherry tomaatjes zijn ontzettend makkelijk om te maken. Ze zijn snel klaar en de perfecte éénpersoons taartjes.


Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Soupe au pistou is een Franse Provençaalse maaltijdsoep met zomergroenten en bonen. Pistou is een makkelijke Franse pestosoort.


Mexicaanse salade met kip

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Om je vingers bij af te likken, zó lekker is deze makkelijke Mexicaanse salade met kip. Met veel verse ingrediënten en Mexicaanse kruiden.


Gevulde courgette met geitenkaas

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze gevulde courgette met geitenkaas is ontzettend lekker in combinatie met spekjes en salie. Ook te maken met gewone courgette.


Maaltijdsalade met krieltjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Een maaltijdsalade met krieltjes, gegrilde courgette en gemengde sla. Extra lekker met een frisse dressing met een vleugje pesto.


Pastasalade met sinaasappel en kaas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een makkelijke en frisse pastasalade met sinaasappel en kaas die ideaal is op een warme dag. Lekker als lunch, tijdens de picknick of als avondeten.


Kip piccata

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Deze heerlijke kip piccata kent zijn oorsprong in Italië. Het is een dun stukje kip in een zachte en frisse saus van citroen, kappertjes en boter.


Crudité

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Crudité is een makkelijk en smaakvol gerecht uit Frankrijk. Rauwe groenten met een heerlijke dipsaus met limoen en parmezaanse kaas.


Spaghetti met tonijn

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Deze spaghetti met tonijn is ontzettend makkelijk en staat binnen een half uur op tafel. Lekker verfrissend voor de lente met kappertjes en citroen.


Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze sappige kippenbouten gemarineerd in citroensap en salie zijn om je vingers er bij af te likken! Langzaam gegaard op de barbecue, recept voor 4 personen.


Fruitspiesjes

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Met deze leuke fruitspiesjes maak je van fruit eten een traktatie, erg gezond en ziet er ook leuk uit!


Gevulde courgette met rijst en erwtjes

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze gevulde courgette met rijst en erwtjes is een heerlijke maaltijd met veel groenten, rijst, ham en kaas. Je kunt de ham ook eventueel weglaten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere salade met parelcouscous, mozzarella en venkel ? Maak tijdens warme dagen eens een frisse salade met parelcouscous, mozzarella en venkel als avondmaaltijd. Ook heerlijk als lunch of voorgerecht.

Ingrediënten


  • ongeveer 200 gram parelcouscous
  • 2 venkel knollen
  • 2 zakjes mini mozzarella
  • 6 plakjes rauwe ham
  • flinke handvol snijbonen
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • theelepel gladde mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 80 ml zonnebloemolie
  • een paar takjes verse munt
  • klein handjevol pijnboompitten

Bereiding

(14)
1
Vul de kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Snijd ondertussen de uiteindes van de snijbonen en snijd de bonen in dunne stukjes.
2
Kook de snijbonen enkele minuten, haal ze met een schuimspaan uit het water en breng het water opnieuw aan de kook. 
3
Om te voorkomen dat de snijbonen te gaar zullen worden, kun je deze het beste met koud water afspoelen. Kook de parelcouscous ongeveer 10 minuten in het water, je kunt het water eventueel op smaak brengen met een bouillonblokje als je wilt. 
4
Giet de parelcouscous dan af met behulp van een zeef. Verwijder ondertussen de groene delen en harde kern van de venkel knollen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.