Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

Maak tijdens warme dagen eens een frisse salade met parelcouscous, mozzarella en venkel als avondmaaltijd. Ook heerlijk als lunch of voorgerecht.

40 minuten
4 personen
Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel ingrediënten

Recept salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 11-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Vul de kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Snijd ondertussen de uiteindes van de snijbonen en snijd de bonen in dunne stukjes.

Kook de snijbonen enkele minuten, haal ze met een schuimspaan uit het water en breng het water opnieuw aan de kook. 

Om te voorkomen dat de snijbonen te gaar zullen worden, kun je deze het beste met koud water afspoelen. Kook de parelcouscous ongeveer 10 minuten in het water, je kunt het water eventueel op smaak brengen met een bouillonblokje als je wilt. 

Giet de parelcouscous dan af met behulp van een zeef. Verwijder ondertussen de groene delen en harde kern van de venkel knollen.

Verdeel de venkel in dunne plakjes en meng deze met de snijbonen. 

Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan en bestrooi ze dan met een beetje zout.

Maak een simpele citroendressing door citroenrasp en sap te mengen met mosterd, peper en zout. Schenk er dan druppelsgewijs de olie bij terwijl je mengt met een garde.

Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel
Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel – 10 minuten

Meng de venkel, snijbonen, citroendressing en couscous. Verdeel dit over borden en verdeel er de mozzarella over met de rauwe ham in stukken.

Maak de salade af met muntblaadjes en pijnboompitten, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
501.66 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
20.76 g
0.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
36.44 g
10.42 g
Eiwitten
23.48 g
Vezels
3.85 g
Natrium
1131.06 mg
Mineralen
Ijzer
2.42 mg
Calcium
278.83 mg
Magnesium
49.83 mg
Kalium
49.83 mg
Fosfor
279.58 mg
Koper
0.22 mg
Zink
2.6 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
11.53 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
17.37 mg
Vitamine B1
0.4 mg
Vitamine B2
0.32 mg
Vitamine B6
0.24 mg
Vitamine B12
0.9 µg
Foliumzuur
31.02 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
7.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.