Maak tijdens warme dagen eens een frisse salade met parelcouscous, mozzarella en venkel als avondmaaltijd. Kan ook als lunch of voorgerecht.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-parelcouscous-mozzarella-en-venkel
Vul de kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Snijd ondertussen de uiteindes van de snijbonen en snijd de bonen in dunne stukjes. Kook de snijbonen enkele minuten, haal ze met een schuimspaan uit het water en breng het water opnieuw aan de kook.
Om te voorkomen dat de snijbonen te gaar zullen worden, kun je deze het beste met koud water afspoelen. Kook de parelcouscous ongeveer 10 minuten in het water, je kunt het water eventueel op smaak brengen met een bouillonblokje als je wilt.
Giet de parelcouscous dan af met behulp van een zeef. Verwijder ondertussen de groene delen en harde kern van de venkel knollen. Verdeel de venkel in dunne plakjes en meng deze met de snijbonen.
Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan en bestrooi ze dan met een beetje zout. Maak een simpele citroendressing door citroenrasp en sap te mengen met mosterd, peper en zout. Schenk er dan druppelsgewijs de olie bij terwijl je mengt met een garde.
Meng de venkel, snijbonen, citroendressing en couscous. Verdeel dit over borden en verdeel er de mozzarella over met de rauwe ham in stukken. Maak de salade af met muntblaadjes en pijnboompitten, smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.