Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

(12)

Maak tijdens warme dagen eens een frisse salade met parelcouscous, mozzarella en venkel als avondmaaltijd. Kan ook als lunch of voorgerecht.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 200 gram parelcouscous
  • 2 venkel knollen
  • 2 zakjes mini mozzarella
  • 6 plakjes rauwe ham
  • flinke handvol snijbonen
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • theelepel gladde mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 80 ml zonnebloemolie
  • een paar takjes verse munt
  • klein handjevol pijnboompitten
Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • schuimspaan
  • zeef
  • kleine kom
  • garde
  • kleine bakpan
  • grote kom

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-parelcouscous-mozzarella-en-venkel


Voorbereiding -- 30 minuten

Vul de kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Snijd ondertussen de uiteindes van de snijbonen en snijd de bonen in dunne stukjes. Kook de snijbonen enkele minuten, haal ze met een schuimspaan uit het water en breng het water opnieuw aan de kook. 

Om te voorkomen dat de snijbonen te gaar zullen worden, kun je deze het beste met koud water afspoelen. Kook de parelcouscous ongeveer 10 minuten in het water, je kunt het water eventueel op smaak brengen met een bouillonblokje als je wilt. 

Giet de parelcouscous dan af met behulp van een zeef. Verwijder ondertussen de groene delen en harde kern van de venkel knollen. Verdeel de venkel in dunne plakjes en meng deze met de snijbonen. 

Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan en bestrooi ze dan met een beetje zout. Maak een simpele citroendressing door citroenrasp en sap te mengen met mosterd, peper en zout. Schenk er dan druppelsgewijs de olie bij terwijl je mengt met een garde. 

Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel
Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel -- 10 minuten

Meng de venkel, snijbonen, citroendressing en couscous. Verdeel dit over borden en verdeel er de mozzarella over met de rauwe ham in stukken. Maak de salade af met muntblaadjes en pijnboompitten, smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

12 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.