Ohmydish.nl


Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

Maak tijdens warme dagen eens een frisse salade met parelcouscous, mozzarella en venkel als avondmaaltijd. Kan ook als lunch of voorgerecht.

Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 200 gram parelcouscous
  • 2 venkel knollen
  • 2 zakjes mini mozzarella, of snijd grote mozzarella in kleinere stukjes
  • 6 plakjes rauwe ham
  • flinke handvol snijbonen
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • theelepel gladde mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 80 ml zonnebloemolie
  • een paar takjes verse munt
  • klein handjevol pijnboompitten
Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • schuimspaan
  • zeef
  • kleine kom
  • garde
  • kleine bakpan
  • grote kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-parelcouscous-mozzarella-en-venkel


Voorbereiding -- 30 minuten

Vul de kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Snijd ondertussen de uiteindes van de snijbonen en snijd de bonen in dunne stukjes. Kook de snijbonen enkele minuten, haal ze met een schuimspaan uit het water en breng het water opnieuw aan de kook. Om te voorkomen dat de snijbonen te gaar zullen worden, kun je deze het beste met koud water afspoelen. Kook de parelcouscous ongeveer 10 minuten in het water, je kunt het water eventueel op smaak brengen met een bouillonblokje als je wilt. Giet de parelcouscous dan af met behulp van een zeef.

Verwijder ondertussen de groene delen en harde kern van de venkel knollen. Verdeel de venkel in dunne plakjes en meng deze met de snijbonen. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan en bestrooi ze dan met een beetje zout.

Maak een simpele citroendressing door citroenrasp en sap te mengen met mosterd, peper en zout. Schenk er dan druppelsgewijs de olie bij terwijl je mengt met een garde.

Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel -- 10 minuten

Meng de venkel, snijbonen, citroendressing en couscous. Verdeel dit over borden en verdeel er de mozzarella over met de rauwe ham in stukken. Maak de salade af met muntblaadjes en pijnboompitten, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Klassieke coleslaw
Volgend recept →
Linzensoep met aardappel

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.