Gekookte maïskolf

(17)

Een gekookte maïskolf is ontzettend makkelijk om te maken. Klaar binnen een kwartier en daardoor een ideaal bijgerecht.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-01-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 96 calorieën p.p.
Gekookte maïskolf

Ingrediënten


  • 4 maiskolven
  • 1 eetlepel zout + extra
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 klontjes roomboter
  • optioneel: verse peterselie

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • tang

Gekookte maïskolf Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 96 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gekookte-maiskolf


Voorbereiding – 5 minuten

Vul een grote pan met water, voeg hier 1 eetlepel zout en 4 eetlepels suiker aan toe en breng aan de kook.

Verwijder eventueel de draden en het omhulsel van de maiskolven.

Gekookte maïskolf
Gekookte maïskolf

De gekookte maïskolf afmaken – 10 minuten

Zodra het water kookt leg je de maiskolven in het water en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. Haal de maiskolven uit het water en bestrooi ze met een beetje zout.

Garneer de maiskolven eventueel met peterselie en serveer met een klontje boter. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-01-2024


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Gekookte maïskolf: Veel gestelde vragen

Waarom kook je maiskolven in water met suiker?

De suiker in het water om maiskolven te koken haalt de zoete smaak van de mais naar voren, waardoor de maiskolven nog lekkerder worden.

Kan ik ook voorgekookte maiskolven gebruiken?

Je kunt vacuümverpakte maiskolven gebruiken, je hoeft deze dan maar 5 minuten te koken/te verwarmen, maar deze zullen minder smaakvol zijn.

0 reacties op Gekookte maïskolf

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.