Gekookte maïskolf

(17)

Een gekookte maïskolf is ontzettend makkelijk om te maken. Klaar binnen een kwartier en daardoor een ideaal bijgerecht.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 96 calorieën p.p.
Gekookte maïskolf

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 maiskolven
  • 1 eetlepel zout + extra
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 klontjes roomboter
  • optioneel: verse peterselie
Gekookte maïskolf Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • tang

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 96 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gekookte-maiskolf


Voorbereiding – 5 minuten

Vul een grote pan met water, voeg hier 1 eetlepel zout en 4 eetlepels suiker aan toe en breng aan de kook.

Verwijder eventueel de draden en het omhulsel van de maiskolven.

Gekookte maïskolf
Gekookte maïskolf

De gekookte maïskolf afmaken – 10 minuten

Zodra het water kookt leg je de maiskolven in het water en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. Haal de maiskolven uit het water en bestrooi ze met een beetje zout.

Garneer de maiskolven eventueel met peterselie en serveer met een klontje boter. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

17 stemmen

Gekookte maïskolf: Veel gestelde vragen

Waarom kook je maiskolven in water met suiker?

De suiker in het water om maiskolven te koken haalt de zoete smaak van de mais naar voren, waardoor de maiskolven nog lekkerder worden.

Kan ik ook voorgekookte maiskolven gebruiken?

Je kunt vacuümverpakte maiskolven gebruiken, je hoeft deze dan maar 5 minuten te koken/te verwarmen, maar deze zullen minder smaakvol zijn.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.