Een gekookte maïskolf is ontzettend makkelijk om te maken. Klaar binnen een kwartier en daardoor een ideaal bijgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water, voeg hier 1 eetlepel zout en 4 eetlepels suiker aan toe en breng aan de kook.
Verwijder eventueel de draden en het omhulsel van de maiskolven.
Zodra het water kookt leg je de maiskolven in het water en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. Haal de maiskolven uit het water en bestrooi ze met een beetje zout.
Garneer de maiskolven eventueel met peterselie en serveer met een klontje boter. Eet smakelijk!
Waarom kook je maiskolven in water met suiker?
De suiker in het water om maiskolven te koken haalt de zoete smaak van de mais naar voren, waardoor de maiskolven nog lekkerder worden.
Kan ik ook voorgekookte maiskolven gebruiken?
Je kunt vacuümverpakte maiskolven gebruiken, je hoeft deze dan maar 5 minuten te koken/te verwarmen, maar deze zullen minder smaakvol zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.