Heerlijk fris en zomers gerecht met spaghetti, gebakken kip, kokosmelk en limoen die voor een heerlijk smaak zorgen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghetti-met-kokos-en-limoen
Vul een pan met water en breng deze aan de kook. Kook 200 gram spaghetti al dente, kijk eventueel op de verpakking om te zien hoe lang de spaghetti moet koken. Bereid in de tussentijd de rest van de ingrediënten voor.
Snijd 2 limoenen in partjes. Pel en snijd 3 kleine sjalotjes en 3 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in reepjes of blokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een scheut olijfolie in de bakpan, bak de kipstukjes gaar en haal ze daarna uit de pan (in een kommetje).
Voeg opnieuw een scheut olijfolie toe aan de bakpan. Voeg dan fijngesneden sjalotjes en knoflook toe. Fruit deze een aantal minuten aan. Voeg dan 400 ml kokosmelk en 2 eetlepels yoghurt toe. Knijp het sap uit 4 limoenpartjes en voeg toe aan de bakpan.
Roer alles goed door met behulp van een siliconen spatel of lepel. Zorg ervoor dat de yoghurt en kokosmelk saus mooi glad wordt. Voeg de gebakken kip stukjes opnieuw toe aan de pan.
Giet de spaghetti af en voeg ook toe aan de bakpan. Roer alles nog eens goed door elkaar heen, voeg naar eigen smaak en inzicht gedroogde chilivlokken toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de spaghetti met kokos en limoen per 2 extra partjes limoen per persoon. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik de limoen ook vervangen met citroen?
Dat kan prima, voeg dan wel een halve eetlepel suiker toe aan de saus aangezien citroen veel sterker van smaak kan zijn.
Kun je ook andere pastasoorten gebruiken?
Jazeker, je hoeft je niet persé te houden aan spaghetti. Andere soorten pasta zoals penne, fusilli of farfalle bijvoorbeeld. Of vervang de pasta in zijn geheel door gekookte rijst of noedels, ook heel erg lekker!
Hoe lang kan ik de spaghetti met kokos en limoen bewaren?
Bewaar dit gerecht tot maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. Warm deze opnieuw simpelweg op in een bakpan met een scheutje olie.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.