Deze gevulde courgette met geitenkaas is ontzettend lekker in combinatie met spekjes en salie. Ook te maken met gewone courgette.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-courgette-met-geitenkaas
Was de courgettes, verwijder de bovenkant en gebruik een kleine lepel om de binnenkant leeg te halen.
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bak de spekjes in een middelgrote bakpan, het is niet nodig om extra olijfolie toe te voegen. Voeg na enkele minuten de fijngesneden sjalot en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten.
Snijd een handvol verse salie fijn en roer dit door de spekjes. Besprenkel de courgettes met een beetje olijfolie, peper en zout. Verdeel dan een lepel van de spekjes over de bol courgettes.
Voeg dan een beetje geraspte kaas toe en dan de rest van de spekjes. Maak af met de rest van de geraspte kaas en een plak geitenkaas.
Bak de bol courgettes in de oven voor ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de courgettes. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.