Deze gevulde courgette met geitenkaas is ontzettend lekker in combinatie met spekjes en salie. Ook te maken met gewone courgette.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de courgettes, verwijder de bovenkant en gebruik een kleine lepel om de binnenkant leeg te halen.
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bak de spekjes in een middelgrote bakpan, het is niet nodig om extra olijfolie toe te voegen. Voeg na enkele minuten de fijngesneden sjalot en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten.
Snijd een handvol verse salie fijn en roer dit door de spekjes. Besprenkel de courgettes met een beetje olijfolie, peper en zout. Verdeel dan een lepel van de spekjes over de bol courgettes.
Voeg dan een beetje geraspte kaas toe en dan de rest van de spekjes. Maak af met de rest van de geraspte kaas en een plak geitenkaas.
Bak de bol courgettes in de oven voor ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de courgettes. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.