Deze romige rijst met courgette is een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Zacht van smaak en extra lekker met krokant amandelschaafsel.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-rijst-met-courgette
Vul een middelgrote pan met water, kook hierin de rijst en giet deze vervolgens af. Je kunt de rijst ook koken in een rijstkoker.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de uiteindes van de courgettes en snijd deze in blokjes. Meng de room samen met 3 eetlepels pesto.
Verhit een grote bakpan op hoog vuur en rooster eerst het amandelschaafsel in de droge bakpan. Let goed op, want deze verbranden snel. Verplaats het amandelschaafsel dan naar een klein kommetje.
Verhit een scheut olijfolie in dezelfde bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Bak de courgette nog enkele minuten mee en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel nog enkele minuten langer op hoog vuur.
Roer er dan de pesto-room doorheen en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer de romige rijst met verse basilicum en geroosterd amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Hoeveel rijst per persoon?
Reken ongeveer 75 tot 100 gram ongekookte rijst. Rijst wordt tijdens het koken namelijk 2.5 keer zo zwaar.
Welke groenten zijn lekker bij romige rijst?
Als je nog meer groenten wilt toevoegen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor sperziebonen of erwtjes.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.