Ohmydish.nl


Regenboog springrolls

Deze regenboog springrolls, ofwel summer rolls, zijn een heerlijke vegetarische snack of lunch met veel groenten, sesamzaadjes en een lekkere dipsaus.

50 minuten 8 personen Vegetarische recepten
Regenboog springrolls

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 30 rijstvellen
  • ¼e komkommer
  • 4 wortels
  • flinke handvol sperziebonen
  • handvol gesneden rode kool
  • 100 gram glasnoedels
  • sesamzaadjes

Ingrediënten dipsaus

  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 3 kleine tenen knoflook
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • ½e limoen
Regenboog springrolls ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • klein mesje
  • middelgrote kom
  • lepel
  • fijne rasp
  • kleine kom
  • grote kom

Bereiden


50 minuten 8 personen Vegetarische recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/regenboog-springrolls


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen.

Was de komkommer en snijd deze in lange reepjes. Schil de wortels en snijd deze in dezelfde maat reepjes als de komkommer.

Kook de sperziebonen beetgaar in het kokende water en spoel deze vervolgens koud onder stromend water. Plaats ondertussen de glasnoedels in warm water en spoel deze ook koud zodra deze zacht geworden zijn.

Schil de verse gember met een lepel en pel de knoflooktenen. Rasp de gember en knoflook fijn en meng dit samen met sesamolie, honing, sojasaus en het sap van een halve limoen.

Regenboog springrolls
Regenboog springrolls

Regenboog springrolls afmaken – 20 minuten

Vul een grote kom met lauwwarm water. Plaats dan 1 voor 1 de rijstvellen in het water, maar niet te lang. Tussen 5 - 10 seconden, of totdat de rijstvellen transparant worden.

Leg een rijstvel op een snijplank en stapel de wortel, rode kool, sperziebonen, komkommer en glasnoedels in het midden.

Let op: voeg niet teveel toe, de loempia moet namelijk nog dicht kunnen. Vouw de vellen op tot een loempia, dit kun je het makkelijkste doen door het rijstvel eerst over de vulling te vouwen. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol dan strak op.

Herhaal voor de resterende rijstvellen. Verdeel er wat sesamzaadjes over en serveer met de dipsaus, smakelijk!

Regenboog springrolls: veelgestelde vragen

Hoe lang vooraf kun je springrolls maken?

Springrolls zijn het allerlekkerste als ze direct na het rollen gegeten worden. Een dag later kun je ze nog eten, maar de rijstvellen zijn dan wel ietsje taaier geworden.

Waar kun je rijstvellen kopen?

Je kunt rijstvellen in de meeste (grote) supermarkten en bij de toko kopen.

Zijn springrolls hetzelfde als loempia's?

In principe kun je springrolls vertalen naar rijstvel loempia's, maar de loempia's zoals wij ze kennen worden gemaakt met loempiavellen en worden gefrituurd.

Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Zelf kibbeling maken
Volgend recept →
Gevulde paprika van de bbq

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!