Deze regenboog springrolls, ofwel summer rolls, zijn een heerlijke vegetarische snack of lunch met veel groenten, sesamzaadjes en een lekkere dipsaus.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-07-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/regenboog-springrolls
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen.
Was de komkommer en snijd deze in lange reepjes. Schil de wortels en snijd deze in dezelfde maat reepjes als de komkommer.
Kook de sperziebonen beetgaar in het kokende water en spoel deze vervolgens koud onder stromend water. Plaats ondertussen de glasnoedels in warm water en spoel deze ook koud zodra deze zacht geworden zijn.
Schil de verse gember met een lepel en pel de knoflooktenen. Rasp de gember en knoflook fijn en meng dit samen met sesamolie, honing, sojasaus en het sap van een halve limoen.
Vul een grote kom met lauwwarm water. Plaats dan 1 voor 1 de rijstvellen in het water, maar niet te lang. Tussen 5 - 10 seconden, of totdat de rijstvellen transparant worden.
Leg een rijstvel op een snijplank en stapel de wortel, rode kool, sperziebonen, komkommer en glasnoedels in het midden.
Let op: voeg niet teveel toe, de loempia moet namelijk nog dicht kunnen. Vouw de vellen op tot een loempia, dit kun je het makkelijkste doen door het rijstvel eerst over de vulling te vouwen. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol dan strak op.
Herhaal voor de resterende rijstvellen. Verdeel er wat sesamzaadjes over en serveer met de dipsaus, smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-07-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-09-2023
Hoe lang vooraf kun je springrolls maken?
Springrolls zijn het allerlekkerste als ze direct na het rollen gegeten worden. Een dag later kun je ze nog eten, maar de rijstvellen zijn dan wel ietsje taaier geworden.
Waar kun je rijstvellen kopen?
Je kunt rijstvellen in de meeste (grote) supermarkten en bij de toko kopen.
Zijn springrolls hetzelfde als loempia's?
In principe kun je springrolls vertalen naar rijstvel loempia's, maar de loempia's zoals wij ze kennen worden gemaakt met loempiavellen en worden gefrituurd.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.