Een maaltijdsalade met krieltjes, gegrilde courgette en gemengde sla. Extra lekker met een frisse dressing met een vleugje pesto.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-06-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als de krieltjes die je gebruikt nog niet zijn voorgekookt, kun je deze het beste even voorkoken in ruim water. Was de courgette en snijd deze in plakjes, niet te dik maar ook niet te dun. Verhit een grill pan op hoog vuur en besprenkel de plakken courgette met olijfolie.
Grill de courgette plakken aan beide kanten tot de grill strepen zichtbaar zijn en verplaats ze dan naar een bord. Breng meteen op smaak met peper en zout en zet opzij. Bak de plakken spek mooi krokant in de grill pan en snijd deze dan in vrij grote stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de krieltjes op laag vuur enkele minuten. Zet het vuur dan hoger zodat de buitenkant mooi krokant wordt. De krieltjes zijn klaar als ze volledig gaar zijn en de buitenkant krokant is.
Als je een handvol peultjes of sperziebonen gebruikt kun je deze na het schoonmaken kort meebakken met de krieltjes. Maak een simpele dressing door mosterd samen met rode wijnazijn te mengen. Voeg dan geleidelijk de olijfolie toe en blijf mengen met een garde.
Je kunt deze dressing meteen in de grote kom maken. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout en een flinke eetlepel pesto. Roer de dressing door de krieltjes en eventueel peultjes en laat deze dan een beetje afkoelen.
Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Was de cherry tomaatjes en snijd deze door de helft of in kwartjes. Meng de gegrilde courgette samen met de krieltjes, peultjes, cherry tomaatjes, stukken spek en sla in de kom waar de dressing in zit.
Meng goed en breng het geheel nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met brood, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.