Deze gevulde paprika van de bbq met rode pesto, feta en meer is ontzettend lekker! Een heerlijk bijgerecht of als onderdeel van een vegetarische barbecue.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprika-van-de-bbq
Was de paprika's en snijd ze doormidden. Haal de zaadlijsten eruit, maar laat de steel eraan. Besprenkel ze aan alle kanten met olijfolie, peper en zout.
Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan.
Snijd de feta in blokjes en de cherry tomaten in kwarten. Meng de feta samen met de cherry tomaatjes en rode pesto. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de vulling royaal over de paprika's en verdeel hier de geroosterde pijnboompitten over.
Verwarm de barbecue, zet het rooster niet te laag en plaats daarna de gevulde paprika's voorzichtig op het rooster.
Grill de paprika's mooi gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk hoe heet de barbecue is. Serveer direct met verse basilicum, eet smakelijk!
Is het erg als de onderkant van de paprika zwart is geworden?
Nee, dat is niet erg. Het vel kun je er dan heel makkelijk afhalen.
Welke barbecue kun je het beste gebruiken om paprika's op te grillen?
Alle soorten barbecues kun je gebruiken, maar het lekkerste resultaat krijg je met een houtskool barbecue.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!