Gevulde paprika van de bbq

(44)

Deze gevulde paprika van de bbq met rode pesto, feta en meer is ontzettend lekker! Een heerlijk bijgerecht of als onderdeel van een vegetarische barbecue.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Barbecue recepten
Gevulde paprika van de bbq

Ingrediënten


  • 2 grote rode paprika's
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 150 gram feta
  • handvol cherry tomaten
  • kleine handvol pijnboompitten
  • kleine handvol verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • middelgrote kom
  • lepel
  • barbecue
  • barbecue spatel

Gevulde paprika van de bbq Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Barbecue recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprika-van-de-bbq


Voorbereiding – 10 minuten

Was de paprika's en snijd ze doormidden. Haal de zaadlijsten eruit, maar laat de steel eraan. Besprenkel ze aan alle kanten met olijfolie, peper en zout.

Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan.

Snijd de feta in blokjes en de cherry tomaten in kwarten. Meng de feta samen met de cherry tomaatjes en rode pesto. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Gevulde paprika van de bbq
Gevulde paprika van de bbq

Gevulde paprika van de bbq afmaken – 20 minuten

Verdeel de vulling royaal over de paprika's en verdeel hier de geroosterde pijnboompitten over.

Verwarm de barbecue, zet het rooster niet te laag en plaats daarna de gevulde paprika's voorzichtig op het rooster.

Grill de paprika's mooi gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk hoe heet de barbecue is. Serveer direct met verse basilicum, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023


Waardeer dit recept!
44 stemmen

Gevulde paprika van de bbq: Veel gestelde vragen

Is het erg als de onderkant van de paprika zwart is geworden?

Nee, dat is niet erg. Het vel kun je er dan heel makkelijk afhalen.

Welke barbecue kun je het beste gebruiken om paprika's op te grillen?

Alle soorten barbecues kun je gebruiken, maar het lekkerste resultaat krijg je met een houtskool barbecue.

0 reacties op Gevulde paprika van de bbq

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.