Heel eenvoudig te maken broodje speklap van de barbecue met knoflooksaus, tomaat en ijsbergsla. Kan ook in de grillpan gemaakt worden! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broodje-speklap-van-de-barbecue
Verwarm de barbecue alvast voor, mocht je gebruik maken van een gasbarbecue dan hoeft dit niet.
Haal de speklappen uit de verpakking en marineer deze helemaal met de mosterd. Gebruik hiervoor een grote kom, je handen (of eventueel een lepel). Zorg ervoor dat de speklappen helemaal bedekt zijn met de Franse mosterd. Voeg peper en zout toe.
Was een aantal bladeren ijsbergsla en de tomaten met koud water. Snijd de tomaten doormidden en haal het kroontje (harde stukje) eruit. Snijd de tomaten in dunne plakken. Dep de ijsbergsla goed droog.
Pel en snijd de rode ui doormidden, snijd een halve rode ui vervolgens in halve ringen. Bak de stokbroden af in je oven, mocht je gebruik maken van afbakstokbrood.
Grill de speklappen aan beide kanten tot mooi knapperig. Snijd nu de stokbroden open. Scheur of snijd de ijsberg in stukken en verdeel deze over de broodjes. Voeg plakjes tomaat toe, dan een gebakken speklap en een aantal plakjes rode ui.
Serveer met knoflooksaus los erbij, of verdeel naar smaak over de broodjes heen. Geniet van dit heerlijke simpele broodje speklap met zelfgemaakte knoflooksaus.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.