Broodje speklap van de barbecue
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Broodje speklap van de barbecue

Heel eenvoudig te maken broodje speklap van de barbecue met knoflooksaus, tomaat en ijsbergsla. Kan ook in de grillpan gemaakt worden!

25 minuten
6 personen
Broodje speklap van de barbecue ingrediënten
Recept broodje speklap van de barbecue

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 20-04-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de barbecue alvast voor, mocht je gebruik maken van een gasbarbecue dan hoeft dit niet. 

Haal de speklappen uit de verpakking en marineer deze helemaal met de mosterd. Gebruik hiervoor een grote kom, je handen (of eventueel een lepel). Zorg ervoor dat de speklappen helemaal bedekt zijn met de Franse mosterd. Voeg peper en zout toe.

Was een aantal bladeren ijsbergsla en de tomaten met koud water. Snijd de tomaten doormidden en haal het kroontje (harde stukje) eruit. Snijd de tomaten in dunne plakken. Dep de ijsbergsla goed droog. 

Pel en snijd de rode ui doormidden, snijd een halve rode ui vervolgens in halve ringen. Bak de stokbroden af in je oven, mocht je gebruik maken van afbakstokbrood.

Broodje speklap van de barbecue
Broodje speklap van de barbecue

Het broodje speklap van de barbecue afmaken – 15 minuten

Grill de speklappen aan beide kanten tot mooi knapperig. Snijd nu de stokbroden open. Scheur of snijd de ijsberg in stukken en verdeel deze over de broodjes. Voeg plakjes tomaat toe, dan een gebakken speklap en een aantal plakjes rode ui.

Serveer met knoflooksaus los erbij, of verdeel naar smaak over de broodjes heen. Geniet van dit heerlijke simpele broodje speklap met zelfgemaakte knoflooksaus.

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
632.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
65.94 g
4.04 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.29 g
10.44 g
Eiwitten
25.71 g
Vezels
4.89 g
Natrium
1178.4 mg
Mineralen
Ijzer
2.19 mg
Calcium
59.73 mg
Magnesium
50.38 mg
Kalium
50.38 mg
Fosfor
248.48 mg
Koper
0.71 mg
Zink
2.75 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
12.09 mg
Vitamine D
0.56 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.63 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.34 mg
Vitamine B12
0.93 µg
Foliumzuur
45.72 µg
Vitamine E
0.95 mg
Vitamine K
3.13 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Broodje speklap van de barbecue"
Wieberen zegt op 24-04-2021
Dit lijkt mij een erg lekkere recept. Ik zoek zou voor mezelf (dan) niet te dikke speklappen nemen
Ohmydish zegt op 24-04-2021
Hey Wieberen, bedankt voor je reactie. Dunnere speklappen zoals die wij bij dit recept hebben gebruikt zijn inderdaad het lekkerst! Groetjes Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.