Broodje speklap van de barbecue
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Broodje speklap van de barbecue

Heel eenvoudig te maken broodje speklap van de barbecue met knoflooksaus, tomaat en ijsbergsla. Kan ook in de grillpan gemaakt worden!

25 minuten
6 personen
Recept broodje speklap van de barbecue
Broodje speklap van de barbecue ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-04-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de barbecue alvast voor, mocht je gebruik maken van een gasbarbecue dan hoeft dit niet. 

Haal de speklappen uit de verpakking en marineer deze helemaal met de mosterd. Gebruik hiervoor een grote kom, je handen (of eventueel een lepel). Zorg ervoor dat de speklappen helemaal bedekt zijn met de Franse mosterd. Voeg peper en zout toe.

Was een aantal bladeren ijsbergsla en de tomaten met koud water. Snijd de tomaten doormidden en haal het kroontje (harde stukje) eruit. Snijd de tomaten in dunne plakken. Dep de ijsbergsla goed droog. 

Pel en snijd de rode ui doormidden, snijd een halve rode ui vervolgens in halve ringen. Bak de stokbroden af in je oven, mocht je gebruik maken van afbakstokbrood.

Broodje speklap van de barbecue
Broodje speklap van de barbecue

Het broodje speklap van de barbecue afmaken – 15 minuten

Grill de speklappen aan beide kanten tot mooi knapperig. Snijd nu de stokbroden open. Scheur of snijd de ijsberg in stukken en verdeel deze over de broodjes. Voeg plakjes tomaat toe, dan een gebakken speklap en een aantal plakjes rode ui.

Serveer met knoflooksaus los erbij, of verdeel naar smaak over de broodjes heen. Geniet van dit heerlijke simpele broodje speklap met zelfgemaakte knoflooksaus.

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Broodje speklap van de barbecue"
Wieberen zegt op 24-04-2021
Dit lijkt mij een erg lekkere recept. Ik zoek zou voor mezelf (dan) niet te dikke speklappen nemen
Ohmydish zegt op 24-04-2021
Hey Wieberen, bedankt voor je reactie. Dunnere speklappen zoals die wij bij dit recept hebben gebruikt zijn inderdaad het lekkerst! Groetjes Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.