Heel eenvoudig te maken broodje speklap van de barbecue met knoflooksaus, tomaat en ijsbergsla. Kan ook in de grillpan gemaakt worden!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 20-04-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Verwarm de barbecue alvast voor, mocht je gebruik maken van een gasbarbecue dan hoeft dit niet.
Haal de speklappen uit de verpakking en marineer deze helemaal met de mosterd. Gebruik hiervoor een grote kom, je handen (of eventueel een lepel). Zorg ervoor dat de speklappen helemaal bedekt zijn met de Franse mosterd. Voeg peper en zout toe.
Was een aantal bladeren ijsbergsla en de tomaten met koud water. Snijd de tomaten doormidden en haal het kroontje (harde stukje) eruit. Snijd de tomaten in dunne plakken. Dep de ijsbergsla goed droog.
Pel en snijd de rode ui doormidden, snijd een halve rode ui vervolgens in halve ringen. Bak de stokbroden af in je oven, mocht je gebruik maken van afbakstokbrood.
Grill de speklappen aan beide kanten tot mooi knapperig. Snijd nu de stokbroden open. Scheur of snijd de ijsberg in stukken en verdeel deze over de broodjes. Voeg plakjes tomaat toe, dan een gebakken speklap en een aantal plakjes rode ui.
Serveer met knoflooksaus los erbij, of verdeel naar smaak over de broodjes heen. Geniet van dit heerlijke simpele broodje speklap met zelfgemaakte knoflooksaus.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.