Soupe au pistou is een Franse Provençaalse maaltijdsoep met zomergroenten en bonen. Pistou is een makkelijke Franse pestosoort.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een pan met 3 liter water en voeg hier de spekjes aan toe als je deze gebruikt en breng aan de kook.
Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Was de prei goed, verwijder het groene gedeelte en snijd de prei in dunne (halve) ringen.
Schil de wortelen, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in blokjes.
Schil de aardappel en snijd deze ook in blokjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd deze fijner. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze grof.
Spoel de rode en witte bonen af en zet opzij.
Voeg de ui, prei, wortelen, courgette, aardappel, sperziebonen en tomaten toe aan het kokende water en zet het vuur laag.
Laat de groenten gaar worden in ongeveer een uur, zo zal het water smaakvol worden.
Maak ondertussen de pistou, een Franse pesto soort. Gebruik hiervoor een vijzel of kleine blender. Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met de blaadjes verse basilicum. Maak het geheel smeuïg met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de macaroni, rode en witte bonen toe aan de soep en laat deze nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de pistou en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.