Een freddo cappuccino wordt ook wel Griekse cappuccino genoemd, ofwel een Griekse koffie met koud melkschuim. Een sterke ijskoffie die je zeker wil proeven!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-09-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Dit recept is genoeg voor een groot glas cappuccino of 2 kleinere glazen zoals op de foto.
Zet 2 kopjes espresso, als je suiker in je cappuccino wilt kun je deze het beste nu erdoor roeren zodat de suiker goed zal oplossen.
Voeg dan ijsblokjes toe aan je espresso om er ijskoffie van te maken. Je espresso koelen kun je doen door deze in een cocktailshaker te schudden, maar in een maatbeker kan ook.
Giet de koude espresso zonder ijsblokjes in het grote glas, of verdeel het over 2 kleinere glazen.
Schenk de koude melk in een melkopschuimer en maak er mooi stevig schuim mee. Schenk de melk en het schuim dan op de koude espresso. Serveer direct, geniet ervan!
Waar komt een freddo cappuccino vandaan?
Freddo of frappé zijn beide ijskoffies uit Griekenland, deze Griekse koffies zijn het hele jaar populair.
Is een freddo en een frappé hetzelfde?
Nee, een freddo wordt gemaakt met espresso terwijl een frappé is gemaakt met oploskoffie.
Wat is het verschil tussen een freddo cappuccino en een freddo espresso?
Een freddo cappuccino wordt geserveerd met koude melkschuim, terwijl een freddo espresso geserveerd wordt zonder melk maar met veel ijs.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.