Ohmydish.nl


Bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit

Haal de zon in huis met deze simpele bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit. Je kunt ook ander soort fruit gebruiken, zoals aardbeien of blauwe bessen.

Bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit
30 minuten 8 personen Taart en cake
Bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 4 eetlepels rozenbotteljam
  • 1 rijpe mango
  • 3 passievruchten
  • handvol frambozen
  • paar blaadjes verse munt
Bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • taartvorm
  • vork
  • lepel
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes

Bereiden

30 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeegtaart-met-rozenbotteljam-en-fruit


Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter. 

Plaats de plak bladerdeeg in de ovenschaal, rol de randen een beetje naar binnen en prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork. 

Bak het bladerdeeg gaar en mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en soort bladerdeeg dat je gebruikt. Laat de taartbodem dan afkoelen.

Bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit
Bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit

Bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit afmaken – 10 minuten

Schil de mango en snijd in blokjes. Verdeel ongeveer 4 eetlepels rozenbotteljam over de bodem, maak de laag niet te dik omdat de smaak dan gaat overheersen.

Verdeel de blokjes mango, frambozen en de inhoud van de passievruchten erover. Maak af met blaadjes verse munt, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Rauwkostsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.