Geflambeerde bananen

(13)

Deze geflambeerde bananen zijn een perfect dessert, met een heerlijke zoete saus en extra lekker met een bolletje ijs en nootjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Geflambeerde bananen

Ingrediënten


  • 8 kleine bananen
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram rietsuiker
  • 50 ml rum
  • ijs om erbij te serveren
  • handvol nougatine nootjes

Kookgerei nodig


  • citrus rasp & pers
  • grote bakpan
  • spatel
  • optioneel: lange aansteker
  • ijslepel

Geflambeerde bananen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geflambeerde-bananen


Je kunt bij deze geflambeerde bananen een bolletje ijs serveren, bijvoorbeeld chocolade, vanille of kokosijs.

Voorbereiding – 5 minuten

Rasp de schil van de sinaasappel fijn en pers het sap eruit. Pel de bananen, je kunt ze eventueel over de lengte halveren maar dit is niet noodzakelijk.

Geflambeerde bananen
Geflambeerde bananen

Bananen flamberen – 15 minuten

Smelt de boter in een grote bakpan en plaats de bananen hierin. Bak deze mooi bruin en draai ze voorzichtig om. Voeg de rietsuiker toe en karameliseer deze kort. Schenk het sinaasappelsap samen met de rasp toe.

Schenk na enkele minuten de rum erbij en flambeer deze door de pan schuin te houden bij de vlam van het fornuis. Als je geen vlam hebt kun je er ook een lange aansteker bij houden. Wees voorzichtig met de afzuigkap.

Wacht tot de vlam is gedoofd en verplaats de gebakken bananen dan naar borden. Schenk er wat van de sinaasappelsaus overheen en serveer met een bolletje ijs. Maak af met nougatine nootjes en garneer eventueel met een takje verse munt. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Geflambeerde bananen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.