Deze geflambeerde bananen zijn een perfect dessert, met een heerlijke zoete saus en extra lekker met een bolletje ijs en nootjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt bij deze geflambeerde bananen een bolletje ijs serveren, bijvoorbeeld chocolade, vanille of kokosijs.
Rasp de schil van de sinaasappel fijn en pers het sap eruit. Pel de bananen, je kunt ze eventueel over de lengte halveren maar dit is niet noodzakelijk.
Smelt de boter in een grote bakpan en plaats de bananen hierin. Bak deze mooi bruin en draai ze voorzichtig om. Voeg de rietsuiker toe en karameliseer deze kort. Schenk het sinaasappelsap samen met de rasp toe.
Schenk na enkele minuten de rum erbij en flambeer deze door de pan schuin te houden bij de vlam van het fornuis. Als je geen vlam hebt kun je er ook een lange aansteker bij houden. Wees voorzichtig met de afzuigkap.
Wacht tot de vlam is gedoofd en verplaats de gebakken bananen dan naar borden. Schenk er wat van de sinaasappelsaus overheen en serveer met een bolletje ijs. Maak af met nougatine nootjes en garneer eventueel met een takje verse munt. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.