Geflambeerde bananen
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geflambeerde bananen vegetarisch

Deze geflambeerde bananen zijn een perfect dessert, met een heerlijke zoete saus en extra lekker met een bolletje ijs en nootjes.

20 minuten
4 personen
Geflambeerde bananen ingrediënten
Recept geflambeerde bananen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Je kunt bij deze geflambeerde bananen een bolletje ijs serveren, bijvoorbeeld chocolade, vanille of kokosijs.

Voorbereiding – 5 minuten

Rasp de schil van de sinaasappel fijn en pers het sap eruit. Pel de bananen, je kunt ze eventueel over de lengte halveren maar dit is niet noodzakelijk.

Geflambeerde bananen
Geflambeerde bananen

Bananen flamberen – 15 minuten

Smelt de boter in een grote bakpan en plaats de bananen hierin. Bak deze mooi bruin en draai ze voorzichtig om. Voeg de rietsuiker toe en karameliseer deze kort. Schenk het sinaasappelsap samen met de rasp toe.

Schenk na enkele minuten de rum erbij en flambeer deze door de pan schuin te houden bij de vlam van het fornuis. Als je geen vlam hebt kun je er ook een lange aansteker bij houden. Wees voorzichtig met de afzuigkap.

Wacht tot de vlam is gedoofd en verplaats de gebakken bananen dan naar borden. Schenk er wat van de sinaasappelsaus overheen en serveer met een bolletje ijs. Maak af met nougatine nootjes en garneer eventueel met een takje verse munt. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
435.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
68.46 g
66.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.85 g
6.91 g
Eiwitten
4.04 g
Vezels
6.18 g
Natrium
6.75 mg
Mineralen
Ijzer
1.96 mg
Calcium
49.63 mg
Magnesium
80.25 mg
Kalium
80.25 mg
Fosfor
88.13 mg
Koper
0.36 mg
Zink
0.61 mg
Jodium
6.25 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
55 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.95 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
47.5 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geflambeerde bananen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.