Deze fruittaart met slagroom is een makkelijke feesttaart voor een verjaardag. Leuk om te maken met de kinderen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-08-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius. Vet de grote en kleinere springvorm in met boter en om er zeker van te zijn dat de cakes niet gaan plakken kun je de bodem bedekken met bakpapier.
Meng 400 gram suiker, 400 gram roomboter en vanille extract samen tot een glad mengsel. Je kunt hier het beste een elektrische mixer voor gebruiken.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf mengen. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en blijf mengen, tot er een mooi glad en gelig cakebeslag ontstaat.
Verdeel het cakebeslag over de 2 springvormen. Bak de cakes ongeveer een uur lang in de oven. Open de oven in de tussentijd niet, anders heb je kans dat de cakes gaan inzakken!
Prik er met een houten prikker na 1 uur in, om te zien of de cakes gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, en blijft er niets aan vastplakken? Dan zijn de cakes gaar. Haal de cakes dan uit de oven en plaats deze op het afkoelrek.
Klop de slagroom tot deze stijve pieken heeft, voeg naar smaak ongeveer 3 eetlepels suiker toe. Snijd de druiven en blauwe bessen doormidden en de perziken in dunne partjes.
Snijd de bovenkant eventueel van de cakes om ze recht te maken. Plaats de grootste cake op een taartplateau, je kunt zorgen dat deze niet schuift door deze ‘vast te plakken’ met een beetje slagroom.
Prak de frambozen met een vork en verdeel deze in het midden. Zorg ervoor dat deze alleen onder de kleinere cake zit. Plaats de kleinere cake bovenop en verdeel de slagroom helemaal rondom de cakes.
Verdeel het fruit rondom en schep de inhoud van de passievruchten bovenop. Geniet ervan!
Welk soort fruit kan ik gebruiken voor een fruittaart?
Je kunt in principe elk soort fruit gebruiken, banaan en appel zijn hiervoor minder geschikt omdat deze snel verkleuren. Dan zijn ze nog wel lekker, maar ziet er minder mooi uit.
Kan ik deze fruittaart ook invriezen?
Als je deze fruittaart wilt invriezen, kun je dat het beste doen zonder slagroom en fruit. Na het ontdooien van de cakes kun je deze dan bekleden met slagroom en fruit.
Hoe lang kan ik deze fruittaart bewaren?
Deze fruittaart kan goed afgedekt in de koelkast tot wel 3 dagen worden bewaard.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.