Ohmydish.nl


Fruittaart met slagroom

Deze fruittaart met slagroom is een makkelijke feesttaart voor een verjaardag. Leuk om te maken met de kinderen!

1 uur 45 minuten 12 personen Taart en cake
Fruittaart met slagroom

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram zelfrijzend meel
  • 400 gram suiker
  • 400 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 8 eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • extra boter om in te vetten

Ingrediënten topping

  • handvol (diepvries) frambozen
  • 400 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • handvol witte druiven
  • 2 perziken
  • flinke handvol blauwe bessen
  • 2 passievruchten
Fruittaart met slagroom ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Elektrische mixer
  • 1 springvorm van 26 cm
  • 1 springvorm van 18 cm
  • Siliconen kwast
  • Oven
  • Afkoelrek
  • Kleine cake spatel
  • Taartplateau

Bereiden


1 uur 45 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/fruittaart-met-slagroom


De cakes bakken – 1 uur en 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius. Vet de grote en kleinere springvorm in met boter en om er zeker van te zijn dat de cakes niet gaan plakken kun je de bodem bedekken met bakpapier.

Meng 400 gram suiker, 400 gram roomboter en vanille extract samen tot een glad mengsel. Je kunt hier het beste een elektrische mixer voor gebruiken.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf mengen. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en blijf mengen, tot er een mooi glad en gelig cakebeslag ontstaat.

Verdeel het cakebeslag over de 2 springvormen. Bak de cakes ongeveer een uur lang in de oven. Open de oven in de tussentijd niet, anders heb je kans dat de cakes gaan inzakken! 

Prik er met een houten prikker na 1 uur in, om te zien of de cakes gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, en blijft er niets aan vastplakken? Dan zijn de cakes gaar. Haal de cakes dan uit de oven en plaats deze op het afkoelrek.

Fruittaart met slagroom
Fruittaart met slagroom

Fruittaart met slagroom afmaken – 30 minuten

Klop de slagroom tot deze stijve pieken heeft, voeg naar smaak ongeveer 3 eetlepels suiker toe. Snijd de druiven en blauwe bessen doormidden en de perziken in dunne partjes. 

Snijd de bovenkant eventueel van de cakes om ze recht te maken. Plaats de grootste cake op een taartplateau, je kunt zorgen dat deze niet schuift door deze ‘vast te plakken’ met een beetje slagroom.

Nichtje Tessel ‘plakt’ de cakes vast met slagroom.
Nichtje Tessel ‘plakt’ de cakes vast met slagroom.

Prak de frambozen met een vork en verdeel deze in het midden. Zorg ervoor dat deze alleen onder de kleinere cake zit. Plaats de kleinere cake bovenop en verdeel de slagroom helemaal rondom de cakes.

Verdeel het fruit rondom en schep de inhoud van de passievruchten bovenop. Geniet ervan!

De fruittaart aangesneden. Hij was heerlijk!
De fruittaart aangesneden. Hij was heerlijk!

Fruittaart met slagroom: veelgestelde vragen

Welk soort fruit kan ik gebruiken voor een fruittaart?

Je kunt in principe elk soort fruit gebruiken, banaan en appel zijn hiervoor minder geschikt omdat deze snel verkleuren. Dan zijn ze nog wel lekker, maar ziet er minder mooi uit.

Kan ik deze fruittaart ook invriezen?

Als je deze fruittaart wilt invriezen, kun je dat het beste doen zonder slagroom en fruit. Na het ontdooien van de cakes kun je deze dan bekleden met slagroom en fruit.

Hoe lang kan ik deze fruittaart bewaren?

Deze fruittaart kan goed afgedekt in de koelkast tot wel 3 dagen worden bewaard.

Aangeraden producten (9)

Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kruidige popcorn maken
Volgend recept →
Zelf bloemkoolrijst maken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.