Ohmydish.nl


Amarena kersen en mascarpone taart

Een amarena kersen en mascarpone taart met een prachtige roze kleur. Leuk voor Valentijnsdag, Moederdag of bijvoorbeeld tijdens een babyshower.

Amarena kersen en mascarpone taart
1 uur 40 minuten 12 personen Taart en cake
Amarena kersen en mascarpone taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram zelfrijzend meel + extra
  • 400 gram suiker
  • 400 gram roomboter + extra om mee in te vetten
  • 8 eieren
  • 2 theelepels vanillesuiker

Ingrediënten mascarpone topping

  • 200 gram amarena kersen
  • 4 eetlepels siroop van de kersen
  • 500 gram mascarpone
  • 300 gram naturel roomkaas
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 20 ml vloeibare rode kleurstof
  • kleine handvol mini marshmallows
  • roze suikerdecoratie
Amarena kersen en mascarpone taart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • 1 of 2 springvormen
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • houten prikker
  • afkoelrek
  • snijplank & koksmes
  • paletmes of spatel

Bereiden


1 uur 40 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/amarena-kersen-en-mascarpone-taart


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het maken van 2 simpele cakes. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius. Meng 400 gram suiker, 400 gram roomboter en vanillesuiker samen in de keukenmachine tot een glad mengsel. 

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf mengen. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en blijf mengen, tot er een mooi glad en gelig cakebeslag ontstaat. 

Gebruik boter om de springvormen in te vetten, en bestuif deze met een dun laagje bloem. 

Cakes bakken – 1 uur + wachttijd

Verdeel het cakebeslag over de 2 springvormen. Bak de cakes ongeveer een uur lang in de oven. Open de oven in de tussentijd niet, anders heb je kans dat de cakes gaan inzakken! 

Prik er met een houten prikker na 1 uur in, om te zien of de cakes gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, en blijft er niets aan vastplakken? Dan zijn de cakes gaar. Haal de cakes dan uit de oven en plaats deze op het afkoelrek. 

Amarena kersen en mascarpone taart
Amarena kersen en mascarpone taart

Amarena kersen en mascarpone taart afmaken – 30 minuten

Hak de amarena kersen vrij fijn. Meng de roomkaas samen met 4 eetlepels siroop van de amarena kersen, de gehakte amarena kersen en de kleurstof. 

Roer er dan pas de mascarpone doorheen, aangezien je mascarpone zo min mogelijk kunt roeren. Als je deze namelijk te lang roert wordt de mascarpone steeds vloeibaarder.

Breng de mascarpone topping eventueel nog op smaak met meer poedersuiker als je een zoetere taart wilt. Plaats een cake onderop en verdeel een laag roze crème erover. 

Plaats dan de tweede cake bovenop en verdeel de resterende roze crème over de boven- en zijkant. Je kunt dit glad strijken met een paletmes of spatel.

Maak de taart af door er rondom roze suikerdecoratie overheen te strooien en in het midden de mini marshmallows. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Groene kool stamppot

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.