Een amarena kersen en mascarpone taart met een prachtige roze kleur. Leuk voor Valentijnsdag, Moederdag of bijvoorbeeld tijdens een babyshower.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-01-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2024
Begin met het maken van 2 simpele cakes. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius. Meng 400 gram suiker, 400 gram roomboter en vanillesuiker samen in de keukenmachine tot een glad mengsel.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf mengen. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en blijf mengen, tot er een mooi glad en gelig cakebeslag ontstaat.
Gebruik boter om de springvormen in te vetten, en bestuif deze met een dun laagje bloem.
Verdeel het cakebeslag over de 2 springvormen. Bak de cakes ongeveer een uur lang in de oven. Open de oven in de tussentijd niet, anders heb je kans dat de cakes gaan inzakken!
Prik er met een houten prikker na 1 uur in, om te zien of de cakes gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, en blijft er niets aan vastplakken? Dan zijn de cakes gaar. Haal de cakes dan uit de oven en plaats deze op het afkoelrek.
Hak de amarena kersen vrij fijn. Meng de roomkaas samen met 4 eetlepels siroop van de amarena kersen, de gehakte amarena kersen en de kleurstof.
Roer er dan pas de mascarpone doorheen, aangezien je mascarpone zo min mogelijk kunt roeren. Als je deze namelijk te lang roert wordt de mascarpone steeds vloeibaarder.
Breng de mascarpone topping eventueel nog op smaak met meer poedersuiker als je een zoetere taart wilt. Plaats een cake onderop en verdeel een laag roze crème erover.
Plaats dan de tweede cake bovenop en verdeel de resterende roze crème over de boven- en zijkant. Je kunt dit glad strijken met een paletmes of spatel.
Maak de taart af door er rondom roze suikerdecoratie overheen te strooien en in het midden de mini marshmallows. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.