Thema: zomer recepten

265 Recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!


Ranch dressing

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen

Een Amerikaanse salade dressing gemaakt van o.a. karnemelk en kruiden. Deze populaire Ranch dressing is een verfrissende en romige keuze voor je salade of gebruik het als Ranch dipsaus.


Lemon rolls

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze lemon rolls zijn heerlijke zachte citroenbroodjes, een twist op de bekende kaneelbroodjes (cinnamon rolls). Een luchtig broodje met een volle citroensmaak en een zoete frosting om het af te maken.


Mango cheesecake

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een romige en overheerlijke mango cheesecake met chocolade paaseitjes is de perfecte Paas cheesecake. Deze no-bake cheesecake is een heerlijke frisse en zachte taart waar je het liefste nog een stukje van neemt.


Oostenrijkse witte koolsalade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een Oostenrijkse witte koolsalade is een makkelijke en frisse koolsalade met weinig ingrediënten. Deze simpele salade zit bomvol smaak en ken je wellicht van de salade buffetten van je vakantie.


Tomatentartaar

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze vegetarische tomatentartaar is een heerlijk voorgerecht met de lekkerste tomaten, kappertjes en meer. Een kleurrijke twist op de klassieke steak tartaar.


Venkelsalade met appel en ham

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een venkelsalade met appel en ham is een heerlijke frisse salade met een zelfgemaakte honing mosterd dressing. Extra vullend met mozzarella en walnoten.


Bulgur met aubergine en ingelegde citroen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Bulgur met aubergine en ingelegde citroen is een heerlijk doordeweeks gerecht met ontzettend smaakvolle warme bulgur, gebakken aubergine en geroosterde tomaatjes.


Perzik roomijs

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Dit perzik roomijs is ontzettend zacht en romig met een volle perzik smaak. Te maken met de lekkerste perziken, room en suiker. Je kunt de suiker eventueel vervangen door honing.


Limoncello Spritz

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een Limoncello Spritz is een populaire en frisse cocktail die je makkelijk zelf kunt maken. Een zomerse cocktail met Prosecco en Limoncello, perfect voor alle citroen liefhebbers.


Courgette cake met amandel

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een courgette cake met amandel en citroen is heerlijk smeuïg en fris met een heerlijke glazuur. Ook zonder glazuur is deze courgette cake erg lekker en makkelijk te maken.


Varkenshaas met tijm en citroen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Varkenshaas met tijm en citroen is een heerlijk stuk vlees tijdens de zomer. Heerlijk fris met een makkelijke marinade en het bakken van een malse varkenshaas is niet moeilijk.


Get 27 cocktail

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon

De Get 27 cocktail is een klassieker uit Zuidwest Frankrijk. Een frisse cocktail voor een hete zomerdag met appel, limoen en munt. Behalve heerlijk fris ziet deze cocktail er ook nog eens prachtig uit.


Koude komkommersoep

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een verfrissende en verkoelende koude komkommersoep die ideaal is tijdens een warme zomerdag. Een makkelijke en snelle zomerse soep die in een handomdraai klaar is.


Pasta pesto met groene groenten

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een pasta pesto met groene groenten is een makkelijke doordeweekse maaltijd met weinig ingrediënten. Heerlijke tagliatelle met pesto en knapperige seizoensgroenten.


Tempura courgettebloemen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Gefrituurde courgette bloemen zijn een ware delicatesse in de zomer. Deze tempura courgettebloemen in een krokant deegjasje zijn makkelijk om te maken en echt een aanrader.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere salade met parelcouscous, mozzarella en venkel ? Maak tijdens warme dagen eens een frisse salade met parelcouscous, mozzarella en venkel als avondmaaltijd. Ook heerlijk als lunch of voorgerecht.

Ingrediënten


  • ongeveer 200 gram parelcouscous
  • 2 venkel knollen
  • 2 zakjes mini mozzarella
  • 6 plakjes rauwe ham
  • flinke handvol snijbonen
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • theelepel gladde mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 80 ml zonnebloemolie
  • een paar takjes verse munt
  • klein handjevol pijnboompitten

Bereiding

(14)
1
Vul de kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Snijd ondertussen de uiteindes van de snijbonen en snijd de bonen in dunne stukjes.
2
Kook de snijbonen enkele minuten, haal ze met een schuimspaan uit het water en breng het water opnieuw aan de kook. 
3
Om te voorkomen dat de snijbonen te gaar zullen worden, kun je deze het beste met koud water afspoelen. Kook de parelcouscous ongeveer 10 minuten in het water, je kunt het water eventueel op smaak brengen met een bouillonblokje als je wilt. 
4
Giet de parelcouscous dan af met behulp van een zeef. Verwijder ondertussen de groene delen en harde kern van de venkel knollen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.