Spitskool wokken

(7)

Spitskool wokken is heel makkelijk en zonder veel gedoe en weinig ingrediënten maak jij binnen een handomdraai een heerlijk bijgerecht. Deze spitskool uit de wok past bij veel soorten gerechten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-11-2023

Spitskool uit de wok heeft niet veel nodig om extra smaakvol te worden, de stalen wok zal de spitskool al een authentieke wok smaak geven. 

Spitskool is een zomerse kool waar je alle kanten mee op kunt. Je kunt spitskool bijvoorbeeld koken, stomen, bakken of rauw eten. 

Gewokte spitskool is een heerlijk en makkelijk bijgerecht, serveer bijvoorbeeld met rijst of noedels. Je kunt er eventueel ook nog spekjes of kip aan toevoegen om de maaltijd compleet te maken.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Spitskool wokken

Ingrediënten


  • 1 spitskool
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 2 theelepels sambal oelek

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • (stalen) wok
  • schuimspaan

Spitskool wokken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spitskool-wokken


Spitskool wokken – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de spitskool in fijne reepjes. Je kunt dit het makkelijkste doen door de spitskool eerst in vieren te snijden en vervolgens kun je elk deel fijn snijden.

Verhit een wok op hoog vuur en wacht tot deze gaat roken. Voeg een scheut neutrale olie zoals zonnebloemolie toe.

Voeg de spitskool toe en roer deze af en toe om gedurende 3 tot 5 minuten. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten langer.

Spitskool wokken
Spitskool wokken

Breng de spitskool op smaak met 5 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels gembersiroop. Voeg 2 theelepels sambal oelek toe voor een milde spitskool.

Je kunt hiervoor ook andere soorten sambal gebruiken of maak de spitskool extra pittig. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-11-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Spitskool wokken: Veel gestelde vragen

Kan ik de gembersiroop vervangen?

Je kunt de gembersiroop eventueel vervangen door geraspte verse gember.

Is spitskool gezond?

Spitskool is ontzettend gezond omdat het zelfs meer vitamine C bevat dan witte kool. Naast de grote hoeveelheid vitamine C bevat spitskool veel vezels.

0 reacties op Spitskool wokken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.