Ohmydish.nl


Zoetzure kip met paksoi en mango

(8)

Deze zoetzure kip met paksoi en mango is een makkelijke doordeweekse maaltijd met veel groenten en rijst. Met een simpele zoetzure saus.

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zoetzure kip met paksoi en mango

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kipfilets
  • 1 rode ui
  • 200 gram champignons
  • 2 paprika's
  • 150 gram peultjes
  • 2 kleine paksoi
  • 1 rijpe mango
  • kleine handvol geroosterde sesamzaadjes
  • rijst om erbij te serveren

Ingrediënten zoetzure woksaus

  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • scheutje water
Zoetzure kip met paksoi en mango ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • klein mesje
  • kleine kom
  • lepel
  • middelgrote pan
  • grote bakpan met deksel
  • wok
  • schuimspaan

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-kip-met-paksoi-en-mango


Voorbereiding – 20 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflook samen met ketchup, gembersiroop, azijn en sojasaus. Maak de zoetzure saus iets dunner met een klein beetje water.

Pel de rode ui en snijd deze in (halve) ringen. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's grof. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in kwarten. 

Verwijder eventueel de uiteindes en draden van de peultjes. Was de paksoi, verwijder de buitenste bladeren en de onderkant. Snijd de paksoi door de helft en zorg ervoor dat ze aan elkaar blijven.

Schil de mango en snijd deze in blokjes, niet te klein. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. 

Zoetzure kip met paksoi en mango
Zoetzure kip met paksoi en mango

De zoetzure kip met paksoi en mango afmaken – 20 minuten

Verwarm een scheut zonnebloemolie in de grote bakpan. Bak de gehalveerde paksoi enkele minuten aan beide kanten. Schenk een scheut water erbij, plaats de deksel op de pan en laat de paksoi beetgaar worden op laag vuur. Breng de paksoi op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de rijst naar keuze gaar en verhit een wok op hoog vuur. Zodra de stalen wok begint te roken voeg je een scheut zonnebloem olie toe. 

Bak de kip enkele minuten en voeg dan ook de rode ui, champignons en paprika toe. Bak nog enkele minuten langer en voeg de peultjes toe. Deze zijn namelijk lekkerder als ze nog heel knapperig zijn.

Zodra de kip gaar is en de groenten goed gebakken zijn voeg je de zoetzure saus samen met de mango toe. Roer goed om en serveer de zoetzure groenten en kip samen met de rijst en een halve paksoi per bord. 

Maak af met geroosterde sesamzaadjes en serveer direct. Eet smakelijk!

Zoetzure kip met paksoi en mango: veelgestelde vragen

Kan ik verse gember gebruiken?

Je kunt i.p.v. gembersiroop ook verse gember gebruiken. Rasp dan ongeveer 2 cm gemberwortel zo fijn mogelijk.

Kan ik ook andere soorten groenten gebruiken?

Je kunt verschillende soorten groenten gebruiken, je kunt de paksoi bijvoorbeeld ook kleiner snijden en toevoegen aan de wok samen met de rest van de groenten. Je kunt bijvoorbeeld ook broccoli en wortel toevoegen.

Welke rijst bij een wokgerecht?

Je kunt allerlei soorten rijst gebruiken, van jasmijn tot basmati. Voor deze keer had ik meergranenrijst gebruikt.

Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Ossenhaaspuntjes
Volgend recept →
Rempejek katjang

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.