Deze bami goreng met kip is een heerlijk doordeweekse maaltijd. Een makkelijk gerecht met kip, groenten, noedels en kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de eiernoedels al dente, de exacte tijd is afhankelijk van de soort noedels die je gebruikt. Giet de mie nestjes af zodra deze beetgaar zijn en roer er een beetje olie doorheen om plakken te voorkomen.
Schil ondertussen de wortels en snijd deze in plakjes. Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd deze in blokjes, niet te groot. Was de prei goed en snijd deze in dunne (halve) ringen. Was de bosuien en snijd deze dan in grove ringen.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder voor een mildere versie de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze dan fijn. Schil de gemberwortel, dit kun je het makkelijkste met een lepel doen. Rasp de gember dan fijn.
Verwijder vet en spieren van de kipfilets en snijd de kip in blokjes. Klop 2 eieren los in een kleine kom.
Verhit een grote wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe zodra de wok gaat roken. Bak de kip enkele minuten en voeg dan de ui, knoflook, rode peper en gember toe.
Voeg na enkele minuten de wortel, courgette en prei toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg een flinke scheut sojasaus toe.
Zodra de groenten en kip gaar zijn roer je de eieren erdoor, blijf goed roeren en roer er dan direct de mie nestjes doorheen. Schep goed om en bak de noedels nog enkele minuten mee.
Voeg de bosuien op het laatste toe en roer het geheel tot alles goed gemengd is.
Breng op smaak met eventueel meer sojasaus. Je kunt eventueel nog meer pit toevoegen met extra sambal. Eet smakelijk!
Hoe lang vooraf kan ik bami goreng maken?
In principe is bami het lekkerste als je deze direct na het wokken opeet, maar je kunt de bami goreng ook gemakkelijk een dag vooraf maken en dan opnieuw opwarmen.
Hoe lang kan ik bami goreng bewaren?
Je kunt bami goreng tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren, in een goed afgesloten bak.
Kan ik bami goreng ook zonder vlees maken?
Je kunt voor deze bami goreng de kip weglaten en bijvoorbeeld meer groenten zoals Chinese kool toevoegen.
Per 1 persoonsportie:
Wat fijn om te horen, dankjewel! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.