Een Thaise groene curry is een ontzettend smaakvolle curry met verse groenten en kip. Een tikkeltje pittig, fris door de limoen en heerlijk zacht door de kokosmelk.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes. Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes en rasp of snijd de palmsuiker fijner, zodat deze beter zal oplossen.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kip en snijd deze in blokjes.
Verhit een wok of diepe bakpan op hoog vuur en voeg een klein scheutje zonnebloemolie toe. Bak de groene curry pasta kort en voeg dan de stukjes kip toe.
Voeg na enkele minuten de broccoli en paprika toe samen met de limoenblaadjes en palmsuiker. Voeg na een minuut de kokosmelk samen met een half blokje kippenbouillon en 1 theelepel vissaus toe.
Laat de groene curry enkele minuten koken tot de kip gaar is en de curry iets is ingedikt. Verwijder de limoenblaadjes en serveer met rijst, Thaise basilicum en een partje limoen. Eet smakelijk!
Kan ik andere groenten gebruiken voor een groene curry?
Ja, gebruik Thaise aubergine als je deze kunt vinden. Je kunt behalve broccoli en paprika ook bijvoorbeeld sperziebonen en peultjes gebruiken.
Kan ik de vissaus achterwege laten?
Je hoeft de vissaus niet te vervangen door iets anders, je kunt de vissaus simpelweg weglaten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.