Een Thaise groene curry is een ontzettend smaakvolle curry met verse groenten en kip. Een tikkeltje pittig, fris door de limoen en heerlijk zacht door de kokosmelk.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/thaise-groene-curry
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes. Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes en rasp of snijd de palmsuiker fijner, zodat deze beter zal oplossen.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kip en snijd deze in blokjes.
Verhit een wok of diepe bakpan op hoog vuur en voeg een klein scheutje zonnebloemolie toe. Bak de groene curry pasta kort en voeg dan de stukjes kip toe.
Voeg na enkele minuten de broccoli en paprika toe samen met de limoenblaadjes en palmsuiker. Voeg na een minuut de kokosmelk samen met een half blokje kippenbouillon en 1 theelepel vissaus toe.
Laat de groene curry enkele minuten koken tot de kip gaar is en de curry iets is ingedikt. Verwijder de limoenblaadjes en serveer met rijst, Thaise basilicum en een partje limoen. Eet smakelijk!
Kan ik andere groenten gebruiken voor een groene curry?
Ja, gebruik Thaise aubergine als je deze kunt vinden. Je kunt behalve broccoli en paprika ook bijvoorbeeld sperziebonen en peultjes gebruiken.
Kan ik de vissaus achterwege laten?
Je hoeft de vissaus niet te vervangen door iets anders, je kunt de vissaus simpelweg weglaten.
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.