Een makkelijk gerecht welke niet veel nodig heeft om een volle woksmaak te krijgen. Deze heerlijke biefstukpuntjes met noedels en groenten zijn een ideale doordeweekse maaltijd.
Een stalen wok geeft een wokgerecht zijn typische smaak, mocht je deze biefstukpuntjes met noedels en groenten in een andere soort wok bereiden zal de smaak minder authentiek zijn. De smaak zal dan iets ‘saaier’ zijn waardoor je het beste een beetje extra sojasaus kunt toevoegen.
Dit wokgerecht heeft niet veel nodig, aangezien de wok de meeste smaak zal afgeven aan deze noedels. Mocht je liever meer saus hebben, kun je een beetje water en maizena toevoegen aan de sojasaus alvorens je deze toe zal voegen aan de noedels.
Bundelzwammen worden ook wel shimeji (wit) of nameko (bruin) genoemd en zijn stevige paddenstoelen met een herfstige knapperige smaak. Deze zijn meestal bij de toko of groenteboer te koop, maar je kunt ook andere paddenstoelen gebruiken zoals oesterzwammen, kastanjechampignons of shiitakes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-01-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in blokjes.
Was de paksoi en snijd deze grof. Snijd de onderkant van de bundelzwammen of snijd ander soort paddenstoelen in kleinere stukken.
Snijd de baby mais in grove stukken. Pel de rode ui en knoflooktenen, snijd de rode ui in dunne (halve) ringen en de knoflook fijn.
Bereid de woknoedels voor, sommige soorten kun je direct toevoegen en andere noedels dien je eerst even te koken.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheut neutrale olie toe zodra de wok begint te roken.
Bak de biefstukpuntjes kort tot deze rondom dichtgeschroeid zijn en haal ze dan direct uit de wok.
Verhit opnieuw een scheut neutrale olie in de wok en bak hierin de wortel enkele minuten.
Voeg de paddenstoelen toe en bak deze 2 minuten mee. Zodra de paddenstoelen mooi bruin zijn voeg je de courgette en mais toe en bak al omscheppend 5 minuten langer.
Voeg de paksoi samen met rode ui toe en wok het al omscheppend nog 5 minuten langer.
Zodra alle groenten beetgaar zijn voeg je de noedels samen met de biefstukpuntjes, fijngesneden knoflook, ongeveer 4 eetlepels sojasaus en sesamolie naar smaak toe.
Roer goed door en serveer direct, eet smakelijk!
Welke noedels voor wokgerecht?
Je kunt in principe alle soorten noedels gebruiken voor een wokgerecht. De meeste noedels kook je eerst gaar in kokend water en na het afgieten kun je deze toevoegen aan de wok.
Er bestaan ook woknoedels, deze zijn al voorgekookt en kun je direct aan de wok toevoegen.
Wat zijn biefstukpuntjes?
Biefstukpuntjes zijn te koop bij de supermarkt, dit is biefstuk die al in stukjes is gesneden. Je kunt natuurlijk ook zelf biefstuk of een ander mals stuk rundvlees in stukjes snijden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.