Pasta met waterkers en garnalen

(4)

Een simpele en romige pasta met waterkers en garnalen staat binnen no-time op tafel. Een heerlijke doordeweekse maaltijd met weinig ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-03-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-03-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met waterkers en garnalen

Ingrediënten


  • 150 gram tagliatelle of andere pasta
  • 180 gram garnalen
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine citroen
  • 150 gram crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • flinke handvol waterkers
  • kleine handvol Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel sumak

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge
  • citrusrasp- en pers
  • grote bakpan
  • houten lepel

Pasta met waterkers en garnalen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-waterkers-en-garnalen


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes. Was de waterkers, maak deze droog met een sla centrifuge en verwijder eventueel harde stelen. 

Zorg ervoor dat de garnalen gepeld zijn en ontdaan zijn van het darmkanaal. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap eruit.

Pasta met waterkers en garnalen
Pasta met waterkers en garnalen

De pasta met waterkers en garnalen afmaken – 10 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hier de garnalen enkele minuten in. Voeg de paprika toe en bak nog even mee.

Voeg de rasp en het sap van de citroen toe samen met crème fraîche en laat het geheel even indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en roer deze door de romige saus. Zet het vuur uit en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Roer er een flinke handvol waterkers doorheen en serveer met Parmezaanse kaas en sumak. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-03-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-03-2022


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Pasta met waterkers en garnalen: Veel gestelde vragen

Wat is sumak?

Sumak is een fruitig en zurig besje met een diep rode kleur. Het geeft een frisse en scherpe citroenachtige smaak aan gerechten.

Waar kan ik waterkers kopen?

Waterkers is bij de meeste supermarkten te koop, in Nederland is waterkers meestal het hele jaar verkrijgbaar.

Kan ik de waterkers vervangen?

Je kunt eventueel verse spinazie gebruiken i.p.v. waterkers.

0 reacties op Pasta met waterkers en garnalen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.