Een simpele en romige pasta met waterkers en garnalen staat binnen no-time op tafel. Een heerlijke doordeweekse maaltijd met weinig ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-03-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes. Was de waterkers, maak deze droog met een sla centrifuge en verwijder eventueel harde stelen.
Zorg ervoor dat de garnalen gepeld zijn en ontdaan zijn van het darmkanaal. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap eruit.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hier de garnalen enkele minuten in. Voeg de paprika toe en bak nog even mee.
Voeg de rasp en het sap van de citroen toe samen met crème fraîche en laat het geheel even indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en roer deze door de romige saus. Zet het vuur uit en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Roer er een flinke handvol waterkers doorheen en serveer met Parmezaanse kaas en sumak. Eet smakelijk!
Wat is sumak?
Sumak is een fruitig en zurig besje met een diep rode kleur. Het geeft een frisse en scherpe citroenachtige smaak aan gerechten.
Waar kan ik waterkers kopen?
Waterkers is bij de meeste supermarkten te koop, in Nederland is waterkers meestal het hele jaar verkrijgbaar.
Kan ik de waterkers vervangen?
Je kunt eventueel verse spinazie gebruiken i.p.v. waterkers.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.