Een simpele en romige pasta met waterkers en garnalen staat binnen no-time op tafel. Een heerlijke doordeweekse maaltijd met weinig ingrediënten.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-waterkers-en-garnalen
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes. Was de waterkers, maak deze droog met een sla centrifuge en verwijder eventueel harde stelen.
Zorg ervoor dat de garnalen gepeld zijn en ontdaan zijn van het darmkanaal. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap eruit.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hier de garnalen enkele minuten in. Voeg de paprika toe en bak nog even mee.
Voeg de rasp en het sap van de citroen toe samen met crème fraîche en laat het geheel even indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en roer deze door de romige saus. Zet het vuur uit en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Roer er een flinke handvol waterkers doorheen en serveer met Parmezaanse kaas en sumak. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is sumak?
Sumak is een fruitig en zurig besje met een diep rode kleur. Het geeft een frisse en scherpe citroenachtige smaak aan gerechten.
Waar kan ik waterkers kopen?
Waterkers is bij de meeste supermarkten te koop, in Nederland is waterkers meestal het hele jaar verkrijgbaar.
Kan ik de waterkers vervangen?
Je kunt eventueel verse spinazie gebruiken i.p.v. waterkers.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.