Een panang curry met kip is minstens net zo lekker als de klassieker met biefstuk. Een heerlijke Thaise milde curry met kokos en paprika die binnen een kwartier op tafel staat.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/panang-curry-met-kip
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets of kipdijfilets en snijd deze in stukjes, niet te groot.
Meng de panang curry pasta met 2 eetlepels neutrale olie.
Verwarm 100 ml kokosmelk in de wok en laat dit inkoken tot het vrij geconcentreerd is. Bak de panang curry pasta kort mee.
Voeg de kip toe en bak dit enkele minuten. Schenk de rest van de kokosmelk erbij samen met de limoenblaadjes en laat de saus indikken.
Voeg na enkele minuten de paprika reepjes samen met palmsuiker en vissaus toe en verwarm nog kort mee. Serveer bijvoorbeeld met udon noedels of rijst, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat zijn limoenblaadjes?
Limoenblad of citroenblad wordt ook wel djeroek poeroet (djeruk purut) of kaffir lime leaves genoemd. Je kunt deze limoenblaadjes bij de toko maar soms ook bij grotere supermarkten kopen, zowel in de vriezer als gedroogd.
Wat is panang curry pasta?
Panang curry pasta is een milde curry pasta met o.a. rode peper, citroengras, pinda's, knoflook en meer.
Wat als ik geen panang curry pasta kan vinden?
Voeg dan een klein beetje fijngehakte pinda's toe aan rode curry pasta om ongeveer dezelfde smaak te krijgen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.