Een panang curry met kip is minstens net zo lekker als de klassieker met biefstuk. Een heerlijke Thaise milde curry met kokos en paprika die binnen een kwartier op tafel staat.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-01-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets of kipdijfilets en snijd deze in stukjes, niet te groot.
Meng de panang curry pasta met 2 eetlepels neutrale olie.
Verwarm 100 ml kokosmelk in de wok en laat dit inkoken tot het vrij geconcentreerd is. Bak de panang curry pasta kort mee.
Voeg de kip toe en bak dit enkele minuten. Schenk de rest van de kokosmelk erbij samen met de limoenblaadjes en laat de saus indikken.
Voeg na enkele minuten de paprika reepjes samen met palmsuiker en vissaus toe en verwarm nog kort mee. Serveer bijvoorbeeld met udon noedels of rijst, eet smakelijk!
Wat zijn limoenblaadjes?
Limoenblad of citroenblad wordt ook wel djeroek poeroet (djeruk purut) of kaffir lime leaves genoemd. Je kunt deze limoenblaadjes bij de toko maar soms ook bij grotere supermarkten kopen, zowel in de vriezer als gedroogd.
Wat is panang curry pasta?
Panang curry pasta is een milde curry pasta met o.a. rode peper, citroengras, pinda's, knoflook en meer.
Wat als ik geen panang curry pasta kan vinden?
Voeg dan een klein beetje fijngehakte pinda's toe aan rode curry pasta om ongeveer dezelfde smaak te krijgen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.