Ohmydish.nl


Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

Deze zoetzure varkensreepjes ken je wellicht van bij de Chinees. Zeer makkelijk zelf te maken, om je vingers bij af te likken! Recept voor 4 personen.

35 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 stuks varkensvlees naar keuze
  • Maizena
  • Zonnebloemolie
  • 1 fles tomatenketchup, de goedkoopste die je kunt vinden
  • Kristalsuiker
  • Standaard azijn
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Wok + wokbrander
  • Grote kom
  • Vergiet of zeef
  • Grote schuimspaan

Bereiden


35 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tangcu-liji-zoetzure-varkensreepjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Let op: dit is een Chinees recept, het meeste gaat dus op gevoel. Ontdooi het vlees voordat je begint met de bereiding, mocht je gebruik maken van ingevroren vlees.

Snijd het varkensvlees in vrij korte reepjes met behulp van de snijplank en koksmes. Je hoef het vlees niet verder schoon of vet-vrij te maken aangezien dit in de wok niet veel uit gaat maken.

Doe het varkensvlees in een grote kom en bedek deze met vrij veel maizena. Wrijf en meng de maizena over de stukjes vlees heen, voeg eventueel meer maizena toe als het toch niet helemaal goed bedekt of te nat is.

Het vlees moet helemaal droog en bedekt zijn met de  maizena, dit zorgt er namelijk voor dat er een heerlijke krokante laag om het vlees heen komt. 

Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

De tangcu liji bereiden -- 25 minuten

Giet een flinke hoeveelheid zonnebloemolie in de wok en verwarm deze op middel-hoog vuur. Giet voldoende zonnebloemolie in de wok om al het vlees tegelijkertijd te kunnen bakken.

Lukt dit niet? Gebruik dan minder olie en vlees en bak het in 2 delen. Zodra de olie warm is voeg je de varkensreepjes toe aan de hete olie. Bak deze op dezelfde manier als friet, niet teveel bij elkaar en zeker niet aan elkaar.

Voeg ook niet teveel vlees in 1 keer toe aan de wok, het vlees zal namelijk aan elkaar gaan plakken en hiermee minder goed garen. Bak het varkensvlees mooi krokant en ietswat bruin.

Haal dan het vlees uit de wok met behulp van een grote schuimspaan en zeef. Plaats wel eerst een grote kom onder de zeef, giet dan de inhoud van de wok (dus ook de olie!) af.

Plaats de wok terug op het vuur en voeg dan een aantal flinke scheuten azijn toe. Let op: zorg voor een goede ventilatie, kokende azijn is namelijk zeer onprettig om te ruiken.

Voeg dan een 4 - 5 tal eetlepels kristalsuiker toe, laat dit oplossen in de azijn door flink door te roeren. Giet (zodra de suiker opgelost is) de inhoud van ongeveer een halve fles goedkope tomatenketchup in de wok en roer dit tot 1 geheel.

Je zoetzure saus is nu klaar. Voeg de krokant gebakken varkensreepjes toe aan de saus, en meng deze goed door elkaar. Laat nog ongeveer een minuut opwarmen.

Serveer direct met bijvoorbeeld rijst en een salade. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.