Deze zoetzure varkensreepjes ken je wellicht van bij de Chinees. Zeer makkelijk zelf te maken, om je vingers bij af te likken! Recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tangcu-liji-zoetzure-varkensreepjes
Ontdooi het vlees voordat je begint met de bereiding, mocht je gebruik maken van ingevroren vlees. Snijd het varkensvlees in vrij korte reepjes met behulp van de snijplank en koksmes. Je hoef het vlees niet verder schoon of vet-vrij te maken aangezien dit in de wok niet veel uit gaat maken. Doe het varkensvlees in een grote kom en bedek deze met vrij veel maizena. Wrijf en meng de maizena over de stukjes vlees heen, voeg eventueel meer maizena toe als het toch niet helemaal goed bedekt of te nat is. Het vlees moet helemaal droog en bedekt zijn met de maizena, dit zorgt er namelijk voor dat er een heerlijke krokante laag om het vlees heen komt.
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)
Bak het varkensvlees mooi krokant en ietswat bruin. Haal dan het vlees uit de wok met behulp van een grote schuimspaan en zeef. Plaats wel eerst een grote kom onder de zeef, giet dan de inhoud van de wok (dus ook de olie!) af.
Plaats de wok terug op het vuur en voeg dan een aantal flinke scheuten azijn toe. Let op: zorg voor een goede ventilatie, kokende azijn is namelijk zeer onprettig om te ruiken. Voeg dan een 4 - 5 tal eetlepels kristalsuiker toe, laat dit oplossen in de azijn door flink door te roeren. Giet (zodra de suiker opgelost is) de inhoud van ongeveer een halve fles goedkope tomatenketchup in de wok en roer dit tot 1 geheel. Je zoetzure saus is nu klaar.
Voeg de krokant gebakken varkensreepjes toe aan de saus, en meng deze goed door elkaar. Laat nog ongeveer een minuut opwarmen. Serveer direct met bijvoorbeeld rijst en een salade. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.