Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

(18)

Deze zoetzure varkensreepjes ken je wellicht van bij de Chinees. Zeer makkelijk zelf te maken, om je vingers bij af te likken! Recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

Ingrediënten


  • 4 stuks varkensvlees naar keuze
  • Maizena
  • Zonnebloemolie
  • 1 fles tomatenketchup, de goedkoopste die je kunt vinden
  • Kristalsuiker
  • Standaard azijn

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Wok + wokbrander
  • Grote kom
  • Vergiet of zeef
  • Grote schuimspaan

Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes) Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tangcu-liji-zoetzure-varkensreepjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Let op: dit is een Chinees recept, het meeste gaat dus op gevoel. Ontdooi het vlees voordat je begint met de bereiding, mocht je gebruik maken van ingevroren vlees.

Snijd het varkensvlees in vrij korte reepjes met behulp van de snijplank en koksmes. Je hoef het vlees niet verder schoon of vet-vrij te maken aangezien dit in de wok niet veel uit gaat maken.

Doe het varkensvlees in een grote kom en bedek deze met vrij veel maizena. Wrijf en meng de maizena over de stukjes vlees heen, voeg eventueel meer maizena toe als het toch niet helemaal goed bedekt of te nat is.

Het vlees moet helemaal droog en bedekt zijn met de  maizena, dit zorgt er namelijk voor dat er een heerlijke krokante laag om het vlees heen komt. 

Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

De tangcu liji bereiden -- 25 minuten

Giet een flinke hoeveelheid zonnebloemolie in de wok en verwarm deze op middel-hoog vuur. Giet voldoende zonnebloemolie in de wok om al het vlees tegelijkertijd te kunnen bakken.

Lukt dit niet? Gebruik dan minder olie en vlees en bak het in 2 delen. Zodra de olie warm is voeg je de varkensreepjes toe aan de hete olie. Bak deze op dezelfde manier als friet, niet teveel bij elkaar en zeker niet aan elkaar.

Voeg ook niet teveel vlees in 1 keer toe aan de wok, het vlees zal namelijk aan elkaar gaan plakken en hiermee minder goed garen. Bak het varkensvlees mooi krokant en ietswat bruin.

Haal dan het vlees uit de wok met behulp van een grote schuimspaan en zeef. Plaats wel eerst een grote kom onder de zeef, giet dan de inhoud van de wok (dus ook de olie!) af.

Plaats de wok terug op het vuur en voeg dan een aantal flinke scheuten azijn toe. Let op: zorg voor een goede ventilatie, kokende azijn is namelijk zeer onprettig om te ruiken.

Voeg dan een 4 - 5 tal eetlepels kristalsuiker toe, laat dit oplossen in de azijn door flink door te roeren. Giet (zodra de suiker opgelost is) de inhoud van ongeveer een halve fles goedkope tomatenketchup in de wok en roer dit tot 1 geheel.

Je zoetzure saus is nu klaar. Voeg de krokant gebakken varkensreepjes toe aan de saus, en meng deze goed door elkaar. Laat nog ongeveer een minuut opwarmen.

Serveer direct met bijvoorbeeld rijst en een salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
18 stemmen

0 reacties op Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.