Deze zoetzure varkensreepjes ken je wellicht van bij de Chinees. Zeer makkelijk zelf te maken, om je vingers bij af te likken! Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 24-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Let op: dit is een Chinees recept, het meeste gaat dus op gevoel. Ontdooi het vlees voordat je begint met de bereiding, mocht je gebruik maken van ingevroren vlees.
Snijd het varkensvlees in vrij korte reepjes met behulp van de snijplank en koksmes. Je hoef het vlees niet verder schoon of vet-vrij te maken aangezien dit in de wok niet veel uit gaat maken.
Doe het varkensvlees in een grote kom en bedek deze met vrij veel maizena. Wrijf en meng de maizena over de stukjes vlees heen, voeg eventueel meer maizena toe als het toch niet helemaal goed bedekt of te nat is.
Het vlees moet helemaal droog en bedekt zijn met de maizena, dit zorgt er namelijk voor dat er een heerlijke krokante laag om het vlees heen komt.
Giet een flinke hoeveelheid zonnebloemolie in de wok en verwarm deze op middel-hoog vuur. Giet voldoende zonnebloemolie in de wok om al het vlees tegelijkertijd te kunnen bakken.
Lukt dit niet? Gebruik dan minder olie en vlees en bak het in 2 delen. Zodra de olie warm is voeg je de varkensreepjes toe aan de hete olie. Bak deze op dezelfde manier als friet, niet teveel bij elkaar en zeker niet aan elkaar.
Voeg ook niet teveel vlees in 1 keer toe aan de wok, het vlees zal namelijk aan elkaar gaan plakken en hiermee minder goed garen. Bak het varkensvlees mooi krokant en ietswat bruin.
Haal dan het vlees uit de wok met behulp van een grote schuimspaan en zeef. Plaats wel eerst een grote kom onder de zeef, giet dan de inhoud van de wok (dus ook de olie!) af.
Plaats de wok terug op het vuur en voeg dan een aantal flinke scheuten azijn toe. Let op: zorg voor een goede ventilatie, kokende azijn is namelijk zeer onprettig om te ruiken.
Voeg dan een 4 - 5 tal eetlepels kristalsuiker toe, laat dit oplossen in de azijn door flink door te roeren. Giet (zodra de suiker opgelost is) de inhoud van ongeveer een halve fles goedkope tomatenketchup in de wok en roer dit tot 1 geheel.
Je zoetzure saus is nu klaar. Voeg de krokant gebakken varkensreepjes toe aan de saus, en meng deze goed door elkaar. Laat nog ongeveer een minuut opwarmen.
Serveer direct met bijvoorbeeld rijst en een salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.