Deze mihoen goreng met kip, ofwel gebakken mihoen, wordt gemaakt in de wok voor een echte smaakexplosie. Bomvol groenten voor een gezonde doordeweekse maaltijd.
Mihoen goreng is een Aziatisch gerecht met verschillende invloeden, welke op veel verschillende manieren gemaakt kan worden. Je kunt deze met meer in minder groenten maken, met of zonder kip en er bestaan ook versies met ham of garnalen.
Mihoen is ideaal omdat het snel klaar is en het niet nodig is om deze te koken. Simpelweg wellen in water is voldoende om deze dunne rijstnoedels te garen. De naam mihoen goreng betekent echter dat de mihoen vervolgens meegebakken wordt in de wok, aangezien goreng gebakken betekent.
Voor een snelle versie kun je voorgesneden groenten gebruiken, hier bestaan veel verschillende soorten zakken met wokgroenten van. Je kunt hiervoor je favoriete mix gebruiken, het is allemaal mogelijk.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-10-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-02-2025
Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Snijd het rode pepertje fijn, je kunt eventueel de zaadlijsten eerst verwijderen voor een mildere versie. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze zo fijn mogelijk.
Was de prei goed en snijd deze in redelijk dunne ringen. Snijd de lente ui en dunne ringen.
Verwijder de harde kern van de Chinese kool en snijd deze in stukken, niet te groot.
Was de paksoi en snijd deze ook in stukken, niet te groot.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Plaats de mihoen in een kom en schenk hier kokend water overheen tot de mihoen net onder water staat. Roer de mihoen los, dek af met huishoudfolie en laat de mihoen zacht worden. Dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Spoel de mihoen af zodat deze niet zal gaan plakken.
Verhit ondertussen een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe zodra de wok begint te roken.
Bak de Chinese kool ongeveer 2 minuten en voeg dan ook ui en prei toe.
Laat het geheel 5 minuten bakken op hoog vuur en voeg dan de kip toe. Je kunt de kip eventueel direct al toevoegen, maar dan is de kans groter dat de kip droog zal worden. Mocht er vocht uit de groenten komen, schuif de groenten dan naar de zijkant en laat het vocht dan op hoog vuur verdampen.
Voeg de knoflook, rode peper, gember, paprika en paksoi toe en bak nog 5 minuten langer. Zodra de groenten beetgaar zijn voeg je 2 eieren toe samen met een verkruimeld bouillonblokje.
Roer goed zodat het ei niet zal aanbranden. Voeg de mihoen toe samen met taugé en breng op smaak met 5 eetlepels ketjap.
Serveer de mihoen goreng met lente ui, eet smakelijk!
Welk vlees zit er in mihoen goreng?
In mihoen goreng, ofwel gebakken mihoen, zit meestal kip of hamblokjes. Je kunt ook het vlees weglaten of vervangen door bijvoorbeeld garnalen of reepjes omelet.
Welke groenten voor mihoen goreng?
Je kunt verschillende soorten groenten gebruiken in mihoen goreng, zoals Chinese kool (of witte kool), prei, paksoi, paprika en taugé. Je kunt voor een snelle versie ook voorgesneden wokgroenten gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
62.5 | gram | mihoen | 227.50 | 50.00 g | 0.63 g | 0.38 g | 0.13 g | 4.44 g | 0.31 g | 6.25 mg | 0.38 mg | 5.63 mg | 8.13 mg | 23.13 mg | 23.13 mg | 0.03 mg | 0.34 mg | - | 6.25 µg | - | - | - | 0.09 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 6.25 µg | 0.25 mg | - | - | |
0.5 | kipfilets | 85.50 | - | - | 3.00 g | 1.13 g | 22.50 g | - | 37.50 mg | 0.52 mg | 7.50 mg | 26.25 mg | 300.00 mg | 255.00 mg | 0.02 mg | 0.52 mg | - | - | - | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | 0.05 mg | 0.52 mg | 0.22 µg | 1.50 µg | - | - | - | ||
0.25 | rode ui | 11.25 | 1.91 g | 1.91 g | 0.06 g | 0.03 g | 0.38 g | 0.78 g | 2.81 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 3.13 mg | 54.69 mg | 13.13 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | 2.03 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 3.13 µg | - | - | - | ||
0.75 | knoflooktenen | 7.35 | 1.47 g | 0.05 g | 0.01 g | - | 0.32 g | 0.10 g | 0.21 mg | 0.07 mg | 8.92 mg | 1.05 mg | 31.50 mg | 6.83 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.08 µg | - | 0.74 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.02 mg | - | 0.21 µg | - | - | - | ||
0.25 | rode paprika | 9.75 | 1.69 g | 1.31 g | - | - | 0.38 g | 0.75 g | 3.75 mg | 0.15 mg | 7.50 mg | 3.75 mg | 131.25 mg | 1.88 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | - | - | 56.25 mg | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.06 mg | - | 18.75 µg | - | - | - | ||
0.25 | rode peper | 1.16 | 0.22 g | - | 0.02 g | - | 0.03 g | 0.02 g | - | 0.06 mg | 0.26 mg | - | - | 0.75 mg | - | - | - | - | 3.38 mg | - | 0.06 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
0.5 | cm | verse gember | 0.62 | 0.12 g | - | 0.01 g | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.20 mg | 0.40 mg | 2.60 mg | 0.30 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | prei | 9.38 | 1.25 g | 0.94 g | 0.09 g | - | 0.56 g | 0.78 g | 1.56 mg | 0.31 mg | 18.75 mg | 3.13 mg | 78.13 mg | 9.38 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | - | - | 7.81 mg | - | 0.03 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.08 mg | - | 18.75 µg | - | - | - | ||
0.13 | chinese kool | 12.50 | 1.13 g | - | 0.19 g | - | 0.75 g | 1.75 g | 4.38 mg | 0.31 mg | 25.00 mg | 6.25 mg | 131.25 mg | 18.75 mg | 0.06 mg | 0.21 mg | - | - | 22.50 mg | - | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | - | 31.25 µg | - | - | - | ||
0.25 | paksoi | 3.94 | 0.35 g | - | - | - | 0.44 g | 0.44 g | 4.38 mg | 0.22 mg | 21.88 mg | 3.06 mg | 109.38 mg | 13.13 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | - | - | 8.75 mg | - | 0.13 mg | 0.04 mg | - | 0.04 mg | - | 26.25 µg | - | - | - | ||
0.5 | eieren | ei | 43.20 | 0.33 g | 0.06 g | 3.00 g | 0.75 g | 3.75 g | - | 36.00 mg | 0.54 mg | 15.00 mg | 3.00 mg | 39.00 mg | 54.00 mg | 0.02 mg | 0.39 mg | 10.50 µg | 9.21 µg | - | 0.54 mg | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | 0.05 mg | 0.69 µg | 18.00 µg | 0.33 mg | 0.08 µg | - | |
0.25 | kippenbouillonblokje | selderij | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
1.25 | eetlepel | ketjap manis | soja, gluten | 66.50 | 15.50 g | 14.00 g | 0.03 g | - | 0.88 g | - | 1100.00 mg | 1.25 mg | 15.00 mg | 10.00 mg | 125.00 mg | 12.50 mg | 0.03 mg | 0.05 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | 2.00 µg | - | - | - |
0.5 | lente uien | 4.80 | 0.95 g | 0.35 g | 0.03 g | - | 0.27 g | 0.39 g | 2.40 mg | 0.21 mg | 10.80 mg | 3.00 mg | 41.40 mg | 4.35 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | - | 0.11 µg | 2.70 mg | - | 87.75 mg | 0.01 mg | - | 0.02 mg | - | 9.60 µg | 0.09 mg | 31.05 µg | - | ||
25 | gram | taugé | 18.75 | 1.13 g | - | 0.63 g | 0.20 g | 1.75 g | 0.88 g | 2.50 mg | 0.20 mg | 12.50 mg | 12.50 mg | 17.50 mg | 52.50 mg | 0.02 mg | 0.15 mg | - | - | 3.50 mg | - | - | 0.08 mg | 0.09 mg | 0.04 mg | - | 15.00 µg | - | - | - | |
502.20 | 76.02 g | 19.23 g | 7.43 g | 2.23 g | 36.44 g | 6.21 g | 1201.79 mg | 4.40 mg | 158.31 mg | 83.64 mg | 1084.81 mg | 465.60 mg | 0.26 mg | 2.32 mg | 10.58 µg | 15.57 µg | 107.70 mg | 0.62 mg | 88.11 mg | 0.40 mg | 0.34 mg | 0.93 mg | 0.91 µg | 150.69 µg | 0.67 mg | 31.12 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.