Een Japanse klassieker met heerlijke dikke Udon noedels, een simpel sausje, biefstuk en groenten. Deze Yaki Udon is een perfecte snelle doordeweekse maaltijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-08-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de biefstuk vooraf uit de koelkast. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in grove plakjes.
Was de kool en snijd deze in stukken, niet te grof maar ook niet te klein. Snijd de bosui in dikke ringen. Snijd de biefstuk in dunne stukjes.
Meng sojasaus samen met bruine suiker, sesamolie en rijstwijn. Je kunt hier eventueel nog oestersaus aan toevoegen.
Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Kook hierin de Udon noedels enkele minuten en giet ze dan af.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe zodra de wok gaat roken. Bak de stukjes biefstuk kort en schuif deze dan opzij.
Voeg de champignons toe aan het midden van de wok en bak de champignons tot deze beginnen te kleuren. Voeg dan ook de kool toe en bak het geheel nog enkele minuten en meng goed.
Schenk het soja mengsel erbij en roer goed door tot de groenten beetgaar zijn. Bak het geheel niet te lang, want dan zal de biefstuk droog worden.
Roer de noedels samen met de bosui erdoor en serveer direct. Eet smakelijk!
Wat betekent Yaki Udon?
Yaki udon betekent gebakken udon, ofwel gebakken noedels. Het is een gerecht uit de wok met vlees en groenten.
Wat zijn udon noedels?
Udon noedels (Udon noodles) zijn dikke Japanse noedels, ze zijn zacht en worden gemaakt van tarwebloem, water en zout. Dat verklaart meteen waarom ze zo wit zijn, er wordt geen ei toegevoegd.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.