Yaki Udon
😍 41Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Yaki Udon

Een Japanse klassieker met heerlijke dikke Udon noedels, een simpel sausje, biefstuk en groenten. Deze Yaki Udon is een perfecte snelle doordeweekse maaltijd.

25 minuten
2 personen
Yaki Udon ingrediënten
Recept yaki udon

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-08-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Haal de biefstuk vooraf uit de koelkast. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in grove plakjes.

Was de kool en snijd deze in stukken, niet te grof maar ook niet te klein. Snijd de bosui in dikke ringen. Snijd de biefstuk in dunne stukjes.

Meng sojasaus samen met bruine suiker, sesamolie en rijstwijn. Je kunt hier eventueel nog oestersaus aan toevoegen.

Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Kook hierin de Udon noedels enkele minuten en giet ze dan af.

Yaki Udon
Yaki Udon

Yaki Udon afmaken – 10 minuten

Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe zodra de wok gaat roken. Bak de stukjes biefstuk kort en schuif deze dan opzij. 

Voeg de champignons toe aan het midden van de wok en bak de champignons tot deze beginnen te kleuren. Voeg dan ook de kool toe en bak het geheel nog enkele minuten en meng goed.

Schenk het soja mengsel erbij en roer goed door tot de groenten beetgaar zijn. Bak het geheel niet te lang, want dan zal de biefstuk droog worden.

Roer de noedels samen met de bosui erdoor en serveer direct. Eet smakelijk!

Tips!

Wat betekent Yaki Udon?

Yaki udon betekent gebakken udon, ofwel gebakken noedels. Het is een gerecht uit de wok met vlees en groenten.

Wat zijn udon noedels?

Udon noedels (Udon noodles) zijn dikke Japanse noedels, ze zijn zacht en worden gemaakt van tarwebloem, water en zout. Dat verklaart meteen waarom ze zo wit zijn, er wordt geen ei toegevoegd.

Wat vind je van dit recept?

41 waarderingen
😍
41
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
379.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.5 g
9.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6 g
0.9 g
Eiwitten
34.02 g
Vezels
4.45 g
Natrium
2131.28 mg
Mineralen
Ijzer
6.11 mg
Calcium
80.53 mg
Magnesium
57.05 mg
Kalium
57.05 mg
Fosfor
353.5 mg
Koper
0.56 mg
Zink
5.38 mg
Jodium
0 µg
Selenium
2.6 µg
Vitamines
Vitamine C
25.85 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
175.53 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.42 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
1.6 µg
Foliumzuur
86.6 µg
Vitamine E
0.2 mg
Vitamine K
62.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Yaki Udon"
Adriaan van der Velde zegt op 28-08-2021
Hallo, enige opmerkingen bij dit recept. Persoonlijk zou ik de biefstuk veel korter bakken 20 - 30 seconden en deze dan uit de pan en terzijde leggen Zo houdt de biefstuk veel meer smaak. Saus kun je eens proberen zonder de suiker of anderzijds naar smaak varieren. Groetjes - Adriaan
Ohmydish zegt op 28-08-2021
Hallo Adriaan, bedankt voor je bericht. Dit is een klassiek Japans gerecht, zoals dat daar gemaakt wordt. Je kunt natuurlijk variëren wat je wilt, maar dan zal het niet meer klassiek zijn. Je kunt ook andere soorten groenten gebruiken, maar de champignons en kool hebben kort nodig en worden het vaakste gebruikt bij een Yaki Udon. In een echte wok (een stalen dus!) worden dan ook de ingrediënten naar de zijkant geschoven, dan krijgen ze niet veel garing en de ingrediënten in het midden wel. Dan krijgen ze de volledig authentieke woksmaak, zoals dat bedoeld is in een wokgerecht zoals deze. Dit heet ook wel "wok hay". Groetjes, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.