Sticky sesamkip
😍 48Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sticky sesamkip

Makkelijk om te maken en door de simpele saus is deze sticky sesamkip extra lekker. Heerlijk malse kip in een zoete en toch hartige saus. Kip en sesam zijn een top combinatie en dat proef je!

30 minuten
4 personen
Sticky sesamkip ingrediënten
Recept sticky sesamkip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Meng de knoflook en gember samen met ketchup, sojasaus, honing, bruine suiker en sesamolie in een klein kommetje.

Snijd de bosui in ringen en zet opzij. Zet 2 kommen klaar, eentje met een paar eetlepels bloem en de tweede kom met 2 losgeklopte eieren. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout.

Sticky sesamkip
Sticky sesamkip

Sticky sesamkip afmaken – 15 minuten

Verhit een flinke laag olie in een wok. Haal de stukjes kip door de bloem en daarna door het ei en frituur deze in delen in de hete olie tot deze mooi goudbruin zijn.

Gebruik een schuimspaan om ze te verplaatsen naar een bord of kom met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. 

Herhaal voor alle kipstukjes en schenk dan het meeste van de olie in een kom. Voeg dan de kip weer toe aan de wok samen met de saus. Roer enkele minuten door en zorg dat de kip volledig bedekt is met de saus.

Bestrooi met sesamzaadjes en bosui en serveer direct met bijvoorbeeld rijst en broccoli, sperziebonen of andere groenten. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook kipdijfilet gebruiken i.p.v. kipfilets?

Je kunt voor deze sesamkip ook kipdijfilet gebruiken, deze bevat meer vet en daardoor is deze nog malser dan kipfilet.

Kan ik de suiker weglaten?

Je kunt de suiker eventueel weglaten en meer honing gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

48 waarderingen
😍
48
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
411.46 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.78 g
22.14 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.28 g
3.18 g
Eiwitten
41.86 g
Vezels
1.51 g
Natrium
1393.49 mg
Mineralen
Ijzer
3.13 mg
Calcium
89.3 mg
Magnesium
65.26 mg
Kalium
65.26 mg
Fosfor
491.24 mg
Koper
0.2 mg
Zink
1.7 mg
Jodium
11.07 µg
Selenium
9.34 µg
Vitamines
Vitamine C
5.7 mg
Vitamine D
0.65 mg
Vitamine A
87.88 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.92 mg
Vitamine B12
1.03 µg
Foliumzuur
37.37 µg
Vitamine E
0.5 mg
Vitamine K
33.99 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Sticky sesamkip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.