Sticky sesamkip

(15)

Makkelijk om te maken en door de simpele saus is deze sticky sesamkip extra lekker. Heerlijk malse kip in een zoete en toch hartige saus. Kip en sesam zijn een top combinatie en dat proef je!

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Sticky sesamkip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilet of kipdijfilet
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • peper en zout naar smaak
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • kleine handvol geroosterde sesamzaadjes
  • 2 bosuien
Sticky sesamkip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • kleine kom
  • 2 middelgrote kommen
  • vork
  • wok
  • schuimspaan
  • groot bord of kom bekleed met keukenpapier

Bereiden


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sticky-sesamkip


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Meng de knoflook en gember samen met ketchup, sojasaus, honing, bruine suiker en sesamolie in een klein kommetje.

Snijd de bosui in ringen en zet opzij. Zet 2 kommen klaar, eentje met een paar eetlepels bloem en de tweede kom met 2 losgeklopte eieren. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout.

Sticky sesamkip
Sticky sesamkip

Sticky sesamkip afmaken – 15 minuten

Verhit een flinke laag olie in een wok. Haal de stukjes kip door de bloem en daarna door het ei en frituur deze in delen in de hete olie tot deze mooi goudbruin zijn.

Gebruik een schuimspaan om ze te verplaatsen naar een bord of kom met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. 

Herhaal voor alle kipstukjes en schenk dan het meeste van de olie in een kom. Voeg dan de kip weer toe aan de wok samen met de saus. Roer enkele minuten door en zorg dat de kip volledig bedekt is met de saus.

Bestrooi met sesamzaadjes en bosui en serveer direct met bijvoorbeeld rijst en broccoli, sperziebonen of andere groenten. Eet smakelijk!

Sticky sesamkip: veelgestelde vragen

Kan ik ook kipdijfilet gebruiken i.p.v. kipfilets?

Je kunt voor deze sesamkip ook kipdijfilet gebruiken, deze bevat meer vet en daardoor is deze nog malser dan kipfilet.

Kan ik de suiker weglaten?

Je kunt de suiker eventueel weglaten en meer honing gebruiken.

Wat vind jij van dit recept?
15 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Tortellini ovenschotel
Volgend recept →
Pastitsio

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!